STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Αστέρας Τρίπολης - Παναθηναϊκός 1-0: Ο Κουρμπέλης "πλήγωσε" τους πράσινους και ο Αστέρας τους άφησε δεύτερους

Αστέρας Τρίπολης - Παναθηναϊκός 1-0: Ο Κουρμπέλης "πλήγωσε" τους πράσινους και ο Αστέρας τους άφησε δεύτερους

Ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε από τον Αστέρα με 1-0, γνώρισε την τρίτη ήττα στα τέσσερα τελευταία ματς του πρωταθλήματος, και έμεινε στη δεύτερη θέση της Stoximan Super League. Η αποβολή του Κουρμπέλη στο 33' με δύο κίτρινες σε επτά λεπτά "πλήγωσε" το τριφύλλι.

Ο Παναθηναϊκός γνώρισε την τρίτη του ήττα στα τέσσερα τελευταία της Stoiximan Super League, αυτή τη φορά από τον Αστέρα στην Τρίπολη με 1-0, και δεν μπόρεσε να πάρει το τρίποντο για να ανέβει και πάλι στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα όπου βρίσκεται πλέον μόνη της η ΑΕΚ.

Οι πράσινοι για έβδομο σερί παιχνίδι στην Αρκαδία δεν μπόρεσαν να πάρουν τους τρεις βαθμούς της νίκης και γνώρισαν μια ήττα που μπορεί να τους στοιχίσει ενόψει της συνέχειας στη μάχη του πρωταθλήματος.

Ο Παναθηναϊκός έπαιζε με δέκα παίκτες από το 33 λόγω της αποβολής του Κουρμπέλη με δύο κίτρινες σε επτά λεπτά και αυτό στοίχησε στο τριφύλλι. Η αποβολή του αρχηγού "πλήγωσε" τους πράσινους που έπαιζαν για εξήντα λεπτά με παίκτη λίγοτερο με αποτέλεσμα οι Αρκάδες να πάρουν μέτρα στο ματς και να βρουν τη μια τελική με τον Μπαρτόλο που έφερε και το γκολ των Αρκάδων.

Οι τελικές και τα xgoals του αγώνα Αστέρας - Παναθηναϊκός | 30 Ιανουαρίου 2023
Οι τελικές και τα xgoals του αγώνα Αστέρας - Παναθηναϊκός | 30 Ιανουαρίου 2023 OPTA/SPORT24

Με αλλαγές το τριφύλλι

Ο Γιοβάνοβιτς παρέταξε τους πράσινους με αλλαγές στην ενδεκάδα σε σχέση με την ισοπαλία κόντρα στον ΠΑΟΚ για το Κύπελλο Ελλάδας καθώς ο Γιοβάνοβιτς επανέφερε στην αναμέτρηση τους Μπρινιόλι, Σένκεφελντ, Κουρμπέλη ενώ διατήρησε στο αρχικό σχήμα τους Βαγιαννίδη, Σάρλια και Πούχατς.

Το τριφύλλι μπήκε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, είχε την υπεροχή στο παιχνίδι και τη μπάλα στα πόδια του. Δεν μπορούσε όμως να βρει ουσιαστικές τελικές προς την εστία του Παπαδόπουλου. Το πρώτο σουτ το έκανε ο Ρούμπεν Πέρεθ στο 8' μετά από εκτέλεση κόρνερ από τα δεξιά με τη μπάλα να φεύγει λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι του Παπαδόπουλου.

Οι πράσινοι πάτησαν περιοχή δύο ακόμη φορές και στη μία ο Κουρμπέλης ήταν πιο μπροστά από τον αντίπαλο του και στην άλλη σε ροή αγώνα και μετά από έναν όμορφο συνδυασμό ο Παλάσιος άνοιξε λίγο περισσότερο το κοντρόλ και δεν πρόλαβε να κάνει τελική.

Στο 26' του αγώνα ο Κουρμπέλης είδε κίτρινη κάρτα καθώς άπλωσε το αριστερό του χέρι και βρήκε στο πρόσωπο τον αντίπαλο του που τον είχε πατήσει νωρίτερα από πίσω πάνω στο τρέξιμο. Επτά λεπτά αργότερα ο αρχηγός του Παναθηναϊκού έκανε ένα πολύ σκληρό μαρκάρισμα πάνω στον Κρεσπί και είδε την δεύτερη κίτρινη κάρτα και αποβλήθηκε στο 33' της αναμέτρησης και άφησε το τριφύλλι με δέκα παίκτες.

Νωρίτερα ο Παναθηναϊκός είχε απειλήσει με ένα σουτ στην κίνηση του Παλάσιος το οποίο έφυγε πάνω από την εστία του Παπαδόπουλου.

Ο Αστέρας με παίκτη παραπάνω πήρε τη μπάλα στα πόδια του και προσπάθησε να εκμεταλλευτεί το αριθμητικό πλεονέκτημα της. Έβγαλε κάποιες φάσεις, είχε καλούς συνδυασμούς καθώς είδε τους κενούς χώρους αλλά δεν μπόρεσε να φτιάξει να απειλήσει ουσιαστικά την εστία του Μπρινιόλι και όποιες τελικές έκανε δεν δημιούργησαν πρόβλημα στον Ιταλό κίπερ. Με αποτέλεσμα οι δύο ομάδες να πάνε ισόπαλες χωρίς τέρματα στα αποδυτήρια.

Μια τελική στην εστία ένα γκολ ο Αστέρας

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε χωρίς αλλαγές για τις δύο ομάδες και με τον Αστέρα να έχει την υπεροχή στο παιχνίδι την ώρα που ο Παναθηναϊκός με παίκτη λιγότερο συνέχισε να προσέχει τα νώτα του και να μην βγαίνει στην επίθεση.

Το παιχνίδι δεν είχε φάσεις με τους δύο προπονητές να αρχίζουν τις αλλαγές για να φρεσκάρουν τις ομάδες τους και να μπορέσουν να διεκδικήσουν κάτι καλύτερο μέχρι τη λήξη του ματς.

Ο Παναθηναϊκός απείλησε πρώτος στο δεύτερο 45λεπτο, στο 75' με τον Βαγιαννίδη να δίνει στον Παλάσιος που πάτησε περιοχή, έκανε το διαγώνιο σουτ με τη μπάλα να φεύγει πάνω από την εστία του Παπαδόπουλου.

Πέντε λεπτά αργότερα στην πρώτη του τελική στην εστία στο δεύτερο μέρος ο Αστέρας βρήκε το γκολ που έψαχνε. Ο Σίτο έκανε τη σέντρα από τα αριστερά ο Πούχατς δεν έδιωξε αρκετά μακριά με τη μπάλα να φτάνει στον Μπαρτόλο που είχε περάσει ως αλλαγή, αυτός έκανε το μονοκόμματο σουτ και νίκησε τον Μπρινιόλι για το 1-0 των Αρκάδων.

Προσπάθησε αλλά στάθηκε άτυχος ο Παναθηναϊκός

Στα δέκα λεπτά που έμεναν μέχρι το τέλος ο Παναθηναϊκός που δεν είχε τίποτα να χάσει, βγήκε στην επίθεση και έκανε αρκετές τελικές μπροστά από την εστία του Παπαδόπουλου αλλά ο γκολκίπερ του Αστέρα ήταν εκεί.

Αρχικά στο 82' ο Χουάνκαρ από τα αριστέρα γύρισε στον Κλέινχεϊσλερ ο οποίος έκανε το σουτ με τη μία με το αριστερό με τη μπάλα να φεύγει εκτός εστίας.

Έξι λεπτά αργότερα ο Παναθηναϊκός είχε μια καλή στιγμή να φέρει το ματς στα ίσια. Σε εκτέλεση φάουλ η άμυνα του Αστέρα δεν έδιωξε σωστά, ο Χουάνκαρ γύρισε ξανά τη μπάλα στην περιοχή, ο Ιωαννίδης έγινε κάτοχος της επιχείρησε το σουτ με τη μία και ο Παπαδόπουλος με τα πόδια απομάκρυνε ενώ εν συνεχεία έπεσε μπροστά από τα πόδια του Τσόκαϊ και μπλόκαρε τη μπάλα.

Οι κορυφαίες επιδόσεις στο Αστέρας - Παναθηναϊκός | 30 Ιανουαρίου 2023
Οι κορυφαίες επιδόσεις στο Αστέρας - Παναθηναϊκός | 30 Ιανουαρίου 2023 OPTA/SPORT24

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ: Παπαδόπουλος, Ατιένθα, Καστάνο, Καρμόνα, Άλβαρες, Ιγκλέσιας, Σανταφέ (72' Μπαρτόλο), Γκαρντάβσκι (55' Μπερτόλιο), Σίτο (90+2' Ρούμπεν Γκαρσία), Κρέσπι (90+2' Αλάγκμπε), Μπαράλες.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Μπρινιόλι, Βαγιαννίδης, Σένκεφελντ, Σάρλια, Πούχατς (81' Χουάνκαρ), Πέρεθ, Κουρμπέλης, Τσέριν (74' Τσόκαϊ), Μπερνάρ (68' Μαντσίνι), Παλάσιος (81' Κλεϊνχέισλερ), Σπόραρ (67' Ιωαννίδης).

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ