SERIE A

Αταλάντα - Γιουβέντους 1-1: Ο από μηχανής Θεός Ντανίλο κράτησε όρθια την κυρία

Ο Πάουλο Ντιμπάλα πανηγυρίζει γκολ με την φανέλα της Γιουβέντους κόντρα στην Ίντερ | 24 Οκτωβρίου 2021
Ο Πάουλο Ντιμπάλα πανηγυρίζει γκολ με την φανέλα της Γιουβέντους κόντρα στην Ίντερ | 24 Οκτωβρίου 2021 @2021 LUCA BRUNO/AP IMAGES

Το μπρα ντε φερ στο Μπέργκαμο μεταξύ Αταλάντα και Γιουβέντους δεν είχε νικήτρια, με τον Μαλινόβσκι να βάζει μπροστά την αντίπαλο του Ολυμπιακού στα μπαράζ για τους 16 του Europa League (17/2, 22:00, COSMOTE SPORT 2 HD) και τον Ντανίλο να γράφει το 1-1 στο 92ο λεπτό.

Η μάχη για την κατάκτηση της 4ης θέσης μεταξύ της Αταλάντα και της Γιουβέντους, που δίνει εισιτήριο για το Champions League της νέας αγωνιστικής σεζόν, θα έχει και άλλα επεισόδια.

Σε αυτό της Κυριακής, οι δύο ομάδες αναδείχτηκαν ισόπαλες 1-1 μετά από μία σκληρή μάχη, με την Αταλάντα να αγγίζει τη νίκη απέναντι στην βέκια σινιόρα, τέσσερις ημέρες πριν την πρώτη μάχη της με τον Ολυμπιακό για τα μπαράζ της φάσης των 16 του Europa League (17/2, 22:00, COSMOTE SPORT 2 HD και LIVE από το SPORT24), αλλά την Γιουβέντους να "κλέβει" το βαθμό με γκολ στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων.

Το ματς

Η Γιουβέντους μπήκε φουριόζα στο Jewiss Stadium, με κεκτημένη ταχύτητα από τα νικηφόρα παιχνίδια της με Βερόνα και Σασουόλο στις δύο πρώτες πληθωρικές εμφανίσεις του Ντούσαν Βλάχοβιτς με τη φανέλα της, και το πρώτο τέταρτο την βρήκε να κλείνει την Αταλάντα στην περιοχή της και να δημιουργεί ευκαιρίες. Ο Σέρβος φορ είχε ένα καλό σουτ και δύο κεφαλιές σε αυτό το διάστημα, με την πιο μεγάλη ευκαιρία της ομάδας του Αλέγκρι να είναι πάντως το σουτ του Ντιμπάλα που έφυγε ελάχιστα άουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής.

Η φάση του Joya χτύπησε ωστόσο καμπανάκι για τους γηπεδούχους, με την ομάδα του Γκασπερίνι να ισορροπεί από το 20' και μετά και να παίρνει σιγά σιγά τον έλεγχο, για να είναι εκείνη που θα απειλήσει μέχρι το φινάλε του πρώτου μέρους. Αρχικά στο 31' όταν ο Μουριέλ δεν μπόρεσε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα αν και είχε μπροστά του ανυπεράσπιστη εστία μετά από άστοχη έξοδο του Σέσνι (ήταν κακό το πλασέ του εκτός περιοχής) και εν συνεχεία με τα δύο σουτ του Μπογκά εντός περιοχής, που σταμάτησαν αμφότερα στο σώμα του Ντε Λιχτ.

Κάπως έτσι οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα, με την Αταλάντα να έχει 10 τελικές προσπάθειες αλλά καμία εντός εστίας και την Γιουβέντους 7 τελικές, με τις 3 (όλες του Βλάχοβιτς) να βρίσκουν στόχο αλλά όχι και δίχτυα. Το δεύτερο μέρος ήταν εξίσου συναρπαστικό με το πρώτο αφού είχε αρκετές φάσεις στις δύο εστίες, με την πρώτη να έρχεται μάλιστα νωρίς, στο 47ο λεπτό, με το σουτ του Ντε Ρον να υποχρεώνει τον Σέσνι σε εντυπωσιακή επέμβαση.

Ακολούθησε ένα δεκάλεπτο πίεσης από την βέκια σινιόρα όπου οι Βλάχοβιτς, Ντιμπάλα και Μοράτα απείλησαν αλλά δεν πλήγωσαν τον Σπορτιέλο, με την Αταλάντα να παίρνει κατόπιν τον έλεγχο μέσω της κυριαρχίας της στον άξονα. Η είσοδος του Μαλινόβσκι στο ματς επέτρεψε στην ομάδα του Γκασπερίνι να κρατάει περισσότερη ώρα τη μπάλα στα πόδια και το καλό διάστημα που είχε, ανταμείφθηκε με ένα εντυπωσιακό γκολ.

Πρωταγωνιστής ο Ρούσλαν Μαλινόβσκι, με τον Ουκρανό μέσο να εξαπολύει ένα σουτ-φωτοβολίδα εκτός περιοχής με το φαρμακερό αριστερό του πόδι και να μην αφήνει περιθώριο αντίδρασης στον Σέσνι, για να κάνει το 1-0 για τους μπεργκαμάσκι στο 76ο λεπτό.

Το γκολ αυτό πάγωσε τους Τορινέζους και έδωσε φτερά στους γηπεδούχους που στο 84' άγγιξαν και το δεύτερο γκολ, όμως ο Χάτεμπουρ έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι με προβολή μέσα από τη μικρή περιοχή μετά από γλυκιά σέντρα του Μαλινόβσκι. Μάλιστα σαν να μην έφτανε αυτό, λίγα λεπτά αργότερα η Γιουβέντους μπόρεσε να ξεφύγει από τα σχοινιά που είχε στριμωχτεί, βρίσκοντας γκολ με έναν απρόσμενο ήρωα.

Αυτός ήταν ο Ντανίλο που εκτέλεσε με ασύλληπτη κεφαλιά τον Σπορτιέλο μετά από εκτέλεση κόρνερ του Ντιμπάλα, για να γράψει το 1-1 στο ματς με το πρώτο φετινό του γκολ, να επεκτείνει σε 11 ματς το αήττητο σερί της Γιουβέντους (7 νίκες - 4 ισοπαλίες) αλλά και να κρατήσει την ομάδα του στην 4η θέση και στο +2 από την Αταλάντα.

ΑΤΑΛΑΝΤΑ: Σπορτιέλο, Τολόι, Ντεμιράλ, Τζιμσίτι, Χάτεμπουρ, Ντε Ρουν, Φρόιλερ, Τζαπακόστα (60' Μέλε), Κούπμαϊνερς, Μπογκά (90' Πάσαλιτς), Μουριέλ (60' Μαλινόβσκι)

ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ: Σέσνι, Ντανίλο, Ντε Λιχτ, Μπονούτσι (79' Κουαδράδο), Ντε Σίλιο, ΜακΚένι (81' Κεν) Λοκατέλι, Ραμπιό (86' Αρτούρ), Ντιμπάλα, Βλάχοβιτς, Μοράτα (86' Ακέ)

Τα αποτελέσματα της 25ης αγωνιστικής:

Τα highlights:

Λάτσιο - Μπολόνια 3-0

Νάπολι - Ίντερ 1-1

Τορίνο - Βενέτσια 1-2

Μίλαν - Σαμπντόρια 1-0

Βερόνα - Ουντινέζε 4-0

Έμπολι - Κάλιαρι 1-1

Τζένοα - Σαλερνιτάνα 1-1

Σασουόλο - Ρόμα 2-2

Η βαθμολογία της Serie A:

Η επόμενη αγωνιστική:

TAGS SERIE A ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΤΑΛΑΝΤΑ ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ ΙΤΑΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ