ΑΡΣΕΝΑΛ

Αρτέτα: "Νικήσαμε την καλύτερη ομάδα στον κόσμο"

Ο Μικέλ Αρτέτα σε αγώνα της Άρσεναλ απέναντι στην Μάντσεστερ Σίτι για την Premier League | 8 Οκτωβρίου 2023
Ο Μικέλ Αρτέτα σε αγώνα της Άρσεναλ απέναντι στην Μάντσεστερ Σίτι για την Premier League | 8 Οκτωβρίου 2023 @2023 KIRSTY WIGGLESWORTH/AP IMAGES

Η Άρσεναλ έσπασε μία απίστευτα αρνητική παράδοση με την επικράτησή της απέναντι στην Μάντσεστερ Σίτι και ο Μικέλ Αρτέτα απένειμε τα εύσημα στους παίκτες του πλέκοντας το εγκώμιο του συνόλου του Πεπ Γκουαρδιόλα.

Η Άρσεναλ παρατάχτηκε το απόγευμα της Κυριακής απέναντι στην Μάντσεστερ Σίτι με έναν τεράστιο βραχνά πάνω της, μετρώντας 12 σερί ήττες ανεξαρτήτως έδρας απέναντι στους πρωταθλητές Αγγλίας και Ευρώπης και έχοντας πανηγυρίσει την τελευταία επιτυχία της στην Premier League κόντρα στη συγκεκριμένη ομάδα τον Δεκέμβριο του 2015.

Ωστόσο το γκολ του Μαρτινέλι στο 86ο λεπτό ήταν λυτρωτικό τόσο για τον λονδρέζικο σύλλογο (1-0) όσο και για τον Μικέλ Αρτέτα που πέτυχε την πρώτη του νίκη σε επίπεδο πρωταθλήματος επί του Πεπ Γκουαρδιόλα (του οποίου ήταν βοηθός επί σειρά ετών στην Μάντσεστερ Σίτι), με τον Ισπανό να επαινεί τους παίκτες του στο φινάλε για το κατόρθωμά τους.

"Μπορούσες να το μυριστείς στην ατμόσφαιρα πως ήταν πολλά χρόνια που είχαμε να τους νικήσουμε. Νομίζω πως απόψε νικήσαμε την καλύτερη ομάδα στον κόσμο χωρίς αμφιβολία.

Το κάναμε με σπουδαίο τρόπο αφού υπήρχαν στιγμές που χρειάστηκε να υποφέρουμε και στιγμές που δείξαμε πραγματική επιθυμία, αποφασιστικότητα και πίστη να τους νικήσουμε.

Είμαι πραγματικά ευτυχισμένος. Έστειλε μήνυμα στην ομάδα να συνεχίσουν να πιστεύουν σε ό,τι κάνουν επειδή είναι ένα φανταστικό γκρουπ παικτών", τόνισε ο Αρτέτα, για να προσθέσει:

"Πέρυσι χάσαμε με δύο διαφορετικούς τρόπους, η ομάδα έδειξε πραγματική ωριμότητα απόψε η οποία έρχεται από την εμπειρία. Μερικές φορές την χρειάζεσαι για να γίνεις καλύτερη ομάδα".

TAGS ΑΡΣΕΝΑΛ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΓΓΛΙΑ PREMIER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ