ΠΑΟΚ

Αύξηση 22,8 εκ. με στόχευση στο Σαββίδη

Αύξηση 22,8 εκ. με στόχευση στο Σαββίδη

Έως τις 16/7 θα είναι ανοιχτή η νέα ΑΜΚ της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Τι ανέφερε στη ΓΣ ο Βρύζας για τις επαφές με τον ομογενή επιχειρηματία, αλλά και τους Ζαγοράκη, Βιολίδη. Δείτε videos!

Με συνοπτικές δικαδικασίσες εγκρίθηκε η νέα αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Στη Γενική Συνέλευση που έγινε παρουσία του 71,58% των μετοχών στα γραφεία της Τούμπας το κυρίαρχο θέμα ήταν η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου.

Αυτή εγκρίθηκε τελικά στο ύψος των 22,8 εκ. ευρώ (με τιμή μετοχής 0,33 ευρώ) και θα είναι ανοιχτή για το επόμενο δίμηνο και συγκεκριμένα μέχρι τις 16/7. Θα αφορά όσους θέλουν να βάλουν ποσά από 50.000 ευρώ και άνω.

Ο Ζήσης Βρύζας που βρέθηκε στο πάνελ μαζί με το νομικό της ΠΑΕ, Αχιλλέα Μαυρομάτη, κράτησε κλειστά χαρτιά για το θέμα Ιβάν Σαββίδη τονίζοντας : "Είναι γνωστό ότι υπάρχουν διαπραγματεύσεις, όμως τώρα δεν μπορούμε να πούμε κάτι παραπάνω. Θα γίνουν ανακοινώσεις όταν πρέπει". Μάλιστα, παραδέχθηκε έμμεσα πώς η συγκεκριμένη αύξηση στοχεύει στα κεφάλαια του ομογενή επιχιερηματία γι' αυτό άλλωστε ανοίγει μόνο για ένα δίμηνο.

Συγκεκριμένα, όταν ρωτήθηκε γιατί η αύξηση δεν ανοίγει για όλο τον κόσμο έτσι ώστε ο καθένας να μπορεί να συνεισφέρει ακόμη και με 50 ή 100 ευρώ, ο πρόεδρος της ΠΑΕ εξήγησε: "Ο κόσμος αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα, σύντομα εξάλλου θα κληθεί να ενισχύσει την ομάδα με την αγορά εισιτηρίων διαρκείας για την επόμενη περίοδο. Και για οικονομικούς λόγους λοιπόν, αλλά και για να μη διαρκέσει πολύ η αύξηση αποφασίσαμε να βάλουμε το όριο των 50.000 ευρώ".

Σε εκείνο το σημείο ο εκπρόσωπος του Ερασιτέχνη στην ΠΑΕ, ορκωτός λογιστής, Δημήτρης Ζιγκερίδης συμπλήρωσε: "Αν πηγαίναμε στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς για να κάνουμε αύξηση για όλο τον κόσμο θα χρειαζόμασταν 2, 3 μήνες και ορισμένα χρήματα που δεν περισσεύουν στην ΠΑΕ". Πάντως, ο Βρύζας έβαλε ως στόχο η επόμενη αύξηση μ.κ. να απευθύνεται προς όλο τον κόσμο του ΠΑΟΚ.

Αξίζει να σημειωθεί πώς ο Αχιλλέας Μαυρομάτης ενημέρωσε πώς στην άυξηση του περασμένου καλοκαιριού μπήκε 1 εκ. ευρώ από την οικογένεια Σαχπατζίδη, ενώ αυτή που ακολούθησε τον περασμένο Δεκέμβρη ήταν μηδενική.

Τι γίνεται με Ζαγοράκη, Βιολίδη

Ακόμη, ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ κλήθηκε να δώσει λεπτομέρειες και για το ποσό (318.000 ευρώ είχε αναφερθεί στην προηγούμενη Γ.Σ.) που οφείλει ο πρώην αντιπρόεδρος Ηλίας Βιολίδης στην ΠΑΕ. Ο Βρύζας εξήγησε πώς υπάρχει συμφωνία της προηγούμενης διοίκησης μαζί του βάσει της οποίας μέχρι τις 30/6 είτε με μετρητά, είτε με επιταγές τα χρήματα θα πρέπει να επιστρέψει το ποσό.

Ακόμη, για το ποσό των 320.000 ευρώ που έχει χρησιμοποιηθεί από τον Ζαγοράκη χωρίς παραστατικά, τόνισε ότι στην προηγούμενη Γ.Σ. είχε προτείνει να εγκριθεί ως αμοιβή, αυτός δεν πέρασε και το θέμα παραμένει σε εκκρεμότητα.

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ