ΙΝΤΕΡ

Ατσέρμπι: Κινδυνεύει με τιμωρία δέκα αγωνιστικών για το επεισόδιο με τον Ζουάν Ζεσούς

Ο Φραντσέσκο Ατσέρμπι σε μονομαχία του με τον Ουμάρ Σαντίκ σε αγώνα της Ίντερ με την Σοσιεδάδ στο Champions League | 12 Δεκεμβρίου 2023
Ο Φραντσέσκο Ατσέρμπι σε μονομαχία του με τον Ουμάρ Σαντίκ σε αγώνα της Ίντερ με την Σοσιεδάδ στο Champions League | 12 Δεκεμβρίου 2023 @2023 ANTONIO CALANNI/AP IMAGES

Το επεισόδιο που έλαβε χώρα στο Ίντερ - Νάπολι με πρωταγωνιστές τους Ατσέρμπι και Ζουάν Ζεσούς απειλεί τον αμυντικό των νερατζούρι με τιμωρία ακόμη και 10 αγωνιστικών, με τον αθλητικό δικαστή να ζητάει συμπληρωματική έκθεση από τον διαιτητή.

Ο αγώνας μεταξύ της Ίντερ και της Νάπολι για την 29η αγωνιστική της Serie A έληξε ισόπαλος 1-1, ωστόσο αυτό που συζητείται εδώ και δύο 24ωρα δεν είναι το αγωνιστικό σκέλος (που ξεχάστηκε σχετικά γρήγορα) αλλά το επεισόδιο που έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια του αγώνα στο "Μεάτσα" με πρωταγωνιστές τους Φραντσέσκο Ατσέρμπι και Ζουάν Ζεσούς.

Ο αμυντικός της Νάπολι κατηγόρησε ευθεώς τον ομόλογό του της Ίντερ για ρατσιστική επίθεση απέναντί του, γεγονός που έφερε άμεσες συνέπειες για τον Ατσέρμπι, με την ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Ιταλίας να ανακοινώνει πως αποφάσισε να τον "κόψει" από τη λίστα του Λουτσιάνο Σπαλέτι για τα δύο επερχόμενα φιλικά της εθνικής Ιταλίας στις ΗΠΑ με Βενεζουέλα (21/03) κι Εκουαδόρ (24/03).

Από την πλευρά του, υποστήριξε πως "δεν έχει βγει καμία ρατσιστική επίθεση από το στόμα μου", με τον Ζεσούς να μη δέχεται όμως αυτή την εκδοχή και την υπόθεση να προχωράει σε μάκρος, με τον έμπειρο μπακ της Ίντερ να κινδυνεύει ακόμη κα να χάσει το υπόλοιπο της σεζόν.

Όπως αναφέρει σε σημερινό της δημοσίευμα η "Sportmediaset", ο αθλητικός δικαστής δεν θα βγάλει άμεσα κάποια απόφαση σχετικά με το επίμαχο επεισόδιο και αυτό έχει να κάνει με το ότι ζήτησε συμπληρωματική αναφορά από τον διαιτητή του αγώνα για να καταλάβει τι πραγματικά συνέβη μεταξύ των δύο παικτών.

Η αιτία που ζήτησε τη συμπληρωματική κατάθεση έχει να κάνει με την πρόσθετη έρευνα που ζητήθηκε από τον ομοσπονδιακό εισαγγελέα, με το ρεπορτάζ να αναφέρει πως από τη στιγμή που οι δύο παίκτες δεν τα βρήκαν μετά το περιστατικό, το λόγο έχει πλέον η δικαιοσύνη.

Σε περίπτωση μάλιστα που θεωρηθεί πως η επίθεση του Ατσέρμπι πρός τον Ζουάν Ζεσούς ήταν υποκινούμενη από ρατσιστικά κίνητρα, ο παίκτης κινδυνεύει να τιμωρηθεί με τουλάχιστον δέκα αγωνιστικές αποκλεισμό από τους αγωνιστικούς χώρους.

TAGS ΙΝΤΕΡ ΙΤΑΛΙΑ SERIE A ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ