ΑΡΣΕΝΑΛ

Αρτέτα: "Πάει καιρός από την τελευταία μας νίκη στο Άνφιλντ, μπορούμε να το επαναλάβουμε το Σάββατο"

Ο Μικέλ Αρτέτα στον πάγκο της Άρσεναλ σε ματς της Premier League κόντρα στην Λίβερπουλ | 9 Απριλίου 2023
Ο Μικέλ Αρτέτα στον πάγκο της Άρσεναλ σε ματς της Premier League κόντρα στην Λίβερπουλ | 9 Απριλίου 2023 @2023 JON SUPER/AP IMAGES

Η Άρσεναλ έχει να νικήσει στο "Άνφιλντ" από τότε που ο Μικέλ Αρτέτα ήταν ποδοσφαιριστής της, με τον Ισπανό προπονητή να εκφράζει την πεποίθησή του πως οι κανονιέρηδες μπορούν να το πετύχουν ξανά στο σαββατιάτικο εκτός έδρας ντέρμπι με την Λίβερπουλ.

Αν υπάρχει μία έδρα που δυσκολεύει περισσότερο από κάθε άλλη την Άρσεναλ εδώ και μία δεκαετία αυτή δεν είναι άλλη από το "Άνφιλντ", με την τελευταία εκτός έδρας νίκη της επί της Λίβερπουλ να σημειώνεται τον Σεπτέμβριο του 2012 όταν ο Μικέλ Αρτέτα ήταν ποδοσφαιριστής στους Λονδρέζους.

Τώρα, ο Ισπανός είναι ο άνθρωπος που τους καθοδηγεί από τον πάγκο και στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε την Παρασκευή ενόψει του ντέρμπι κορυφής με τους ρεντς του Κλοπ, δεν έκρυψε την αισιοδοξία του πως μπορεί η ομάδα του να φύγει με το τρίποντο.

"Η τελευταία φορά που τους νικήσαμε εκεί ήταν πολύ καιρό πριν, το οποίο είναι κάτι που μπορούμε να επαναλάβουμε το Σάββατο.

Το κάθε ματς είναι διαφορετικό, κάθε ματς προετοιμάζεται με διαφορετικό τρόπο. Η ατμόσφαιρα είναι διαφορετική και έχουμε βιώσει πέρυσι το 2-2.

Υπάρχουν πράγματα από εκείνο το ματς που μπορούμε να επαναλάβουμε και άλλα που πρέπει να τα κάνουμε καλύτερα. Είναι πάντα ωραίο να βρίσκεσαι στην ψηλότερη θέση στο πρωτάθλημα και θα προσπαθήσουμε να παραμείνουμε σε αυτήν αλλά θα πρέπει να είμαστε έξυπνοι και να διαχειριστούμε το ματς", τόνισε ο Μικέλ Αρτέτα, ο οποίος ταυτίστηκε και με την επίσημη θέση του συλλόγου να παραμείνει κάτω από τις φτερούγες της UEFA και να απορρίψει την European Super League.

"Έχω την ίδια άποψη με αυτή τη διοίκησης, λατρεύουμε να παίζουμε στο Champions League και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε. Το πάθος των οπαδών είναι ο βασικός λόγος που το άθλημα τούς ανήκει. Θα πρέπει να προσέχουμε τους οπαδούς και η γνώμη τους είναι αρκετά πολύ σημαντική".

TAGS ΑΡΣΕΝΑΛ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΓΓΛΙΑ PREMIER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ