ΑΕΚ

Αυτός είναι ο διάσημος Ολλανδός χειρουργός που θα εγχειρήσει τον Γαλανόπουλο

Ο Κώστας Γαλανόπουλος με τη φανέλα της ΑΕΚ σε αγώνα πρωταθλήματος κόντρα στον Ιωνικό | 12 Σεπτεμβρίου 2021
Ο Κώστας Γαλανόπουλος με τη φανέλα της ΑΕΚ σε αγώνα πρωταθλήματος κόντρα στον Ιωνικό | 12 Σεπτεμβρίου 2021 INTIME

Πολύ δύσκολα θα αποφύγει το νέο χειρουργείο στον αστράγαλο ο Κώστας Γαλανόπουλος και το SPORT24 αποκαλύπτει ποιος είναι ο διάσημος χειρουργός που θα αναλάβει την περίπτωσή του.

Δυστυχώς, τα πράγματα δεν έχουν καλή εξέλιξη για τον διεθνή μέσο της ΑΕΚ Κώστα Γαλανόπουλο, ο οποίος τον Δεκέμβριο του 2019 υποβλήθηκε σε επέμβαση στον αστράγαλο κι έκτοτε ταλαιπωρείται αδιάκοπα. Σε τέτοιο βαθμό που οδηγήθηκε στην πόρτα του διάσημου Ολλανδού χειρουργού, Νικ Βαν Ντικ, του ανθρώπου που όλα δείχνουν ότι θα επέμβει στον ταλαιπωρημένο αστράγαλό του, προκειμένου να δώσει οριστική λύση στην ταλαιπωρία του.

Για να είμαστε ακριβείς, ο Βαν Ντικ εξέτασε τον Γαλανόπουλο επί ελληνικού εδάφους, παρουσία μάλιστα του επικεφαλής του ιατρικού επιτελείου της ΑΕΚ, Παντελή Νικολάου, ώστε να έχει πλήρη εικόνα του ιστορικού και της κατάστασης του ποδοσφαιριστή. Απομένει να υποβληθεί σε μια τρισδιάστατη αξονική ώστε να διαπιστωθεί το ακριβές μέγεθος του προβλήματος και να αποφασιστεί ο επεμβατικός τρόπος, κάτι που θα γίνει εντός της εβδομάδας.

Μόνο ένα μικρό θαύμα μέσα από τη συγκεκριμένη εξέταση θα μπορούσε να ανατρέψει την κατάσταση, ωστόσο όλα δείχνουν χειρουργείο από τον διάσημο Ολλανδό. Άγνωστο παραμένει το διάστημα που θα παραμείνει εκτός δράσης, αυτό θα φανεί μέσα από την επέμβαση στην οποία όλα δείχνουν ότι θα υποβληθεί.

Το ελληνικό παρελθόν του με Κόνιαρη και Παπαπέτρου

Όπως είχε αποκαλύψει το SPORT24 μέσα από ρεπορτάζ του Αλέξανδρου Τρίγκα, τις ευεργετικές επιδράσεις της χειρουργικής παρεμβατικότητας του Ολλανδού είχαν βιώσει δύο διεθνείς Έλληνες μπασκετμπολίστες. Αρχικά ήταν ο Ιωάννης Παπαπέτρου του Παναθηναϊκού και ακολούθως ο Αντώνης Κόνιαρης που πλέον ανήκει στην ΑΕΚ.

Ο Νικ Βαν Ντικ έγινε διάσημος παγκοσμίως όταν εισήγαγε την περίφημη "Amsterdam Approach", μία διαφορετική τακτική στη χειρουργική των αστραγάλων. Ξεφεύγοντας κατά πολύ από τις θεωρίες που επικρατούσαν στον υπόλοιπο πλανήτη, εκείνος επέλεξε τον δικό του δρόμο, που αποδείχθηκε κάτι παραπάνω από αποτελεσματικός, χαρίζοντας το χαμόγελο σε ένα κάρο αθλητές. Μεταξύ των οποίων και τα δύο "δικά μας" παιδιά.

Ποιος είναι και ποιους σπουδαίους έχει αναλάβει

Ο καθηγητής Νιεκ Φαν Ντικ, θεωρείται εκ των κορυφαίων στην αρθροσκοπική χειρουργική του αστραγάλου. Είναι ο ιδρυτής του ''Amsterdam Foot & Ankle School'', που δίνει ιδιαίτερη έμφαση σε μια επίπονη διάγνωση, ακολουθούμενη από την αρθροσκόπηση ως χειρουργικό πόρο και όχι ως απλό διαγνωστικό.

Οι χειρουργικές τεχνικές του έχουν εξαπλωθεί σε όλο τον κόσμο και έχουν ωφελήσει κορυφαίους αθλητές (Κριστιάνο Ρονάλντο, Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς, Νταβίντ Λουίζ, Μάρκο φαν Μπάστεν), καθώς και απλούς ανθρώπους που πάσχουν από προβλήματα στον αστράγαλο.

Το 2000 ο Φαν Ντικ ξεκίνησε το πρώτο ''Amsterdam Foot and Ankle Course''. Λόγω του μεγάλου ενδιαφέροντος για το μάθημα και τις τεχνικές, ο van Dijk ανέπτυξε το 2012 τον διαδραστικό ιστότοπο δωρεάν πρόσβασης: www.ankleplatform.com με στόχο τη βελτίωση και την ανταλλαγή γνώσεων και δεξιοτήτων σχετικά με την παθολογία του αστραγάλου και του ποδιού. Σήμερα η Ankleplatform έχει μέλη από 115 χώρες σε όλο τον κόσμο.

TAGS ΑΕΚ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ