CONFERENCE LEAGUE

Άστον Βίλα: Ο στρατηγικός τρόπος που ο Μαρτίνες εκνεύρισε αντίπαλο πριν του πιάσει το πέναλτι

Άστον Βίλα: Ο στρατηγικός τρόπος που ο Μαρτίνες εκνεύρισε αντίπαλο πριν του πιάσει το πέναλτι
X

Ο Εμιλιάνο Μαρτίνες κατάφερε να εκνευρίσει με τα κόλπα του εκτός από τους φιλάθλους της Λιλ και τον Ναμπίλ Μπενταλέμπ στη διαδικασία των πέναλτι, με συνέπεια να αποκρούσει την εκτέλεσή του.

Ο Εμιλιάνο Μαρτίνες έχει εκτοξεύσει τα τελευταία χρόνια την καριέρα του, τόσο ως μέλος της εθνικής Αργεντινής που σαρώνει όλους τους διαθέσιμους τίτλους, όσο και ως μέλος της Άστον Βίλα που ετοιμάζεται για το επόμενο Champions League και διεκδικεί το φετινό Europa Conference League.

Ο Αργεντινός τερματοφύλακας έχει προκαλέσει εντύπωση τόσο με τις εμφανίσεις του, όσο και με τη συμπεριφορά του εντός κι εκτός αγωνιστικού χώρου, με αποκορύφωμα τον πανηγυρισμό με το τρόπαιο του Μουντιάλ κατά την απονομή τον Δεκέμβριο του 2022.

Ο 31χρονος διεθνής μοιάζει... ειδικός και στα mind games εις βάρος αντιπάλων, κάτι που έδειξε εμπράκτως στη διαδικασία πέναλτι της Πέμπτης, όταν ήταν ο ήρωας της Άστον Βίλα, της μοναδικής αγγλικής ομάδας που συνεχίζει στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και θα αντιμετωπίσει στα ημιτελικά τον Ολυμπιακό.

Ο Μαρτίνες έκανε δύο επεμβάσεις στα πέναλτι, δίνοντας την πρόκριση στην ομάδα του ως βάρος της Λιλ, αφού πρώτα όμως είχε κατορθώσει να εκνευρίσει αντιπάλους παίκτες και φιλάθλους.

Κι αν για το δεύτερο δέχθηκε κίτρινη κάρτα, η δεύτερη στον αγώνα χωρίς να αποβληθεί όμως, για το πρώτο δεν έγινε η ίδια συζήτηση.

Η διαδικασία βρισκόταν ακόμα στην αρχή της, οι Άγγλοι είχαν προηγηθεί με 1-0 και ο Ναμπίλ Μπενταλέμπ, ένας από τους κορυφαίους εκτελεστές πέναλτι των "λιλουά", ετοιμαζόταν για τη σειρά του. Κάπου εκεί, άρχισε η δράση του Μαρτίνες.

Το στρατηγικό σόου του Αργεντινού

Ο τερματοφύλακας της Λιλ δεν έδωσε την μπάλα στον συμπαίκτη του έπειτα από το πρώτο πέναλτι, αλλά βρισκόταν πίσω από την εστία κι ετοιμαζόταν κι αυτός. Κατά συνέπεια, όσο ο Μπενταλέμπ περπατούσε προς τη βούλα του πέναλτι, ο ευφυής Μαρτίνες ανέλαβε δράση.

Έσπευσε να πάρει αυτός πρώτος την μπάλα, να την αγγίξει, να τη στριφογυρίσει και κυρίως να εκνευρίσει τον αντίπαλό του. Τα κατάφερε και άφησε την μπάλα μόνο όταν τον πλησίασε ο διαιτητής. Παρ' όλα αυτά, γλίτωσε την κίτρινη κάρτα σε αυτήν την περίσταση.

Άστον Βίλα: Ο στρατηγικός τρόπος που ο Μαρτίνες εκνεύρισε αντίπαλο πριν του πιάσει το πέναλτι
X

Ο Μαρτίνες επέστρεψε στην εστία του με τον διαιτηθεί να τον... νουθετεί και στη συνέχεια άρχισε να κινείται πάνω στη γραμμή για να εξακολουθήσει να εκνευρίζει τον αντίπαλό του.

Ο πρώην μέσος της Τότεναμ και της Νιούκαστλ μεταξύ άλλων δεν έδειχνε συναισθήματα, όμως με τη γλώσσα του σώματος πλέον έδειχνε το πού θα στείλει την μπάλα.

Όταν ο διαιτητής σφύριξε, ο Μπενταλέμπ έφυγε σχεδόν αμέσως, σούταρε χαμηλά και ο Μαρτίνες έπεσε και απέκρουσε.

Άστον Βίλα: Ο στρατηγικός τρόπος που ο Μαρτίνες εκνεύρισε αντίπαλο πριν του πιάσει το πέναλτι
X

Η μπάλα επέστρεψε στα πόδια του Μπενταλέμπ, που πλέον δεν μπορούσε να κρύψει τον εκνευρισμό του. Την κλώτσησε προς την κερκίδα και κοντά από το σημείο που βρίσκονταν ο Μαρτίνες και ο βοηθός διαιτητή, με συνέπεια να σκύψουν για να μην τους πετύχει.

Αποστολή εξετελέσθη για τον τερματοφύλακα της Άστον Βίλα, που στη συνέχεια... σώπασε τους φιλάθλους της Λιλ, απέκρουσε και το πέναλτι του Μπενζαμέν Αντρέ και έστειλε τους Άγγλους πάνω στον Ολυμπιακό.

Αξίζει να σημειωθεί πάντως πως ο Μαρτίνες και τα κόλπα του δεν θα αποτελέσουν πρόβλημα για τους "ερυθρολεύκους" στο παιχνίδι του "Βίλα Παρκ", αφού είναι τιμωρημένους. Τουναντίον, θα προσπαθήσει να εκνευρίσει τους φίλους του Ολυμπιακού στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης".

TAGS CONFERENCE LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ