ΑΡΣΕΝΑΛ

Αρτέτα: "Δεν μετανιώνω για το ξέσπασμά μου για το VAR, είναι καθήκον μου να υπερασπίζομαι την Άρσεναλ"

Ο Μικέλ Αρτέτα κατά τη διάρκεια αγώνα της Άρσεναλ με την Μάντσεστερ Σίτι στο "Έμιρεϊτς" | 8 Οκτωβρίου 2023
Ο Μικέλ Αρτέτα κατά τη διάρκεια αγώνα της Άρσεναλ με την Μάντσεστερ Σίτι στο "Έμιρεϊτς" | 8 Οκτωβρίου 2023 @2023 KIRSTY WIGGLESWORTH/AP IMAGES

Τα παράπονα της Άρσεναλ για τη διαιτησία που είχε στον ματς με την Νιούκαστλ δεν έχουν εξασθενήσει, με τον Μικέλ Αρτέτα να ξεκαθαρίζει πως θα συνεχίσει να φωνάζει για κακώς κείμενα που αφορούν το VAR για να υπερασπίζεται το δίκιο των παικτών του.

Η πρώτη ήττα στη φετινή Premier League έχει πειράξει πολύ τους ανθρώπους της Άρσεναλ και η αιτία δεν είναι η απώλεια των τριών βαθμών αλλά ο τρόπος που ήρθε αυτή. Σύμφωνα με τους Λονδρέζους, το νικητήριο γκολ του Γκόρντον δεν έπρεπε να μετρήσει (η φάση ελέγχτηκε από το VAR για τρεις διαφορετικές παραβάσεις πριν μετρήσει το 1-0), με τον Μικέλ Αρτέτα να κάνει λόγο για ντροπιαστική απόφαση και τη διοίκηση να δηλώνει δημόσια πως στηρίζει την άποψή του.

Μάλιστα, τρεις ημέρες μετά από το επεισοδιακό και πολυσυζητημένο αυτό το ματς, ο Ισπανός μπήκε σε δεύτερο γύρο αντιπαράθεσης με τους ανθρώπους της αγγλικής ομοσπονδίας και της διαιτησίας, τονίζοντας πως αισθάνθηκε χρέος του να υπερασπιστεί την ομάδα του βλέποντας μία τόσο άδικη απόφαση.

"Είναι καθήκον μου να κάθομαι μπροστά σας, μπροστάσ στις κάμερες, και να δίνω μία ξεκάθαρη και ειλικρινή εκτίμηση του τι έγινε στο παιχνίδι. Και αυτό έκανα, έβγαλα προς το έξω το πως αισθάνθηκα για την απόδοση της ομάδας μου και για το γεγονός πως το ματς επηρεάστηκε από συγκεκριμένες αποφάσεις.

Το καθήκον μου είναι να υπερασπίζομαι τους παίκτες μου, να στηρίζω τον σύλλογο, να προστατεύω τους ανθρώπους μου με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και αυτό ακριβώς κάνω", τόνισε ο Ισπανός προπονητής, για να συμπληρώσει με νόημα:

"Πάντα το κάνω και αναλαμβάνω την ευθύνη που το κάνω. Οφείλω να υπερασπίζομαι τον σύλλογό μου. Θα πρέπει να μιλήσουμε δυνατά. Εάν έχεις ένα πρόβλημα και το κλειδώσεις στο συρτάρι, θα μείνει εκεί κλειδωμένο και κάποια στιγμή θα μυρίσει άσχημα.

Όταν έχεις ένα πρόβλημα, πρέπει να μιλάς για αυτό και να προσπαθείς για να βελτιωθεί η κατάσταση. Αυτό προσπαθούμε να κάνουμε και τίποτα περισσότερο".

TAGS ΑΡΣΕΝΑΛ ΑΓΓΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ PREMIER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ