ΕΘΝΙΚΗ ΙΤΑΛΙΑΣ

Εθνική Ιταλίας: Εκτός ο Ατσέρμπι μετά τις κατηγορίες του Ζεσούς για ρατσιστική επίθεση στο Ίντερ - Νάπολι

Ο Φραντσέσκο Ατσέρμπι με τη φανέλα της εθνικής Ιταλίας στο Euro 2020
Ο Φραντσέσκο Ατσέρμπι με τη φανέλα της εθνικής Ιταλίας στο Euro 2020 © 2021 RICCARDO ANTIMIANI / AP IMAGES

Ο αμυντικός της Ίντερ, Φραντσέσκο Ατσέρμπι, αποχώρησε από την εθνική Ιταλίας, μετά τις κατηγορίες του Ζουάν Ζεσούς της Νάπολι για ρατσιστική επίθεση, όπως ανακοίνωσε η ιταλική ποδοσφαιρική ομοσπονδία (FIGC).

Η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Ιταλίας (FIGC) αποφάσισε να "κόψει" τον Φραντσέσκο Ατσέρμπι από τη λίστα για τα δύο επερχόμενα φιλικά της εθνικής Ιταλίας στις ΗΠΑ με Βενεζουέλα (21/03) κι Εκουαδόρ (24/03) μετά τις κατηγορίες του Ζουάν Ζεσούς για ρατσιστική επίθεση.

Κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης της Ίντερ με τη Νάπολι (1-1) την Κυριακή (17/03) για την 29η αγωνιστική της Serie A ο Ζεσούς πλησίασε τον διαιτητή του αγώνα για να αναφέρει ότι τον αποκάλεσε "νέγρο".

Στο φινάλε μιλώντας στο DAZN δήλωσε: "Συνειδητοποίησε ότι το παράκανε και ζήτησε συγγνώμη. Είναι καλό παιδί. Ελπίζω να μην ξανασυμβεί γιατί είναι έξυπνο παιδί".

Τη θέση του Ατσέρμπι στη "σκουάντρα ατζούρα" θα πάρει ο αμυντικός της Ρόμα, Τζιανλούκα Μαντσίνι.

Η ανακοίνωση της FIGC:

"Ο ποδοσφαιριστής Φραντσέσκο Ατσέρμπι, που έφτασε σήμερα το πρωί στην εθνική ομάδα στη Ρώμη, εξήγησε στον προπονητή Λουτσιάνο Σπαλέτι και στους συμπαίκτες του, όπως απαιτείται, την εκδοχή του για τη φερόμενη ρατσιστική επίθεση για την οποία τον κατηγόρησε ο Ζουάν Ζεσούς κατά τη διάρκεια του αγώνα Ίντερ-Νάπολι.

Από την αναφορά του αμυντικού της Ίντερ προέκυψε ότι δεν υπήρχε συκοφαντική, εξευτελιστική ή ρατσιστική πρόθεση από την πλευρά του.

Ωστόσο, συμφωνήθηκε να αποκλειστεί ο Ατσέρμπι από τη λίστα των παικτών που θα κληθούν για τα δύο επόμενα φιλικά που είναι προγραμματισμένα στις Ηνωμένες Πολιτείες, προκειμένου να διασφαλιστεί η απαραίτητη γαλήνη στην εθνική ομάδα και για τον ίδιο τον παίκτη, ο οποίος θα επιστρέψει σήμερα στην ομάδα του.

Ως αποτέλεσμα, κλήθηκε ο αμυντικός της Ρόμα, Τζιανλούκα Μαντσίνι, ο οποίος ήταν ήδη μέρος της λίστας πριν από την κλήση".

Από τη μεριά της η Ίντερ ανέφερε μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή της: "Η Ίντερ διατηρεί το δικαίωμα να μιλήσει με το μέλος της το συντομότερο δυνατό προκειμένου να ρίξει φως στο τι συνέβη".

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΙΤΑΛΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΙΤΑΛΙΑΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΙΤΑΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΙΝΤΕΡ ΝΑΠΟΛΙ SERIE A
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ