ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Αζερμπαϊτζάν-Ελλάδα 0-2

Αζερμπαϊτζάν-Ελλάδα 0-2
Νιόπλιας, Εθνική νέων

Η Εθνική Ελπίδων νίκησε το Αζερμπαϊτζάν με σκορ 0-2 στο "Τόφικ Μπαχράμοφ" στο Μπακού

Σκόρερ της Εθνική μας ομάδας, ήταν ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος, ο οποίος έπιασε ένα δυνατό σουτ λίγο έξω από την περιοχή στέλνοντας τη μπάλα στην αριστερή γωνία του ανήμπορου να αντιδράσει αντίπαλου γκολκίπερ.
Τη νίκη κλείδωσε ο Αραβίδης στο 53', όταν εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο το δώρο της άμυνας του Αζερμπαΐτζάν που τον έφερε μόνο απέναντι από τον τερματοφύλακα για να πλασάρει όμορφα στη γωνία της εστίας.

Η Εθνική μας έφτασε έτσι τους έξι βαθμούς σε τρεις αγώνες που έχει παίξει για τον πρώτο όμιλο του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος του 2009.

Οι συνθέσεις:

Aζερμπαϊτζάν: Αγκάγεφ, Χασάνοφ, Αμπίσοφ, Μαμάντοφ Ν., Ντασντεμίροφ, Γιουσίφοφ, Νοβρούζοφ, Αμιρασλάνοφ (71' Χατζίγεφ), Γκουλίγεφ (36' Γιαμάντοφ), Ναμπίροφ (77' Μαμάντοφ Α.), Γιαβάντοφ.

Ελλάδα: Παναγόπουλος, Γκαλίτσιος, Τριποτσέρης, Παπασταθόπουλος, Μονιάκης, Μπαλάφας (77΄ Ηλιάδης), Μήτρογλου (46΄ Μάκος), Ρίκκα, Πετρόπουλος, Χριστοδουλόπουλος (64΄ Κονέ), Αραβίδης.

Διαιτητής: Μάρτσιν Μπόρσκι (Πολωνία)
Κίτρινες: Χασάνοφ, Αγκάγεφ - Παπασταθόπουλος, Μπαλάφας, Τριποτσέρης

Νιόπλιας: "Ευχαριστώ τους παίκτες μου για την καλή αρχή"

"Είχαμε ένα πολύ καλό ξεκίνημα και διατηρήσαμε τον έλεγχο του αγώνα, παίζοντας καλή μπάλα μέχρι το τελευταίο δεκάλεπτο, η απόδοση του οποίου μάς χαρακτηρίζει ως ελληνική ομάδα. Δεν είχαμε ψυχραιμία, κουβαλήσαμε άσκοπα την μπάλα και οπισθοχωρήσαμε αδικαιολόγητα" τόνισε στις δηλώσεις του μετά τον αγώνα με το Αζερμπαϊτζάν ο τεχνικός της εθνικής Ελπίδων, Νίκος Νιόπλιας.

Όπως είπε, όμως, στη συνέχεια ο Μακεδόνας προπονητής, προσπερνά το συγκεκριμένο σημείο: "Θα σταθώ στο καλό μας διάστημα, στο οποίο δείξαμε πολλά καλά στοιχεία. Πιστεύω ότι σιγά-σιγά θα αφομοιώσουν οι παίκτες τις οδηγίες μας και τα διαστήματα με καλό ποδόσφαιρο θα μεγαλώσουν.

Ηταν ένα δύσκολο ματς, καθώς είχαμε κάποια προβλήματα με μικρούς τραυματισμούς και κάποιες στομαχικές ενοχλήσεις. Δύσκολο ματς επίσης θα είναι και αυτό της Τετάρτης, κυρίως λόγω του μεγάλου ταξιδιού. Εχουμε όμως 21 καλούς και ισάξιους ποδοσφαιριστές και θα φτιάξουμε την ιδανικότερη ενδεκάδα για το ματς στα Νησιά Φερόες".




Ο κ. Νιόπλιας ολοκλήρωσε τις δηλώσεις του ως εξής: "Θέλω να ευχαριστήσω τους παίκτες για την καλή αρχή που είχαμε μαζί και δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η Εθνική Ελπίδων τα τελευταία χρόνια δύσκολα είχε επιτυχίες στα εκτός έδρας παιχνίδια. Εχω την καλύτερη διάθεση για να δουλέψω μαζί με τους παίκτες, όπως επίσης πιστεύω ότι το ίδιο ισχύει από την πλευρά τους".


Χριστοδουλόπουλος: "Δυσμενείς οι συνθήκες"

Από την πλευρά του, ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος υπογράμμισε ότι "... δεν είναι εύκολο να παίζεις καλό ποδόσφαιρο κάτω από δυσμενείς συνθήκες, που δεν συναντάμε σε προηγμένες χώρες. Χωρίς να πιάσουμε καλή απόδοση, καταφέραμε να σημειώσουμε δύο γρήγορα γκολ σε κάθε ημίχρονο και να τελειώσουμε το παιχνίδι. Μας στενοχώρησε το γεγονός ότι μείναμε πίσω στα τελευταία λεπτά. Χάσαμε το ρυθμό μας και τις δυνάμεις μας και επιτρέψαμε στους αντιπάλους να δημιουργήσουν επικίνδυνες φάσεις".


Ο Χρήστος Αραβίδης, από την πλευρά του, δήλωσε ότι κατά την άποψή του η εθνική τα πήγε καλά: "Για πρώτο παιχνίδι με το νέο προπονητή πιστεύω ότι είχαμε καλή εμφάνιση. Χτίζουμε μια ομάδα με πολλούς παίκτες από την Εθνική Νέων, με τους οποίους γνωριζόμαστε. Σκοπός μας είναι οι δύο νίκες με Αζερμπαϊτζάν και Φερόες και το αποτέλεσμα ήταν δίκαιο. Εχουμε πολλά περιθώρια βελτίωσης. Με σκληρή δουλειά και με αυτοπεποίθηση από τα επιτυχή αποτελέσματα πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε".


Η αποστολή του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος θα αναχωρήσει από το Αζερμπαϊτζάν τα ξημερώματα της Κυριακής (04:00), με προορισμό τα Νησιά Φαρόε και ενδιάμεσους σταθμούς τη Βιέννη και την Κοπεγχάγη.


















TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ