CHAMPIONS LEAGUE

Ατλέτικο - Ντόρτμουντ 2-1: Τα δώρα των Γερμανών και τα δοκάρια έδωσαν τη νίκη στους Ισπανούς

Οι παίκτες της Αλτέτικο πανηγυρίζουν το γκολ κόντρα στην Ντόρτμουντ
Οι παίκτες της Αλτέτικο πανηγυρίζουν το γκολ κόντρα στην Ντόρτμουντ AP PHOTO/MANU FERNANDEZ

Δύο "δώρα" από πλευράς Ντόρτμουντ στο πρώτο 45λεπτο και δύο δοκάρια που είχαν οι φιλοξενούμενοι στο δεύτερο μέρος ήταν αρκετά για να δώσουν τη νίκη στην Ατλέτικο με 2-1 στην Ισπανία και τις δύο ομάδες να έχουν ανοιχτούς λογαριασμούς για τη ρεβάνς στη Γερμανία.

Η Ατλέτικο εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο δύο "δώρα" από πλευράς Ντόρτμουντ στο πρώτο 45λεπτο και πήρε προβάδισμα δύο τερμάτων ενώ στο δεύτερο μέρος είχε την τύχη με το μέρος της καθώς οι Γερμανοί αν και μείωσαν το σκορ είχαν εν συνεχεία δύο δοκάρια με αποτέλεσμα οι Ισπανοί να επικρατήσουν με 2-1 και να έχουν ελαφρύ προβάδισμα πρόκρισης.

Η κάθε ομάδα είχε από ένα ημίχρονο στο παιχνίδι που έγινε την Τετάρτη (10/4) το βράδυ αλλά Ατλέτικο και Ντόρτμουντ θα λύσουν τις διαφορές στη ρεβάνς που θα διεξαχθεί την επόμενη εβδομάδα στη Γερμανία.

Δύο λάθη η Ντόρτμουντ, δύο γκολ η Ατλέτικο

Η Ατλέτικο κατάφερε να πάρει προβάδισμα στο σκορ μόλις στο 4' όταν ανέβασε ψηλά τις γραμμές της, πίεσε την ανάπτυξη της Ντόρτμουντ και οδίγησε τους Κόμπελ και Ενμετσά στο λάθος με τον Ντε Πολ να κλέβει τη μπάλα, να μπαίνει στην περιοχή και να πλασάρει για το 1-0 των Ισπανών.

Οι γηπεδούχοι είχαν μια ακόμη τελική στο 13' με το ανάποδο ψαλίδι του Λίνο το οποίο μπλόκαρε εύκολα ο Κόμπελ. Ενώ στο 20' το σουτ του Μοράτα έφυγε εκτός εστίας.

Στο 32' η Ατλέτικο εκμεταλλεύτηκε νέο λάθος στην άμυνα της Ντόρτμουντ με τον Μοράτα να κλέβει τη μπάλα, αυτός έδωσε με τη μία στον Γκριεζμάν ο οποίος τη σήκωσε για τον Λίνο που ψύχραιμα κατέβασε τη μπάλα, έκανε το πλασέ και την έστειλε στα δίχτυα για το 2-0 των Ισπανών.

Η πρώτη καλή στιγμή της Ντόρτμουντ στο παιχνίδι ήρθε στο 43' με τον Ενμετσά να κάνει το σουτ και τον Όμπλακ σωτήρια να διώχνει τη μπάλα.

Άλλη εικόνα στο δεύτερο μέρος

Στο δεύτερο μέρος η εικόνα της αναμέτρησης ήταν διαφορετική με τους Γερμανούς να ανεβάζουν την απόδοσή τους, να ψάχνουν τη μείωση του σκορ και ένα γκολ που θα τους έβαζε ξανά στο παιχνίδι της πρόκρισης.

Αρχικά απείλησαν στο 51' με τον Φίλκρουγκ από μακριά να κάνει το σουτ και τον Όμπλακ να μπλοκάρει σταθερά τη μπάλα.

Η Ατλέτικο έφτασε κοντά και σε τρίτο γκολ στο 75' όταν σε εκτέλεση στο δεύτερο δοκάρι μπήκε στη φάση ο Λίνο έκανε το πλασέ με τον Κόμπελ να απομακρύνει σωτήρια τη μπάλα.

Η Ντόρτμουντ βρήκε το γκολ που έψαχνε για να μειώσει το σκορ στο 81' της αναμέτρησης με τον Αλέ που είχε περάσει ως αλλαγή στο ματς. Σε σέντρα από τα δεξιά η μπάλα δεν απομακρύνθηκε, έφτασε στον Αλέ που γύρισε, έκανε το σουτ με τη μια και νίκησε τον Όμπλακ για να κάνει το 2-1.

Στο 85' ο Χούμελς έκανε νέο λάθος, ο Κορέα μπήκε στη φάση, έκανε την προβολή αλλά ο έμπειρος στόπερ με τάκλιν έκοψε τη μπάλα.

Δύο δοκάρια η Ντόρτμουντ

Το παιχνίδι ολοκληρώθηκε με την Ντόρτμουντ στην επίθεση και τους Γερμανούς να έχουν δύο δοκάρια. Αρχικά στο 87' ο Μπάινο-Γκίτενς έκανε την ενέργεια από τα δεξιά και το σουτ με το αριστερό, η μπάλα βρήκε σε έναν αμυντικό της Ατλέτικο, άλλαξε λίγο πορεία και τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι των Ισπανών.

Και στην τελευταία φάση του ματς σε σέντρα από τα δεξιά ο Μπραντ πήρε την κεφαλιά ανενόχλητος και αυτή σταμάτησε στη συμβολή των δύο δοκαριών για να χάσει η Ντόρτμουντ μια ακόμη μεγάλη ευκαιρία για να ισοφαρίσει στο φινάλε της αναμέτρησης.

  • ΑΤΛΕΤΙΚΟ: Όμπλακ, Βίτσελ (90+1' Σάβιτς), Χιμένες, Αθπιλικουέτα, Μολίνα (90' Σαούλ), Γιορέντε, Κόκε, Ντε Πολ (80' Κορέα), Λίνο (90+1' Ρικέλμε), Μοράτα (64' Μπάριος), Γκριεζμάν
  • ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ: Κόμπελ, Ρίερσον, Χούμελς, Σλότερμπεκ, Ζάμπιτσερ (84' Ροις), Τζαν (84' Εζτζάν), Σάντσο, Ενμετσά (46' Μπραντ), Αντεγέμι (73' Τζέιμι Μπάινο-Γκίτενς), Φίλκρουγκ (60' Αλέ)

Τα αποτελέσματα των προημιτελικών

ΠΡΩΤΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

  • Ρεάλ - Μάντσεστερ Σίτι 3-3 (12' αυτ. Ντίας, 14' Ροντρίγκο, 79' Βαλβέρδε / 2' Σίλβα, 66' Φόντεν, 71' Γκβάρντιολ)
  • Άρσεναλ - Μπάγερν 2-2 (12' Σακά, 76' Τροσάρ / 18' Γκνάμπρι, 32' πέν. Κέιν)
  • Ατλέτικο - Ντόρτμουντ 2-1 (4' Ντε Πολ, 32' Λίνο / 81' Αλέ)
  • Παρί - Μπαρτσελόνα 2-3 (48' Ντεμπελέ, 51' Βιτίνια / 37' 62' Ραφίνια, 77' Κρίστενσεν)

ΔΕΥΤΕΡΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

  • 16/04 22:00 Ντόρτμουντ - Ατλέτικο
  • 16/04 22:00 Μπαρτσελόνα - Παρί
  • 17/04 22:00 Μάντσεστερ Σίτι - Ρεάλ
  • 17/04 22:00 Μπάγερν - Άρσεναλ

Το πρόγραμμα των ημιτελικών

ΠΡΩΤΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

  • 30/04-01/05 Ατλέτικο ή Ντόρτμουντ - Παρί ή Μπαρτσελόνα
  • 30/04-01/05 Άρσεναλ / Μπάγερν - Ρεάλ / Μάντσεστερ Σίτι

ΔΕΥΤΕΡΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

  • 07-08/05 Ρεάλ / Μάντσεστερ Σίτι - Άρσεναλ / Μπάγερν
  • 07-08/05 Παρί ή Μπαρτσελόνα - Ατλέτικο ή Ντόρτμουντ

Τελικός ("Γουέμπλεϊ")

  • 01/06 22:00 Νικητής 1 - Νικητής 2
TAGS CHAMPIONS LEAGUE ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ