ΑΡΣΕΝΑΛ

Ράις: "Δεν είμαστε κατώτεροι από την Σίτι, αλλά προτιμώ να πάω ως αουτσάιντερ στο Έτιχαντ"

Ο Ντέκλαν Ράις πανηγυρίζει γκολ του με την Άρσεναλ κόντρα στην Σέφιλντ Γιουνάιτεντ
Ο Ντέκλαν Ράις πανηγυρίζει γκολ του με την Άρσεναλ κόντρα στην Σέφιλντ Γιουνάιτεντ @2024 RUI VIEIRA/AP IMAGES

Ο Ντέκλαν Ράις πέταξε το γάντι στην Μάντσεστερ Σίτι ενόψει του ντέρμπι κορυφής που θα δώσει η Άρσεναλ στο "Έτιχαντ" την Κυριακή (18:30), με τον Άγγλο διεθνή μέσο να τονίζει πως προτιμάει τον τίτλου του αουτσάιντερ που έχει δοθεί στην ομάδα του.

Η Άρσεναλ είναι στην κορυφή της βαθμολογίας της Premier League με 10 ματς να απομένουν, ούσα καλύτερη στη διαφορά γκολ με την Λίβερπουλ και στο +1 από την Μάντσεστερ Σίτι, όμως για να μπορέσει να μείνει στην πρώτη θέση θα χρειαστεί να τα βάλει με τον "μπαμπούλα" όλων των ομάδων τα τελευταία χρόνια.

Αυτή δεν είναι άλλη φυσικά από την τρεμπλούχο Αγγλίας, με την ομάδα του Γκουαρδιόλα να παρατάσσεται στο αποψινό εντός έδρας ντέρμπι με τους Λονδρέζους (31/03, 18:30, Novasports Premier League, LIVE από το Matchcenter του SPORT24) έχοντας τον αέρα των πέντε πρωταθλημάτων την τελευταία εξαετία, των οκτώ διαδοχικών εντός έδρας νικών κόντρα στους κανονιέρηδες και του αήττητου σερί της στο "Έτιχαντ" που έχει φτάσει τα 38 ματς.

Όλα τα παραπάνω θα μπορούσαν να έχουν τρομάξει αρκετούς ποδοσφαιριστές, όχι όμως και τον Ντέκλαν Ράις, με τον Άγγλο διεθνή μέσο να παραχωρεί συνέντευξη Τύπου στην "Telegraph" και να τονίζει πως η περυσινή κούρσα τίτλου έχει κάνει πιο σκληρή και ανθεκτική την ομάδα του ώστε να κάνει τη ζημιά στους γαλάζιους του Μάντσεστερ.

"Ξέρετε τι λέει ο κόσμος για την Άρσεναλ όταν δεν παίρνει τις νίκες ή όταν φτάνει πολύ κοντά αλλά δεν πετυχαίνει, όπως για παράδειγμα όταν δεν μπορούσα να μπει στην πρώτη τετράδα ή που πέρυσι δεν μπόρεσε να πάρει τον τίτλο.

Νομίζω ωστόσο ότι η φετινή Άρσεναλ έμαθε από το περυσινό πάθημα και είναι μία νέα Άρσεναλ, που απαρτίζεται από μεγαλύτερους και πιο έμπειρους ποδοσφαιριστές.

Είναι στα πόδια μας να αλλάξουμε αυτό που πιστεύει ο κόσμος για την Άρσεναλ", υπογράμμισε ο Ράις, για να αναφερθεί κατόπιν στη μεγάλη μάχη που περιμένει την ομάδα του στη φωτιά της Σίτι:

"Μπορούν να μας κάνουν ζημιά αλλά γνωρίζουμε ότι μπορούμε να τους κάνουμε και εμείς ζημιά. Οι δύο προπονητές, Γκουαρδιόλα και Αρτέτα, γνωρίζουν άριστα ο ένας τον άλλο.

Όλα εξαρτώνται από τους 11 παίκτες που θα βγουν στο χορτάρι και θα πρέπει να δείξουν τις μπάλες τους, να δείξουν ότι παίξουν ποδόσφαιρο υψηλού επιπέδου και να αντέξουν ματς με μεγάλη πίεση.

Προτιμώ να πάω στην έδρα της Σίτι έχοντας τον τίτλο του αουτσάιντερ και να τους σοκάρουμε όλους, δείχνοντας πόσο καλή ομάδα είμαστε.

Είναι ένα ποδοσφαιρικό παιχνίδι και δεν αισθανόμαστε πως είμαστε κατώτεροι σε σύγκριση με την Σίτι. Και οι δύο ομάδες έχουν κάποιους απίστευτους παίκτες και όλα δείχνουν πως θα γίνει ένα εκπληκτικό παιχνίδι".

TAGS ΑΡΣΕΝΑΛ ΑΓΓΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ PREMIER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ