ΑΡΣΕΝΑΛ

Άρσεναλ: "Θα συνεχίσουμε να παίζουμε στις διοργανώσεις της UEFA"

Οι Χάβερτς και Έντεγκααρντ πανηγυρίζουν γκολ της Άρσεναλ σε ματς της Premier League κόντρα στην Μπράιτον | 17 Δεκεμβρίου 2023
Οι Χάβερτς και Έντεγκααρντ πανηγυρίζουν γκολ της Άρσεναλ σε ματς της Premier League κόντρα στην Μπράιτον | 17 Δεκεμβρίου 2023 @2023 IAN WALTON/AP IMAGES

Απέναντι στην European Super League θα βρεθεί και η Άρσεναλ, με τη διοίκηση του λονδρέζικου συλλόγου να καθιστά σαφές μέσω ανακοίνωσης πως η ομάδα θα συνεχίσει να αγωνίζεται στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις που έχουν την αιγίδα της UEFA.

Η Άρσεναλ ήταν μία από τις έξι ομάδες της Premier League που είχαν υποστηρίξει αρχικά το σχέδιο... απόδρασης από την UEFA το 2021, αποσύροντας κατόπιν τη στήριξή τους προς την European Super League.

Δύο χρόνια μετά και με την ESL να μοιάζει ικανή να επιστρέψει, έπειτα από την απόφαση του δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης που δεν επιτρέπει το μονοπώλιο των ευρωπαϊκών διοργανώσεων από την UEFA, η ομάδα της αγγλικής πρωτεύουσας πήρε ξεκάθαρη θέση, αρνούμενη να βρεθεί στο πλευρό των "ανταρτών", Ρεάλ και Μπαρτσελόνα.

"Η Άρσεναλ ως σύλλογος σημειώνει την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου την Πέμπτη, 21 Δεκεμβρίου 2023 και η θέση μας σε σχέση με την ευρωπαϊκή Super League δεν έχει αλλάξει.

Θα συνεχίσουμε να παίζουμε σε διοργανώσεις της UEFA και θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε με άλλους ευρωπαϊκούς συλλόγους και την Ευρωπαϊκή Ένωση Ομίλων (ECA)", αναφέρει η ανακοίνωση.

Σημειώνεται πως η Άρσεναλ ταυτίστηκε με τις Τότεναμ, Μάντσεστερ Σίτι, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Τσέλσι, που ξεκαθάρισαν όλες την Πέμπτη (21/12) πως είναι απόλυτα αφοσιωμένοι στην UEFA, με τη μοναδική ομάδα από εκείνες του Big-6 που δεν έχουν πάρει μέχρι στιγμής θέση για το επίμαχο ζήτημα να είναι η Λίβερπουλ.

TAGS ΑΡΣΕΝΑΛ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΓΓΛΙΑ PREMIER LEAGUE EUROPEAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ