THE SPORTS ECONOMIST

Αυτό είναι το συμβόλαιο… Μίδα του Ικάρντι στη Γαλατασαράι

Ο Μάουρο Ικάρντι
Ο Μάουρο Ικάρντι AP

Άλλα 12 εκατ. ευρώ "καθαρά" έχει να εισπράξει ο Μάουρο Ικάρντι στα δύο εναπομείναντα χρόνια του συμβολαίου του στη Γαλατασαράι, η οποία έχει και 7,5 εκατ. να αποπληρώσει από την αγορά του από την Παρί Σ.Ζ.

Πολλές φορές αρκούν μόνο τα νούμερα για να αναδείξουν καταστάσεις και πραγματικότητα και να απαντήσουν σε παραφιλολογία. Ο Μάουρο Ικάρντι πήγε για πρώτη φορά στην Τουρκία τον Σεπτέμβριο του ’22. Η Γαλατασαράι εκμεταλλεύτηκε την παράταση της μεταγραφικής περιόδου της Super Lig και έτσι συμφώνησε για τον δανεισμό του με την Παρί Σεν Ζερμέν, η οποία – κοινώς – ήθελε να ξεφορτωθεί τον Αργεντινό.

Με όρους άκρως ευνοϊκούς. Από τα 6,75 εκατ. ευρώ των ετήσιων απολαβών του στους Παριζιάνους, τα "λιοντάρια" θα πλήρωναν μόλις τις 750.000 ευρώ. Τα υπόλοιπα θα τα κάλυπταν οι πρωταθλητές Γαλλίας, οι οποίοι δεν θα εισέπρατταν καν loan fee.

Στη συμφωνία είχε προβλεφθεί ένα άτυπο buyout. Δεν μπορούσε να γίνει διαφορετικά, αφού αφενός ακόμη και για την "τσιμ-μπομ" τα νούμερα ήταν… θεόρατα, αφετέρου και για τον ίδιο τον Ικάρντι η προοπτική της μετακόμισης στη γειτονική Τουρκία τη δεδομένη στιγμή θεωρούνταν απλώς ως μεταβατική, προσωρινή λύση. Θα έβγαζε την χρονιά και θα κοίταζε να επιστρέψει/παραμείνει στο (απολύτως) top επίπεδο.

Δεν έγινε έτσι. Ταίριαξε στη Γαλατά, έκανε τη διαφορά, πέρασε οικογενειακά καλά και όταν ήρθε η ώρα της… κρίσης, τότε τα νούμερα έβγαιναν μόνο πια από τους πρωταθλητές Τουρκίας. Πέρυσι το καλοκαίρι λοιπόν τον απέκτησαν δίνοντας 10 εκατ. ευρώ στην Παρί, εξοφλώντας το ποσό σε τέσσερις, ισόποσες ετήσιες δόσεις των 2,5 εκατ. η κάθε μία.

Ο Ικάρντι υπέγραψε τριετές συμβόλαιο με ετήσιες αποδοχές 6 εκατ. Εισέπραξε άλλα 3 εκατ. ως πριμ υπογραφής και προμήθεια για τη σύζυγο και ατζέντισσά του, την περίφημη Γουάντα Νάρα. Χωρίς να έχουν δημοσιοποιηθεί, μετριοπαθώς εκτιμάται πως εισπράττει περίπου άλλα 2 εκατ. ευρώ τον χρόνο σε διάφορα πριμ, ενώ εξυπακούεται πως οι υπόλοιπες παροχές που του προσφέρονται από τα "λιοντάρια" είναι ανάλογες όλων των υπολοίπων.

Κοντολογίς, ο 31χρονος πια Ικάρντι έχει δύο χρόνια ακόμη συμβόλαιο με τη Γαλατασαράι, που θα του αποφέρουν – βρέξει χιονίσει – "καθαρά" 12 εκατ. ευρώ. Η πρωταθλήτρια Τουρκίας οφείλει ακόμη τρεις δόσεις από το ποσό της αγοράς του στην Παρί, δηλαδή 7,5 εκατ. ευρώ και δεν έχει καμία απολύτως πρόθεση να τον παραχωρήσει ούτε και προβλέπεται κάποια ρήτρα αποδέσμευσης.

Μάλλον φτάνουν αυτά.

TAGS THE SPORTS ECONOMIST ΓΑΛΑΤΑΣΑΡΑΙ ΤΟΥΡΚΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ