ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Stop σε Αργεντινή, ασταμάτητη η Κολομβία

Stop σε Αργεντινή, ασταμάτητη η Κολομβία

Μετά από 6 σερί νίκες η Αργεντινή υποχρεώθηκε σε ισοπαλία (1-1) από το Περού του Μαρκαριάν. Μία ανάσα από την κορυφή η Κολομβία, η οποία μετά την 4άρα στην Ουρουγουάη νίκησε 3-1 μέσα στην Χιλή με ανατροπή (videos)

Περού και Αργεντινή αναδείχθηκαν ισόπαλες με 1-1 στην Λίμα, έτσι σταμάτησε το σερί της παρέας του Λιονέλ Μέσι στις 6 νίκες (3 επίσημα, 3 φιλικά).

Μόλις στο 2' οι γηπεδούχοι κέρδισαν πέναλτι, ο Νταβίντ Πισάρο το εκτέλεσε, αλλά ο Σέρχιο Ρομέρο απέκρουσε.

Στο 22' όμως η ομάδα του Σέρχιο Μαρκαριάν κατάφερε να ανοίξει το σκορ με το κοντινό πλασέ του Κάρλος Σαμπράνο, αμυντικού της Άιντραχτ Φρανκφούρτης.

Ο Γκονσάλο Ιγκουαΐν με εξαιρετικό σουτ στην κίνηση ισοφάρισε στο 37' για το τελικό 1-1, με τον στράικερ της Ρεάλ να φτάνει τα 6 γκολ και τον Λουίς Σουάρες στην κορυφή του πίνακα των σκόρερς.

Ασταμάτητη η Κολομβία

Τέσσερις μέρες μετά τον θρίαμβο με 4-0 επί της Ουρουγουάης, η Κολομβία νίκησε με 3-1 την Χιλή μέσα στο Σαντιάγκο.

Έκανε μάλιστα ανατροπή, καθώς ο Ματίας Φερνάντες είχε ανοίξει το σκορ στο 42' για τους γηπεδούχους, οι οποίοι όμως από το 36' είχαν χάσει με κόκκινη κάρτα τον Γκάρι Μεντέλ.

Ο Χάμες Ροντρίγκες απάντησε στο 59' με εξαιρετική εκτέλεση φάουλ, ο Φαλκάο ολοκλήρωσε την ανατροπή στο 74' και ο Τεόφιλο Γκουτιέρες διαμόρφωσε το τελικό 1-3 στο 77'.

Stop σε Αργεντινή, ασταμάτητη η Κολομβία

Όρθια με Καβάνι η Ουρουγουάη

Ουρουγουάη και Εκουαδόρ, αναδείχθηκαν ισόπαλες με 1-1 στο "Centenario" του Μοντεβιδέο, με τον Έντινσον Καβάνι να απαντά στο 67' στο γκολ του Φελίπε Καϊσέδο από το 8' με πέναλτι.

Το Εκουαδόρ πάντως διαμαρτύρεται δίκαια για ένα ακόμη πέναλτι που δεν του δόθηκε σε ανατροπή του Κριστιάν Μπενίτες από τον Φερνάντο Μουσλέρα...

"Διπλό" με Ροντόν η Βενεζουέλα

Η Βενεζουέλα με δύο γκολ του Σαλομόν Ροντόν επικράτησε με 2-0 της Παραγουάης μέσα στην Ασουνσιόν και διατηρήθηκε μία ανάσα από την προνομιούχο, πρώτη 5άδα.

Ο 22άχρονος επιθετικός, ο οποίος πρόσφατα πήρε μεταγραφή από την Μάλαγα στην Ρουμπίν Καζάν, σκόραρε στο 45' και το 68', φτάνοντας τα 3 τέρματα στα προκριματικά.

Rondón celebra con sus compañeros.

Οι συνθέσεις

ΠΕΡΟΥ: Ραούλ Φερνάντες, Αντβίνκουλα, Σαμπράνο, Αλμπέρτο Ροντρίγκες, Γιοτούν, Λουίς Ραμίρες (77' Πάολο Γκερέρο), Κρουσάδο, Λομπατόν (46' Μπαγιόν), Φαρφάν, Καρίγιο (77' Πάολο Ουρτάδο), Πισάρο.

ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ: Σέρχιο Ρομέρο, Καμπανιάρο, Φεντερίκο Φερνάντες, Γκαράι, Ρόχο, Μαστσεράνο, Γκάγκο (61' Γκινιασού), Μέσι, Λαβέτσι (74' Ένσο Πέρες), Ντι Μαρία (90' Μάξι Ροντρίγκες), Ιγκουαΐν.

*χαμένο πέναλτι 3' Πισάρο (απόκρουση Σ.Ρομέρο)

ΧΙΛΗ: Μπράβο, Βιντάλ, Μάρκος Γκονσάλες, Χάρα, Ίσλα (67' Τζούνιορ Φερνάντες), Μεντέλ, Μαρσέλο Ντίας, Μένα, Ματίας Φερνάντες, Αλέξις Σάντσες (82' Πινίγια), Σουάσο (71' Σεμπαστιάν Πίντο).

ΚΟΛΟΜΒΙΑ: Οσπίνα, Σούνιγκα, Περέα, Γέπες (46' Κουαντράδο), Αρμέρο, Αγκιλάρ, Μακνέλι Τόρες (79' Άλντο Ραμίρες), Έντβιν Βαλένσια, Χάμες Ροντρίγκες (81' Κάρλος Σάντσες), Τεόφιλο Γκουτιέρες, Φαλκάο.

*κόκκινη 36' Μεντέλ και 84' Αγκιλάρ

ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗ: Μουσλέρα, Μάξι Περέιρα, Γκοντίν, Λουγκάνο, Άλβαρο Περέιρα (46' Άλβαρο Γκονσάλες), Ντιέγκο Πέρες (59' Κριστιάν Ροντρίγκες), Αρέβαλο Ρίος (46' Γκαργκάνο), Γκαστόν Ραμίρες, Φορλάν, Καβάνι, Λουίς Σουάρες.

ΕΚΟΥΑΔΟΡ: Αλεξάντερ Ντομίνγκες, Ρεάσκο, Χάιρο Κάμπος, Εράσο, Βάλτερ Αγιοβί, Μίντα, Σεγούντο Καστίγιο, Αντόνιο Βαλένσια, Σαριτάμα (84' Ιμπάρα), Κριστιάν Μπενίτες (92' Ατσιλιέρ), Φελίπε Καϊσέδο (68' Χάιμε Αγιοβί).

*κόκκινη 94' Αντόνιο Βαλένσια

ΠΑΡΑΓΟΥΑΗ: Βιγιάρ, Νταρίο Βερόν, Πάουλο Ντα Σίλβα, Αλκαράς (70' Βίκτορ Αγιάλα), Μπονέτ, Σαμούδιο (41' Εστιγκαρίμπια), Βίκτορ Κάσερες (65' Χούλιο ντος Σάντος), Ριβέρος, Φάμπρο, Όσκαρ Καρντόσο, Νέλσον Βαλντές.

ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ: Ντανιέλ Ερνάντες, Αλεξάντερ Γκονσάλες, Βισκαρόντο, Τούνιες, Ροσάλες, Σέσαρ Γκονσάλες (80' Έντγκαρ Πέρες Γκρέκο), Λουσένα, Σέιχας (87' Αχνέλ Φλόρες), Αράνγκο, Τζόζεφ Μαρτίνες (74' Μάριο Ροντόν), Σαλομόν Ροντόν.

Τα αποτελέσματα της 8ης αγωνιστικής:

Τρίτη

Χιλή - Κολομβία 1-3 (42' Ματίας Φερνάντες / 59' Χάμες Ροντρίγκες, 74' Φαλκάο, 77' Τεόφιλο Γκουτιέρες)

Ουρουγουάη - Εκουαδόρ 1-1 (67' Καβάνι / 8' πέν. Φελίπε Καϊσέδο)

Παραγουάη - Βενεζουέλα 0-2 (45' και 68' Σαλομόν Ροντόν)

Περού - Αργεντινή 1-1 (22' Σαμπράνο / 37' Ιγκουαΐν)

*ρεπό η Βολιβία

Η βαθμολογία

1. Αργεντινή 14 (7)

2. Κολομβία 13 (7)

3. Εκουαδόρ 13 (7)

4. Χιλή 12 (7)

5. Ουρουγουάη 12 (7)

6. Βενεζουέλα 11 (8)

7. Περού 7 (7)

8. Βολιβία 4 (7)

9. Παραγουάη 4 (7)

*σε παρένθεση τα ματς που έχει δώσει κάθε ομάδα

**οι 4 πρώτοι πάνε Μουντιάλ 2014 και ο 5ος παίζει μπαράζ με ομάδα από την Ασία

Ο πίνακας των σκόρερς

6 γκολ

Λουΐς Σουάρες (Ουρουγουάη)

Γκονσάλο Ιγκουαΐν (Αργεντινή)

4 γκολ

Λιονέλ Μέσι (Αργεντινή)

3 γκολ

Ματίας Φερνάντες (Χιλή)

Χέφερσον Φαρφάν (Περού)

Χοσέ Πάολο Γκερέρο (Περού)

Ρανταμέλ Φαλκάο (Κολομβία)

Κριστιάν Μπενίτες (Εκουαδόρ)

Τεόφιλο Γκουτιέρες (Κολομβία)

Περού - Αργεντινή 1-1

Χιλή - Κολομβία 1-3

Ουρουγουάη - Εκουαδόρ 1-1

Παραγουάη - Βενεζουέλα 0-2

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ