ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ας είμαστε... Ρεαλ-ιστές

Με ανεβασμένη ψυχολογία μετά το Super Cup ο Ολυμπιακός ετοιμάζεται για ΠΑΟΚ και Ρεάλ Μαδρίτης

Η κατάκτηση του πρώτου τίτλου της χρονιάς ήταν ο καλύτερος τρόπος για να "ξεχαστεί" η ισοπαλία με τον Εργοτέλη, καθώς στον Πειραιά είναι ικανοποιημένοι γιατί "είναι ένα τρόπαιο, το κατακτήσαμε κι είμαστε χαρούμενοι για αυτό" όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο Τάκης Λεμονής.

Οι "ερυθρόλευκοι" χρειάζονται κάθε... τόνωση που θα βρουν στο δρόμο τους καθώς ακολουθούν δύο κρίσιμα παιχνίδια. Αυτό του Σαββάτου με τον πάντα υπολογίσιμο ΠΑΟΚ στο "Καραϊσκάκη" (σ.σ με τους χαμένους βαθμούς στην Κρήτη να έχουν εξαλείψει τα περιθώρια για κάτι λιγότερο από νίκη) κι αυτό της ερχόμενης βδομάδας με την Ρεάλ Μαδρίτης.

Και μπορεί οι Πειραιτες να λένε ότι στο μυαλό τους βρίσκεται μόνο ο "δικέφαλος του Βορρά", ωστόσο δεν μπορούν να μην σκέφτονται το κρίσιμο ματς με τη "Βασίλισσα", από τη στιγμή που σε περίπτωση μιας τρίτης συνεχόμενης καλής εμφάνισης -και φυσικά της νίκης- θα μπουν για τα καλά σε τροχιά πρόκρισης.

Η ξεκούραση

Μετά τις αλλαγές στο πρωτάθλημα το Super Cup έδωσε την ευκαιρία στον Τάκη Λεμονή να ξεκουράσει βασικούς παίκτες και να δώσει ευκαιρίες σε άλλους που δεν είχαν πολύ χρόνο συμμετοχής. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Λουτσιάνο Γκαλέτι πάτησε το χορτάρι στο 77'.

Στο αρχικό σχήμα βρέθηκαν αρκετά νέα πρόσωπα με τον τεχνικό των "ερυθρολεύκων" να έχει σαφείς προθέσεις για... rotation. Ο προπονητής του Ολυμπιακού (κάτι που έκανε κι ο Δώνης) δεν θέλησε να ταλαιπωρήσει τους παίκτες που έχουν "τραβήξει το κουπί" όλη τη χρονιά κι έτσι τους άφησε στον πάγκο να πάρουν μερικές "ανάσες". Άλλωστε τις χρειάζονται, καθώς η Ρεάλ περιμένει στη... γωνία.

Αυτή η επιλογή του Λεμονή ήταν επιβεβλημένη με βάση την εικόνα που έδειξε η ομάδα στην Κρήτη. Κόντρα στον Εργοτέλη οι Πειραιώτες παρουσιάστηκαν κουρασμένοι από τη μάχη του "Σαντιάγκο Μπερναμπέου". Οπότε θα ήταν παράλογο να χρησιμοποιήσει και πάλι τα βασικά γρανάζια της "ερυθρόλευκης μηχανής", θέλοντας να μη φορτώσει τους παίκτες του με τέταρτο παχνίδι μέσα σε διάστημα δύο εβδομάδων.

Όπως μπορεί να καταλάβει κανείς ο Ολυμπιακός θέλει να παραταχθεί όσο το δυνατόν πιο ξεκούραστος και πιο φρέσκος στον αγώνα του Champions League.

Οι νέοι είναι ωραίοι

Από την άλλη ο Έλληνας τεχνικός χρησιμοποίησε στη ενδεκάδα αρκετά νέα πρόσωπα, από αυτά που αναμένεται να απασχολήσουν την κοινή γνώμη τα επόμενα χρόνια.

Σε αυτή την κατηγορία φυσικά δεν ανήκει ο και πάλι θετικός Μήτρογλου, ο οποίος με το γκολ που σημείωσαν έδειξε τον... βαθμό ετοιμότητας του. Άλλωστε ο Λεμονής έχει πάντα στα πλάνα του τον διεθνή στράικερ, ο οποίος είναι σίγουρο ότι θα πάρει περισσότερο χρόνο συμμετοχής στη συνέχεια.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον είδαν οι φίλοι του Ολυμπιακού και τα νέα... φυντάνια των "ερυθρολεύκων" όπως ο Κατσικογιάννης, ο Σολεΐδης, ο Μενδρινός (κι οι τρεις ξεκίνησαν βασικοί), αλλά κι ο Βασιλόγιαννης που μπήκε ως αλλαγή.

Οι "μικροί" των Πειραιωτών τα πήγαν μια χαρά δείχνοντας ότι αυτός ο Ολυμπιακός δεν έχει μόνο παρών, αλλά έχει και μέλλον. Το μόνο... δυστύχημα είναι ότι η κούρσα του πρωταθλήματος δεν δίνει την πολυτέλεια στον προπονητή της ομάδας να τους ρίχνει στη μάχη συχνότερα.

Θετική ήταν κι η παρουσία του Αρτσούμπι, ο οποίος έδειξε καλά στοιχεία. Ο Αργεντινός πιστοποίησε ότι θα μπορέσει να βοηθήσει τους "ερυθρολεύκους" στην αριστερή πτέρυγα.

Λεμονής: "Αυτά που περίμενα"

Πέρα από την ικανοποίηση για την κατάκτηση του Super Cup ο Τάκης Λεμονής μετά το τέλος του αγώνα τόνισε χαρακτηριστικά: "Είδα αυτά που περίμενα να δω, τα παιδιά που είναι καλά στις προπόνησεις το έδειξαν και εδώ".

Ολυμπιακός-ΑΕΛ: 1-0

Διαβάστε την ανασκόπηση του αγώνα του Ολυμπιακού με τη Λάρισα για το θεσμό του Super Cup που αναβίωσε μετά από 11 χρόνια κάνοντας κλικ στο δεξί μέρος της σελίδας.

































TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ