ΑΤΑΛΑΝΤΑ

Αταλάντα: Επέστρεψε στις προπονήσεις ο Ίλιτσιτς μετά από μάχη μηνών με την κατάθλιψη

Ο Γιόζιπ Ίλιτσιτς πανηγυρίζει γκολ της Αταλάντα κόντρα στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ | 2 Νοεμβρίου 2021
Ο Γιόζιπ Ίλιτσιτς πανηγυρίζει γκολ της Αταλάντα κόντρα στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ | 2 Νοεμβρίου 2021 @2021 LUCA BRUNO/AP IMAGES

Οι άνθρωποι της Αταλάντα υποδέχτηκαν στην τελευταία προπόνηση τον Γιόζιπ Ίλιτσιτς, με τον Σλοβένο να κάνει για πρώτη φορά την εμφάνισή του μετά από τον Ιανουάριο όπου και σταμάτησε να προπονείται λόγω προβλημάτων με την ψυχική υγεία του.

Δεν υπάρχει αμφιβολία πως ένας από τους παίκτες πάνω στους οποίους στήριξε ο Τζαν Πιέρο Γκασπερίνι το εκπληκτικό ποδοσφαιρικό οικοδόμημα της Αταλάντα τα τελευταία χρόνια είναι ο Γιόζιπ Ίλιτσιτς.

Ταυτόχρονα, όλοι αναγνωρίζουν πως η αποχή του από τις αγωνιστικές υποχρεώσεις της Dea μέσα στο 2022 ήταν και ένας από τους λόγους που συνέβαλαν στα όχι και τόσο καλά αποτελέσματά της σε σύγκριση με τα στάνταρντς που έθεσε η ίδια στην τελευταία τριετία.

Η αιτία μάλιστα ήταν σοκαριστική, με την εφημερίδα Repubblica να αποκαλύπτει με πρόσφσατο δημοσίευμα πως ο Σλοβένος επιθετικός αναγκάστηκε να πει αντίο στην Αταλάντα, έστω και προσωρινά, προκειμένου να βάλει ξανά σε τάξη τη ζωή του και να διώξει κάποια στιγμή τους δαίμονες της κατάθλιψης που τον βασάνιζαν.

Φαίνεται πάντως ότι βρίσκεται στη σωστή κατεύθυνση, με την ιστοσελίδα Goal να αναφέρει στην ιταλική έκδοσή της πως ο Ίλιτσιτς έκανε την Τετάρτη (6/4) την πρώτη του προπόνηση στην Τζινγκόνια μαζί με τους συμπαίκτες του, μετά από τις αρχές Ιανουαρίου.

Δικαίωμα συμμετοχής στα προημιτελικά του Europa League δεν έχει απο τη στιγμή που έμεινε εκτός λίστας για τους αγώνες με την Λειψία, όμως και μόνο η επιστροφή του στις προπονήσεις ήταν μία είδηση που χαροποίησε άπαντες στο σύλλογο.

Σημειώνεται πως ο Σλοβένος επιθετικός μετράει τη φετινή σεζόν 3 γκολ σε 19 συμμετοχές του στην Serie A (έχει επίσης 1 γκολ σε 4 συμμετοχές στο Champions League), με την τελευταία συμμετοχή του Νο 72 των μπεργκαμάσκι να καταγράφεται στις 9 Ιανουαρίου, στην επιβλητική εκτός έδρας νίκη με 6-2 επί της Ουντινέζε.

TAGS ΑΤΑΛΑΝΤΑ SERIE A ΙΤΑΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ