ΑΡΣΕΝΑΛ

Αρτέτα: "Η Σίτι είναι η καλύτερη ομάδα στον κόσμο, η ισοπαλία που πήραμε δείχνει πως βελτιωνόμαστε"

Arsenal's manager Mikel Arteta looks out from the bench prior the English Premier League soccer match between Manchester City and Arsenal at the Etihad stadium in Manchester, England, Sunday, March 31, 2024. (AP Photo/Dave Thompson)
Arsenal's manager Mikel Arteta looks out from the bench prior the English Premier League soccer match between Manchester City and Arsenal at the Etihad stadium in Manchester, England, Sunday, March 31, 2024. (AP Photo/Dave Thompson) @2024 DAVE THOMPSON/AP IMAGES

Η Άρσεναλ έμεινε όρθια στο "Έτιχαντ" κρατώντας στο μηδέν την Μάντσεστερ Σίτι και ο Μικέλ Αρτέτα θέλησε να απονείμει τα εύσημα στους παίκτες του, τόνιζοντας πως η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα είναι η κορυφαία αυτή τη στιγμή στον κόσμο.

Η αποστολή της Άρσεναλ το βράδυ της Κυριακής ήταν εξαιρετικά δύσκολη μιας που είχε απέναντί της μία ομάδα που την είχε κερδίσει τις οκτώ προηγούμενες φορές που την υποδέχτηκε.

Και όμως, οι Λονδρέζοι τα κατάφεραν, αφού μετά από το 1-0 επί της Μάντσεστερ Σίτι πριν μερικούς μήνες στο Βόρειο Λονδίνο με το οποίο έσπασαν το κατάμαυρο σερί των 12 ηττών σε όλες τις διοργανώσεις από τους πολίτες, έγιναν η πρώτη ομάδα μετά από τον Οκτώβριο του 2021 που δεν τους επέτρεψαν να σκοράρουν στο "Έτιχαντ" σε αγώνα πρωταθλήματος (0-0).

"Ήταν ένα συναρπαστικό παιχνίδι, ένας πραγματικά δύσκολος αγώνας, ένας πολύ απαιτητικός αντίπαλος, αλλά νομίζω ότι αγωνιστήκαμε πολύ καλά. Αμυντικά, πιστεύω ότι ήμασταν εξαιρετικοί.

Έπρεπε να πάμε και να τους βάλουμε πίεση ψηλότερα στον αγωνιστικό χώρο, νομίζω ότι ήμασταν πολύ καλοί και τους δημιουργήσαμε πολλές δυσκολίες", τόνισε αρχικά στη συνέντευξη Τύπου ο Μικέλ Αρτέτα, για να προσθέσει με νόημα:

"Συνεχίζω να υποστηρίζω πως η Μάντσεστερ Σίτι είναι η καλύτερη ομάδα στον κόσμο με διαφορά, έχει τον καλύτερο προπονητή στον κόσμο με διαφορά και εμείς θα πρέπει να τους φτάσουμε και να προσπαθήσουμε να γίνουμε καλύτεροι από εκείνους. Αυτή είναι η πρόκληση που έχουμε μπροστά μας".

Όσον αφορά στο αν το 0-0 είναι καλό αποτέλεσμα για τους "κανονιέρηδες" με δεδομένο πως έχασαν την πρώτη θέση από την Λίβερπουλ, ο Ισπανός υπογράμμισε: "Δεν ξέρω αν είναι καλό αποτέλεσμα, από τη στιγμή που θέλεις να πάρεις τη νίκη και προετοιμάζεσαι για αυτήν.

Εάν δεν μπορείς να νικήσεις ωστόσο, φρόντισε να φέρεις ισοπαλία και αυτό κάναμε εμείς. Έντεκα μήνες πριν βρεθήκαμε στο ίδιο γήπεδο και η ιστορία ήταν διαφορετική.

Θα πρέπει να συνεχίσεις να κάνεις βήματα και να προσπαθείς καθημερινά να βελτιωθείς ως ομάδα και εμείς το κάναμε. Έχουμε πάντως να κάνουμε ακόμη περισσότερα".

TAGS ΑΡΣΕΝΑΛ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΓΓΛΙΑ PREMIER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ