CHAMPIONS LEAGUE

Ατλέτικο - Μάντσεστερ Σίτι 0-0: Πρόκριση για τον Γκουαρδιόλα στο καμίνι του Σιμεόνε

Ο Ρόδρι της Μάντσεστερ Σίτι μονομαχεί με τον Ζοφρέ Κοντογκμπιά της Ατλέτικο για τα προημιτελικά του Champions League 2021-2022 στο "Γουάντα Μετροπολιτάνο", Μαδρίτη | Τετάρτη 11 Απριλίου 2022
Ο Ρόδρι της Μάντσεστερ Σίτι μονομαχεί με τον Ζοφρέ Κοντογκμπιά της Ατλέτικο για τα προημιτελικά του Champions League 2021-2022 στο "Γουάντα Μετροπολιτάνο", Μαδρίτη | Τετάρτη 11 Απριλίου 2022 © 2022 MANU FERNANDEZ/ASSOCIATED PRESS

Η Μάντσεστερ Σίτι πέρασε δια πυρός και σιδήρου από τη Μαδρίτη και το 0-0 με την Ατλέτικο, σε συνδυασμό με τη νίκη στην Αγγλία, τη στέλνει στα ημιτελικά του Champions League, απέναντι στη Ρεάλ.

Η Ατλέτικο έκανε τελικές, πήρε κόρνερ, έκλεισε τη Μάντσεστερ Σίτι στο γήπεδό της σχεδόν για ένα ημίχρονο, έκανε καμίνι το "Γουάντα Μετροπολιτάνο" με 65.000 φιλάθλους, όμως δεν κατάφερε να βρει το πολυπόθητο γκολ που θα άλλαζε τα πάντα.

Το 0-0 στη Μαδρίτη στέλνει τους Άγγλους στα ημιτελικά του Champions League, αφού μία εβδομάδα νωρίτερα είχαν πάρει τη νίκη 1-0 στο "Ετιχάντ".

Το δοκάρι του Ιλκάι Γκιντογάν ήταν η καλύτερη στιγμή στον αγώνα στο 1ο μέρος. Μεγάλη σύρραξη στο 90' σχεδόν με όλους τους παίκτες και σόου του Ντιέγκο Σιμεόνε στις καθυστερήσεις των καθυστερήσεων έβαψαν με κόκκινο το φινάλε του αγώνα.

Πλέον, οι Άγγλοι ετοιμάζονται για μια μεγάλη μονομαχία με τη Ρεάλ.

Η εικόνα του αγώνα ήταν προδιαγεγραμμένη από τη σέντρα και θα θύμιζε σε πολλά το παιχνίδι του "Ετιχάντ". Η Σίτι πήρε την μπάλα στα πόδια της αμέσως, αν και οι γηπεδούχοι πίεζαν καλά και εμπόδιζαν τους Άγγλους να κάνουν μεγάλες επιθέσεις.

Οι παίκτες του Ντιέγκο Σιμεόνε ήταν αυτοί που έδιναν ταχύτητα στο παιχνίδι όταν άλλαζε κατοχή η μπάλα και με την πίεσή τους προβλημάτισαν εκείνους του Πεπ Γκουαρδιόλα ουκ ολίγες φορές. Η επίθεση είτε από αριστερά είτε με μπαλιές για τον απομονωμένο Ζοάο Φέλιξ όμως δεν είχε τύχη, με τον Αντουάν Γκριεζμάν δεξιά να μοιάζει περισσότερο με δεύτερο φουλ μπακ.

Οι φιλοξενούμενοι ήταν πιο ψύχραιμοι, άντεξαν και στο ορισμένες φορές σκληρό παιχνίδι της Ατλέτικο, αλλά για να βρουν την πρώτη καλή στιγμή τους έπρεπε να περάσει ένα ημίωρο. Ο Ιλκάι Γκιντογάν με σουτ μπροστά από το πέναλτι έστειλε την μπάλα στο δοκάρι του (ασταθή στις εξόδους του) Γιαν Όμπλακ. Πέντε λεπτά αργότερα καταγράφηκε κι η πρώτη τελική της Ατλέτκο στα προημιτελικά, ένα μακρινό σουτ του Ζοφρέ Κοντογκμπιά χωρίς τύχη.

Στο 2ο ημίχρονο οι δύο ομάδες πιθανόν να αντάλλαξαν φανέλες. Εκείνη που είχε κλείσει τον αντίπαλο στο γήπεδό του και έκανε τελικές ήταν η Ατλέτικο, εκείνη που αμυνόταν χωρίς να μπορεί να ξεμυτίσει ήταν η Σίτι. Δύο φορές απείλησε ο Γκριεζμάν, μία ο Φέλιξ και η άμυνα της Σίτι δεν μπορούσε να σταματήσει τους Ισπανούς.

Ο Γκουαρδιόλα απέσυρε τον Κέβιν ντε Μπρόινε για να τον προστατεύσει και από τον επερχόμενο ημιτελικό κυπέλλου κόντρα στη Λίβερπουλ, όμως ο Ραχίμ Στέρλινγκ δεν βοήθησε. Ο Σιμεόνε έκανε τριπλή αλλαγή, από την οποία ξεχώρισε ο Άνχελ Κορέα, που αναστάτωσε ακόμη περισσότερο την άμυνα της Σίτι.

Δύο ευκαιρίες του Αργεντινού και του Σάβιτς θα μπορούσαν να αλλάξουν τα δεδομένα. Ο αγώνας έφτασε στο 90' όταν η σπίθα εξελίχθηκε σε φωτιά. Ένα μαρκάρισμα του Φελίπε στον Φόντεν αναζωπύρωσε την αψιμαχία τους από το 1ο μέρος, που στοίχησε στον πρώτο μία κίτρινη κάρτα και στον δεύτερο ένα μπανταρισμένο κεφάλι. Ο αμυντικός της Ατλέτικο κλότσησε ελαφρά τον Άγγλο, ο οποίος έμεινε στο έδαφος και κύλησε εντός αγωνιστικού χώρου για καθυστέρηση. Ο Στέβαν Σάβιτς έτρεξε να σηκώσει τον Φόντεν και προκάλεσε γενική σύρραξη, στην οποία συμμετείχαν ακόμα και οι πάγκοι των δύο ομάδων.

Τα πνεύματα δεν ηρέμησαν, όμως όταν τελείωσε η σύρραξη, ο Φελίπε αποβλήθηκε και η Ατλέτικο συνέχισε τα υπόλοιπα 10 λεπτά των καθυστερήσεων με παίκτη λιγότερο. Σε αυτά τα λεπτά διεξάγονταν δύο παιχνίδια: αυτό στον αγωνιστικό χώρο κι αυτό εκτός, με τον Ντιέγκο Σιμεόνε να χειροκροτά ειρωνικά για τη διαιτησία και τις καθυστερήσεις των παικτών της Σίτι και να ζητά από τον κόσμο να κάνει το ίδιο (και το έκανε όλο το γήπεδο), τη στιγμή που ο Γκουαρδιόλα φώναζε κι αυτός στους διαιτητές, αλλά και στον Σάβιτς για το σκληρό παιχνίδι των γηπεδούχων.

Εντός των τεσσάρων γραμμών (στις οποίες έμπαιναν διαρκώς οι δύο προπονητές στις καθυστερήσεις), ο Γιανίκ Καράσκο εκτέλεσε απευθείας ένα φάουλ από αριστερά, που ανάγκασε τον Έντερσον να κάνει σπουδαία επέμβαση, ενώ στην τελευταία φάση του αγώνα, ο Κορέα μέσα από την περιοχή σούταρε πέφτοντας, πάνω στον Βραζιλιάνο τερματοφύλακα.

Η Σίτι στάθηκε όρθια στο "κολαστήριο" της Μαδρίτης και έδωσε νέο ραντεβού στην ισπανική πρωτεύουσα, αυτήν τη φορά με τον έτερο κολοσσό της πόλης, τη Ρεάλ, στα ημιτελικά του θεσμού.

ΑΤΛΕΤΙΚΟ: Όμπλακ, Σάβιτς, Φελίπε, Ρεϊνίλντο, Γιορέντε, Κοντογκμπιά, Κόκε (69' Ντε Πολ), Λεμάρ (82' Σουάρες), Λόντι (70' Κορέα), Γκριεζμάν (69' Καράσκο), Φέλιξ (82' Κούνια)

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ: Έντερσον, Γουόκερ (73' Ακέ), Στόουνς, Λαπόρτ, Κανσέλο, Ντε Μπρόινε (65' Στέρλινγκ), Ρόδρι, Γκιντογάν, Μαχρέζ, Φόντεν, Σίλβα (79' Φερναντίνιο)

Τα αποτελέσματα των πρώτων προημιτελικών

Τα αποτελέσματα των δεύτερων προημιτελικών

TAGS CHAMPIONS LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ