ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ατρόμητος-Ολυμπιακός 1-3

Ατρόμητος-Ολυμπιακός 1-3
Στολτίδης

Ο Ολυμπιακός αγωνίστηκε ως πρωταθλητής στο Περιστέρι και "καθάρισε" εύκολα τον Ατρόμητο (1-3)

Το τελικό 3-1, με το οποίο νίκησαν οι ερυθρόλευκοι τον Ατρόμητο, δεν αποτυπώνει την εικόνα της αναμέτρησης. Ο Ολυμπιακός ήταν εξαιρετικός, έπαιξε με πάθος, θέληση και αποφασιστικότητα, με αποτέλεσμα να "καθαρίσει" νωρίς την υπόθεση-νίκη και να δικαιούται κι άλλα γκολ. Πάντως, οι φίλοι της ομάδας που βρέθηκαν στο Περιστέρι (ο σύλλογος πήρε 1.100 εισιτήρια από την ΠΑΕ Ατρόμητος) ευχαριστήθηκαν την εύκολη επικράτηση και τη μεγάλη νίκη.
Ο Στολτίδης στο 11' με εξαιρετική γυριστή κεφαλιά έκανε το 1-0, ενώ στο 31' ο Λούα Λούα επέστρεψε στο γκολ, "γράφοντας" το 2-0. Στο 71', ο Ντάρκο Κοβάτσεβιτς, ο Σέρβος "εκτελεστής", ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 3-0 (πετυχαίνοντας το όγδοο τέρμα του στο πρωτάθλημα), ενώ ο Ατρόμητος το μόνο που κατάφερε ήταν να σημειώσει το γκολ της τιμής στο 94' με τον Κορακάκη.

O Ολυμπιακός ολοκλήρωσε το ματς με δέκα παίκτες, μετά την αστεία απόφαση που πήρε στο 78' ο Ρωμανός Κοντογιαννίδης. Ο διαιτητής από την Ξάνθη έδειξε δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Νικοπολίδη, ο οποίος εκτός περιοχής απομάκρυνε καθαρά την μπάλα, πέφτοντας με τάκλιν στα πόδια του Σάντσεθ. Ο Έλληνας τερματοφύλακας θα εκτίσει τη μία αγωνιστική της τιμωρίας του στον αγώνα κυπέλλου με τον Διαγόρα στη Ρόδο, την προσεχή Τετάρτη (5/12).

Πρώτος παίκτης του γηπέδου με διαφορά ο Κώστας Μενδρινός, ο οποίος αγωνίστηκε ως δεξιός οπισθοφύλακας και ήταν ο καλύτερος για τον Ολυμπιακό. Να σημειωθεί πως ο Τάκης Λεμονής στο 88' χρησιμοποίησε τον 15χρονο Κυριάκο Παπαδόπουλο (23/02/1992), ο οποίος έγινε ο μικρότερος σε ηλικία ποδοσφαιριστής που αγωνίζεται στο ελληνικό πρωτάθλημα, σπάζοντας το ρεκόρ του Κώστα Αντωνίου για εννιά μέρες. Ο Αντωνίου έκανε το ντεμπούτο του 15 χρονών και 292 ημερών, ενώ ο Κυριάκος Παπαδόπουλος σήμερα είναι 15 χρονών και 283 ημερών!

Πλέον, ο Ολυμπιακός ισοβαθμεί στη 2η θέση της Super League με τον Παναθηναϊκό στους 21 πόντους, με την ΑΕΚ να βρίσκεται στην κορυφή με 24 βαθμούς. Οι ερυθρόλευκοι διαθέτουν την καλύτερη επίθεση του πρωταθλήματος, καθώς έχουν πετύχει 21 τέρματα, ενώ έχουν δεχθεί 10 γκολ.

Oι συνθέσεις των ομάδων
Ατρόμητος (Γκιγιέρμο Όγιος): Μιχαηλίδης, Γελαδάρης (55' Σάντσεθ), Ολιβέιρα, Ανατολάκης, Κατεμής (75' Μπότσι Όγιος), Τρέχο, Λουτσιάνο, Κορακάκης, Ρέγες (75' Μέζα), Σίριο, Ιωάννου.

Ολυμπιακός (Τάκης Λεμονής): Nικοπολίδης, Πάντος, Άντζας, Αρτσούμπι (72' Γκαλέτι), Λεντέσμα (88' Παπαδόπουλος), Τοροσίδης, Τζόρτζεβιτς, Στολτίδης, Μενδρινός, Κοβάτσεβιτς, Λούα Λούα (81' Σηφάκης).

Διαιτητής: Κοντογιαννίδης (Ξάνθης)

Βοηθοί: Μπιτσίδης (Θράκης), Ουζούνογλου (Θεσσαλονίκης)

Τέταρτος διαιτητής: Κωνσταντινέας (Μεσσηνίας)

Παρατηρητής διαιτησίας: Μπέγκος (Αργολίδας)

Κίτρινες κάρτες: Τρέχο στο 37', Ολιβέιρα στο 45'+2' (Ατρόμητος), Αρτσούμπι στο 23', Τζόρτζεβιτς στο 61', Νικοπολίδης στο 66' (Ολυμπιακός)

Κόκκινες κάρτες: Νικοπολίδης στο 78' (δεύτερη κίτρινη κάρτα)
Με μια ματιά
Ο Γκιγιέρμο Όγιος παρέταξε τον Ατρόμητο με σύστημα 4-3-3. Την εστία υπερασπίστηκε ο Μιχαηλίδης, με τον Κατεμή δεξιά στην άμυνα, τον Γελαδάρη αριστερά και τους Ανατολάκη (πρώτη φορά κόντρα στην πρώην ομάδα του)-Ολιβέιρα στο κέντρο της οπισθοφυλακής. Ο Ιωάννου ήταν ο καθαρόαιμος αμυντικός μέσος, με τον Κορακάκη δεξιά στο κέντρο και τον Τρέχο αριστερά. Στην επίθεση, από δεξιά προς τα αριστερά, αγωνίστηκαν οι Ρέγες (δεξιά), Σίριο (κορυφή) και Λουτσιάνο (αριστερά).

Από την πλευρά του, ο Τάκης Λεμονής άλλαξε τα πλάνα του στο... ζέσταμα, πριν από την έναρξη της αναμέτρησης. Ο Ζεβλάκοβ αισθάνθηκε ενοχλήσεις (σφίξιμο στη γάμπα) και ο προπονητής του Ολυμπιακού παρέταξε την ομάδα του με διάταξη 4-2-3-1, αντί με 4-4-2, όπως σκόπευε να αρχίσει τον αγώνα. Όπως θα διαπιστώσετε και από τη σχηματοποίηση της ενδεκάδας, οι ερυθρόλευκοι αγωνίστηκαν με σχήμα ανάγκης. Κάτω από τα δοκάρια κάθησε ο Νικοπολίδης, με τον Μενδρινό δεξιά στην άμυνα (πρώτη συμμετοχή στη βασική ενδεκάδα, στην καριέρα του στον Ολυμπιακό), τον Τοροσίδη αριστερά και τους Πάντο-Άντζα ως κεντρικούς αμυντικούς. Λεντέσμα και Στολτίδης ήταν οι δύο αμυντικοί μέσοι, με τον Λούα Λούα δεξιά, τον Αρτσούμπι αριστερά (για πρώτη φορά αγωνίστηκε στη φυσική του θέση από την αρχή ενός επίσημου αγώνα), τον Τζόρτζεβιτς σε επιτελικό ρόλο, με τον Κοβάτσεβιτς μοναδικό προωθημένο.

Ο πρωταθλητής μπήκε στον αγώνα με κεκτημένη ταχύτητα από το μεγάλο "διπλό" στη Ρώμη κόντρα στη Λάτσιο και από τα πρώτα λεπτά ανέλαβε την πλήρη πρωτοβουλία των κινήσεων. Ο Ατρόμητος περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο από την αρχή και οι φιλοξενούμενοι στο 11' πέτυχαν το γρήγορο γκολ που επιθυμούσαν και αναζητούσαν.

Ο Τζόρτζεβιτς εκτέλεσε κόρνερ από τα αριστερά και ο Στολτίδης με πανέξυπνη γυριστή κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι "έγραψε" το 1-0. Ο Ολυμπιακός πέτυχε γρήγορα αυτό που ήθελε, όμως στη συνέχεια ήθελε να μην την... πατήσει ξανά, όπως στα προηγούμενα εκτός έδρας παιχνίδια του στη Super League.

Οι ερυθρόλευκοι είχαν τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα και κυνήγησαν ένα δεύτερο τέρμα. Αυτό ήρθε στο 31ο λεπτό, σε μία υποδειγματική αντεπίθεση πέτυχε το 2-0. Ο Τζόρτζεβιτς με το δεξί τροφοδότησε τον Λούα Λούα, ο οποίος μπήκε από δεξιά στη μεγάλη περιοχή και από το ύψος της με δεξί πλασέ έκανε το 2-0.

Ο Ατρόμητος ήταν ακίνδυνος επιθετικά, καθώς μόνο ο Λουτσιάνο απειλούσε από τις στημένες φάσεις. Ο Ολυμπιακός κρατούσε εύκολα το υπέρ του αποτέλεσμα και στην επανάληψη ανέβασε το δείκτη του σκορ.

Ήταν το 71ο λεπτό, όταν ο εξαιρετικός Μενδρινός πήρε την μπάλα από την άμυνα, πέρασε δύο αντιπάλους και έκανε την κάθετη πάσα στον Κοβάτσεβιτς, ο οποίος με ψύχραιμο πλασέ από το ύψος του πέναλτι διαμόρφωσε το 3-0. Ο Σέρβος επιθετικός πέτυχε το όγδοο γκολ του στη Super League και σκόραρε για έκτο συνεχόμενο παιχνίδι πρωταθλήματος (στην Τρίπολη κόντρα στον Αστέρα είχε απουσιάσει λόγω τραυματισμού).

Από εκεί και πέρα, οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να πετύχουν κι άλλα τέρματα, αλλά στο 77' ο πρώτος βοηθός Μπιτσίδης υπέδειξε παράβαση, σε προσπάθεια του Κοβάτσεβιτς, που... κατέβασε την μπάλα με το χέρι. Ο Σέρβος έστειλε την μπάλα στα δίχτυα μέσα από την περιοχή, αλλά το γκολ δεν μέτρησε σωστά.

Στο 78', ο Κοντογιαννίδης έγινε αρνητικός πρωταγωνιστής του αγώνα, καθώς έδειξε ανύπαρκτη δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Νικοπολίδη, ο οποίος με εξαιρετικό τάκλιν έδιωξε την μπάλα προ του Σάντσεθ. Ο διεθνής πορτιέρο διαμαρτυρήθηκε, όμως δεν βρήκε το δίκιο του. Ο Σηφάκης έκανε ντεμπούτο σε αγώνα πρωταθλήματος και πήρε θέση κάτω από τα δοκάρια, με τον Λούα Λούα να "θυσιάζεται" και να βγαίνει εκτός αγώνα.

Οι ερυθρόλευκοι έφτασαν κοντά στην επίτευξη ενός ακόμα τέρματος, αλλά στο 89' ο Ανατολάκης είπε "όχι". Ο Τοροσίδης έκανε τη σέντρα από τα αριστερά, ο Στολτίδης με τακουνάκι γύρισε την μπάλα από το πρώτο δοκάρι, ο Γκαλέτι έπιασε την κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής, αλλά ο πρώην αμυντικός του Ολυμπιακού, ο οποίος ήταν ο καλύτερος παίκτης του Ατρομήτου, έδιωξε την μπάλα πριν αυτή περάσει τη γραμμή.

Το γκολ της τιμής για τον Ατρόμητο πέτυχε ο Κορακάκης με κεφαλιά από θέση οφσάιντ, μετά τη σέντρα του Λουτσιάνο από τα δεξιά στο 94'. Να σημειωθεί πως στο 88' ο Κυριάκος Παπαδόπουλος έκανε ντεμπούτο στη Super League και έγινε ο μικρότερος παίκτης που αγωνίζεται στο ελληνικό πρωτάθλημα. Το μέλλον τού ανήκει...

Συνέντευξη Τύπου
Γκιγιέρμο Όγιος: " Ζητάω συγγνώμη από τον κόσμο και τους παράγοντες της ομάδας για την ήττα. Χάσαμε δίκαια, ήμασταν κακοί. Είχαμε απέναντί μας έναν μεγάλο και ποιοτικό αντίπαλο. Δύσκολα βρίσκαμε χώρους στο γήπεδο. Θα συνεχίσουμε τη δουλειά μας, προσπαθούμε να γινόμαστε καλύτεροι".

Τάκης Λεμονής: " Όλη η ομάδα ήταν πολύ καλή, αλλά η απόδοση του Λούα Λούα στο πρώτο ημίχρονο ήταν κλειδί για τη νίκη μας. Είναι σημαντικός και ο τρόπος που κατακτήσαμε τους τρεις βαθμούς. Είχαμε τσατιστεί που δεν είχαμε διπλό, ενώ σε δύο ματς το χάσαμε στα τελευταία λεπτά. Κλειδί ήταν η πίεση αρκετά ψήλα, έτσι δεν βρήκε ρυθμό σε καμία περίπτωση ο Ατρόμητος, ενώ ήμασταν αποφασιστικοί στο επιθετικό μας παιχνίδι".

Λούα Λούα (σ.σ. δέχθηκε ρατσιστική επίθεση από οπαδούς του Ατρομήτου): " Στο γήπεδο έρχονται μικρά παιδιά και δεν πρέπει να βλέπουν τέτοιες αντιδράσεις. Πρέπει να δοθεί προσοχή, έτσι ώστε ο ρατσισμός να μη γίνει μάστιγα. Ένιωσα άσχημα, αλλά όλοι οι φίλαθλοι δεν είναι ίδιοι. Πάντως, αυτό θα πρέπει να σταματήσει".

Λουτσιάνο: " Το έχω ακούσει... Κάθε παίκτης θέλει να αγωνιστεί σε μία τόσο μεγάλη ομάδα (σ.σ. για το φημολογούμενο ενδιαφέρον του Ολυμπιακού). Αν ισχύει αυτή η φήμη θα μιλήσω με τον πρόεδρο του Ατρομήτου".

Κυριάκος Παπαδόπουλος: " Είναι πρόκληση για μένα να αποδείξω ότι αξίζω να παίζω. Έκανα ρεκόρ, αλλά σημασία έχει η νίκη. Ήταν απερίγραπτο το συναίσθημα όταν μπήκα στον αγωνιστικό χώρο. Είναι στο χέρι μου να αποδείξω ότι αξίζω να παίζω και να καθιερωθώ στην ενδεκάδα. Θα προσπαθώ να είμαι πάντα έτοιμος".

Τάσος Πάντος: " Όπου μπορώ να βοηθήσω θα είμαι εκεί. Νομίζω ότι ήμασταν αποφασισμένοι. Θέλαμε να σταματήσουμε το σερί. Μπήκαμε αποφασιστικά και όταν το κάνουμε αυτό δεν έχουμε αντίπαλο. Μετά από ματς Champions League είναι δύσκολα τα πράγματα τόσο από ψυχολογική όσο και από αγωνιστική άποψη".
Όλα τα λεφτά
Ο Ολυμπιακός έπαιξε παθιασμένα και πήρε μία δίκαιη νίκη. Οι παίκτες του Τάκη Λεμονή είχαν θέληση για τη νίκη και έπαιξαν με αποφασιστικότητα. Όταν παίζει έτσι η ομάδα του Πειραιά, δεν έχει να φοβηθεί τίποτα. Ο προπονητής του πρωταθλητή Ελλάδας σίγουρα αισθάνεται απόλυτα ικανοποιημένος από το γεγονός πως η ομάδα του έδειξε χαρακτήρα ύστερα από ένα ευρωπαϊκό παιχνίδι.
Ας ξεχάσουμε καλύτερα...
Ο Ρωμανός Κοντογιαννίδης πήρε μία ακατανόητη απόφαση και απέβαλλε "με το έτσι θέλω" τον Αντώνη Νικοπολίδη. Ίσως μία επίσκεψη στον οφθαλμίατρο να έκανε καλό στον διαιτητή από την Ξάνθη, ο οποίος ήταν ο μόνος που δεν είδε το καθαρό κόψιμο του Έλληνα τερματοφύλακα πάνω στον Σάντσεθ.
Το Live του αγώνα
Συνθέσεις ομάδων
Ατρόμητος (Γκιγιέρμο Όγιος): Μιχαηλίδης, Γελαδάρης, Ολιβέιρα, Ανατολάκης, Κατεμής, Τρέχο, Λουτσιάνο, Κορακάκης, Ρέγες, Σίριο, Ιωάννου.

Ολυμπιακός (Τάκης Λεμονής): Nικοπολίδης, Πάντος, Άντζας, Αρτσούμπι, Λεντέσμα, Τοροσίδης, Τζόρτζεβιτς, Στολτίδης, Μενδρινός, Κοβάτσεβιτς, Λούα Λούα.

Διαιτητής: Κοντογιαννίδης (Ξάνθης)



1' Έναρξη αγώνα
Ο Ατρόμητος στη σέντρα.
2' Ευκαιρία Ολυμπιακός
O Λούα Λούα έβγαλε τη σέντρα από τα δεξιά, ο Κοβάτσεβιτς έπιασε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα κατέληξε άουτ.
10' Ευκαιρία Ολυμπιακός
Σουτ του Μενδρινού με το δεξί μέσα από την περιοχή, η μπάλα κοντράρει σε σώματα αντιπάλων και καταλήγει κόρνερ.
11' Γκολ Ολυμπιακός Στολτίδης
Ο Τζόρτζεβιτς εκτέλεσε το κόρνερ από τα αριστερά, ο Στολτίδης πετάχτηκε στο πρώτο δοκάρι και με γυριστή, εκπληκτική, κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, με τον Μιχαηλίδη να μην μπορεί να απομακρύνει.
16' Σχόλιο
Οι ερυθρόλευκοι ελέγχουν τον αγώνα.
18' Ευκαιρία Ολυμπιακός
Ο Λούα Λούα έκανε το γύρισμα από τα δεξιά, ο Μιχαηλίδης απομάκρυνε την μπάλα, αλλά στη συνέχεια ο Κοβάτσεβιτς δεν μπόρεσε να μπει στην πορεία της.
20' Ευκαιρία Ολυμπιακός
Εξαιρετική εκτέλεση κόρνερ του Τζόρτζεβιτς από τα δεξιά, με δυσκολία ο Μιχαηλίδης απομάκρυνε την μπάλα.
23' Κίτρινη κάρτα Ολυμπιακός Αρτσούμπι
30' Σχόλιο
Ο Ατρόμητος δεν μπορεί να απειλήσει την αντίπαλη εστία. Από την πλευρά του, ο Ολυμπιακός ελέγχει απόλυτα τον αγώνα.
31' Γκολ Ολυμπιακός Λούα Λούα
Υποδειγματική αντεπίθεση του Ολυμπιακού... Ο Τζόρτζεβιτς με το δεξί βρήκε με μακρινή μπαλιά τον Λούα Λούα, ο οποίος μπήκε από τα δεξιά, έκανε το κοντρόλ και με δεξί σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία του Μιχαηλίδη.
37' Κίτρινη κάρτα Ατρόμητος Τρέχο
45' Έναρξη καθυστερήσεων Δύο λεπτά
45' Κίτρινη κάρτα Ατρόμητος Ολιβέιρα
45' Λήξη ημιχρόνου
Ύστερα από τρία λεπτά, ο ρέφερι σφύριξε τη λήξη του πρώτου μέρους.
46' Σέντρα 2ου ημιχρόνου
Ο Ολυμπιακός στη σέντρα.
47' Σουτ Ολυμπιακός
Ο Τζόρτζεβιτς έβγαλε τη σέντρα από τα αριστερά, ο Λούα Λούα έπιασε δεξί σουτ στην κίνηση μέσα στην αντίπαλη περιοχή, αλλά η μπάλα κατέληξε άουτ.
53' Ευκαιρία Ατρόμητος
Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Λουτσιάνο, η μπάλα πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι του Νικοπολίδη.
54' Ευκαιρία Ολυμπιακός
Ο Λούα Λούα προσπάθησε να "κρεμάσει" τον Μιχαηλίδη, αλλά η μπάλα πέρασε ελάχιστα πάνω από την εστία του Ατρομήτου.
55' Αλλαγή παίκτη Ατρόμητος
Ο Σάντσεθ πήρε τη θέση του Γελαδάρη.
60' Φάουλ Ατρόμητος
Ο Λουτσιάνο εκτέλεσε απευθείας φάουλ από τα δεξιά, ο Νικοπολίδης μπλόκαρε την μπάλα.
61' Κίτρινη κάρτα Ολυμπιακός Τζόρτζεβιτς
62' Φάουλ Ατρόμητος
Νέα εκτέλεση φάουλ του Λουτσιάνο, πάλι μπλόκαρε σταθερά ο Αντώνης Νικοπολίδης.
66' Κίτρινη κάρτα Ολυμπιακός Νικοπολίδης
71' Γκολ Ολυμπιακός Κοβάτσεβιτς
Εξαιρετική ατομική προσπάθεια του Μενδρινού, που πήρε την μπάλα από την άμυνα, πέρασε δύο αντιπάλους και την κατάλληλη στιγμή πάσαρε στον Κοβάτσεβιτς, ο οποίος βρέθηκε απέναντι στον Μιχαηλίδη και με δεξί πλασέ "έγραψε" το 3-0.
72' Αλλαγή παίκτη Ολυμπιακός
Ο Γκαλέτι πήρε τη θέση του Αρτσούμπι.
74' Ευκαιρία Ατρόμητος
Ο Σάντσεθ έκανε το αριστερό πλασέ μέσα από την περιοχή, η μπάλα βρήκε στον Τοροσίδη και στη συνέχεια ο Νικοπολίδης έδιωξε σε κόρνερ.
75' Αλλαγή παίκτη Ατρόμητος
Διπλή αλλαγή. Ο Μπότσι Όγιος πήρε τη θέση του Κατεμή και ο Μέζα αντικατέστησε τον Ρέγες.
78' Κόκκινη κάρτα Ολυμπιακός Νικοπολίδης
Αστεία απόφαση του διαιτητή Κοντογιαννίδη, που έδειξε δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Νικοπολίδη για φάουλ έξω από την περιοχή, αλλά ο πορτιέρο του Ολυμπιακού έδιωξε με εξαιρετικό τάκλιν την μπάλα, στην προσπάθεια του Σάντσεθ.
81' Αλλαγή παίκτη Ολυμπιακός
Ο Σηφάκης μπήκε στον αγώνα και "θυσιάστηκε" ο Λούα Λούα.
82' Ευκαιρία Ατρόμητος
Εξαιρετική εκτέλεση φάουλ του Λουτσιάνο, ο Σηφάκης απομάκρυνε δύσκολα την μπάλα.
88' Αλλαγή παίκτη Ολυμπιακός
Ο Παπαδόπουλος πήρε τη θέση του Λεντέσμα.
89' Ευκαιρία Ολυμπιακός
Απίθανη συνεργασία των παικτών του Ολυμπιακού... Ο Τοροσίδης έκανε το γύρισμα από τα αριστερά, ο Στολτίδης με τακουνάκι γύρισε την μπάλα, ο Γκαλέτι έπιασε την κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής, αλλά ο Ανατολάκης πάνω στη γραμμή έδιωξε την μπάλα.
90' Έναρξη καθυστερήσεων Τέσσερα λεπτά
94' Γκολ Ατρόμητος Κορακάκης
Ο Λουτσιάνο έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, ο Κορακάκης από θέση οφσάιντ μείωσε το σκορ.
95' Λήξη αγώνα























































TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ