VIRAL

Άρης: Τα 10 συγκλονιστικά τατουάζ του Γκρέι με ηγέτες του αφροαμερικανικού κινήματος

Τα τατουάζ του Αντρέ Γκρέι στην πλάτη του
Τα τατουάζ του Αντρέ Γκρέι στην πλάτη του PRINT SCREEN YOUTUBE

Αυτά είναι τα 10 συγκλονιστικά τατουάζ στην πλάτη του Αντρέ Γκρέι με επαναστατικές φιγούρες που πάλεψαν για τα δικαιώματα των μαύρων και έδωσαν μάχη ενάντια στις διακρίσεις και τον ρατσισμό,

Ο Αντρέ Γκρέι προβάρει ήδη τα κιτρινόμαυρα, αφού όπως σας είχε ενημερώσει τη Δευτέρα (27/6) το SPORT24, ο Άρης ήρθε σε οριστική συμφωνία με τον 31χρονο Τζαμαϊκανό, ο οποίος έμεινε ελεύθερος από την Γουότφορντ.

Ο Γκρέι έχει καλύψει όλη την πλάτη του με τατουάζ, απεικονίζοντας δέκα εμβηματικές προσωπικότητες του αφροαμερικανικού κινήματος, με τεράστια συνεισφορά στη μάχη ενάντια των διακρίσεων και υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Τα 10 τατουάζ που έχει ο Αντρέ Γκρέι στην πλάτη του
Τα 10 τατουάζ που έχει ο Αντρέ Γκρέι στην πλάτη του

Πάνω δεξιά στην πλάτη του Γκρέι απεικονίζονται ο Μάρτιν Λούθερ Κινγκ και ο Μάλκομ Χ, ίσως οι κορυφαίες μορφές του αφροαμερικανικού κινήματος, που αμφότεροι δολοφονήθηκαν τη δεκαετία του 1960.

Στα αριστερά βλέπουμε τον Νέλσον Μαντέλα, που πέρασε 27 χρόνια στη φυλακή για τον αγώνα του κατά του απαρτχάιντ πριν αποφυλακιστεί και γίνει ο πρώτος δημοκρατικά εκλεγμένος Πρόεδρος της Νοτίου Αφρικής. Ακριβώς από κάτω βρίσκεται η φιγούρα του Μοχάμεντ Άλι, του κορυφαίου πυγμάχου όλων των εποχών, που έχασε την άδειά του να αγωνίζεται όταν αρνήθηκε να καταταταγεί στον πόλεμο του Βιετνάμ.

Στη μέση αριστερά βλέπουμε τη Ρόζα Παρκς, που σε ηλικία 22 αρνήθηκε να αλλάξει θέση στο λεωφορείο που είχε διαφορετικά καθίσματα ανάλογα με το χρώμα των επιβατών και πυροδότησε την κατάργηση τέτοιων διακρίσεων στις ΗΠΑ.

Στο κέντρο απεικονίζονται ο Τόμι Σμιθ και ο Τζον Κάρλος, οι Αμερικανοί σπρίντερ που εμφανίστηκαν ξυπόλητοι και ύψωσαν τις γροθιές τους στην απονομή των μεταλλίων για τα 200μ στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Μεξικό το 1968.

Δεξιά βρίσκεται ο Μπομ Μάρλει, ο εμβληματικός δημιουργός της ρέγκε, που λάτρευε το ποδόσφαιρο και το τατουάζ τον δείχνει να παίζει μπάλα, ενώ στο κέντο απεικονίζονται μέλη του κινήματος των Μαύρων Πανθήρων.

Χαμηλά στη μέση του Γκρέι βρίσκεται άλλος ένας Τζαμαϊκανός, ο Μάρκους Γκρέι, που θεωρείται προπομπός του κινήματος της Black Power και ο Χιούι Νιούτον, ο ιδρυτής των Μαύρων Πανθήρων.

TAGS VIRAL ΑΡΗΣ ΑΡΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΑΡΗΣ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ