ΞΑΝΘΗ

Άρης-Skoda Ξάνθη 2-0

Άρης-Skoda Ξάνθη 2-0
άρης για Ηλία

Ο Άρης επέστρεψε στις νίκες μετά από τρεις αγωνιστικές, κερδίζοντας με 2-0 στην αναμέτρηση με την Skoda Ξάνθη

Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα και δίκαια διαμαρτύρονται για το γκολ του Ίλια Ίβιτς που ακυρώθηκε στο 49' ως οφ σάιντ.
Τα τέρματα των Γκαρσία (64') και Σανσόν (86') έφεραν τους τρεις βαθμούς στους "κιτρινόμαυρους" μετά από 36 ημέρες και την εκτός έδρας νίκη επί του Ατρομήτου την 8η αγωνιστική (10/11/2007).

Οι συνθέσεις των ομάδων
Άρης (Ντούσαν Μπάγεβιτς): Χαλκιάς, Νέτο, Μάρκο Αουρέλιο, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Ρονάλντο, Νεμπεγλέρας, Γκαρσία, Κάλβο (90' Κυριάκος), Χαβίτο (60' Σανσόν), Ίβιτς, Κόκε (88' Πρίτας).

Skoda Ξάνθη (Νίκος Κεγαγιάς): Γκσπούρνινγκ, Παπαδημητρίου, Διγκόζης, Κιντάνα (67' Αλβα), Πόι, Λαμπριάκος, Ριζογιάννης, Ρίκκα (81' Τόμιτς), Ρατζίνσκι, Κωστούλας, Ζουέλα.

Κίτρινες:Βανγκέλι, Κιντάνα, Παπαδημητρίου, Νεμπεγλέρας
Με μια ματιά
Από το ξεκίνημα της αναμέτρησης οι γηπεδούχοι πήραν τον έλεγχο του κέντρου και προσπάθησαν να δημιουργήσουν ευκαιρίες για γκολ στην αντίπαλη εστία αλλά το μόνο που κατάφεραν απέναντι στην πολυπρόσωπη άμυνα της Ξάνθης ήταν κάποια μακρινά σουτ στα πρώτα λεπτά.

Οι παίκτες του Ντούσαν Μπάγεβιτς δεν έβρισκαν το αντίδοτο στην επίθεση και το ημίχρονο κύλησε με πολλά φάουλ στην μεσαία γραμμή και λίγο ποδόσφαιρο.

Στην επανάληψη η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε αλλά ο Άρης άρχισε να πατάει περισσότερο την περιοχή της Ξάνθης. Μόλις στο 49ο λεπτό ο Ίβιτς βρήκε δίχτυα αλλά ο επόπτης έδειξε λανθασμένα τον Σέρβο μέσο σε θέση οφ σάιντ.

Ο Χαβίτο έσκαψε τη μπάλα για τον Ίβιτς εκείνος έκανε το κοντρόλ με πλάτη στην εστία, γύρισε το σώμα του και με όμορφο σουτ έκανε νίκησε τον Γκσπούρνινγκ.

Η υπόδειξη του διαιτητή άναψε τα αίματα το παιχνίδια διακόπηκε για λίγα λεπτά με τον πρόεδρο της ΠΑΕ, Λάμπρο Σκόρδα, να κατεβαίνει μέσα στο γήπεδο για να διαμαρτυρηθεί στον διαιτητή Γερμανάκο για την απόφαση του βοηθού του!

Η προσπάθειες των γηπεδούχων να βρούνε το δρόμο προς τα δίχτυα καρποφόρησε στο 64ο λεπτό, όταν ο Νάτσο Γκαρσία εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο την σύγχυση στην άμυνα της Ξάνθης και με κοντινή κεφαλιά άνοιξε το σκορ για τον Αρη.

Στη συνέχεια οι παίκτες του Ντούσαν Μπάγεβιτς συνέχισαν να πιέζουν και κατάφεραν να σφραγίσουν τη νίκη στο 86ο λεπτό, όταν ο Σανσόν με κοντινό πλασέ διαμόρφωσε το σκορ στο τελικό 2-0.
Συνέντευξη Τύπου
Μπάγεβιτς: "Θέλαμε οπωσδήποτε τη νίκη"

Στην ανάγκη κατάκτησης της νίκης απέναντι στην Skoda Ξάνθη επισήμανε στις δηλώσεις του ο τεχνικός του Άρη, Ντούσαν Μπάγεβιτς, με το μυαλό του να είναι ήδη στραμμένο στο παιχνίδι που ακολουθεί για την ομάδα του την Τετάρτη με την Μπάγερν στο Μόναχο για το Κύπελλο UEFA.

" Για μας ήταν ένα πάρα πολύ σημαντικό παιχνίδι το σημερινό. Ήταν δύσκολο και από ψυχολογικής πλευράς αφού ήταν μετά από τρεις ήττες στο πρωτάθλημα για αυτό και δεν μπορέσαμε να μπούμε ήρεμοι ακόμα και αν αρχίσαμε καλά. Μπορεί να είχαμε 1-2 ευκαιρίες αλλά δεν πήραμε τις πρωτοβουλίες που έπρεπε. Δεν είχαμε και κίνηση. Είχαμε και φόβο.

Στο δεύτερο ημίχρονο ήμασταν πιο αποφασισμένοι και δυνατά και δείξαμε ότι θέλαμε οπωσδήποτε να πάρουμε αυτό το παιχνίδι. Πετύχαμε δύο γκολ αν και η Ξάνθη ήταν επικίνδυνη στην κόντρα με μας να μπορούσαμε να πετύχουμε κι άλλα γκολ χωρίς αυτό να σημαίνει ότι το 2-0 είναι λίγο. Είναι μία νίκη με τους παίκτες μας και τον κόσμο μας που ήταν και πάλι κοντά να τους αξίζουν συγχαρητήρια

".

Όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει τον πανηγυρισμό του στο δεύτερο γκολ της ομάδας του ο «Ντούσκο» αρνήθηκε λέγοντας: " Είναι κάτι δικό μου", και πρόσθεσε: " Έχω τρόπο να πανηγυρίζω κάθε γκολ".

Σε ερώτηση για το αν ανησύχησε μετά το ακυρωθέν γκολ του Ίβιτς απάντησε: " Όχι. Δεν ανησύχησα τόσο πολύ απλά μόλις είδα στο δεύτερο ημίχρονο ότι ήμασταν άλλοι, πιο δυνατοί και αποφασισμένοι, δεν ανησύχησα".

Όσο για το πόσο μπορεί να βοηθήσει την ομάδα του η σημερινή νίκη απέναντι στην Skoda Ξάνθη εν όψει του παιχνιδιού της Τετάρτης κόντρα στην Μπάγερν στο Μόναχο για το Κύπελλο UEFA τόνισε: " Είναι δύο διαφορετικά παιχνίδια. Ξέρετε ότι αν δεν κερδίζαμε σήμερα τι θα μας περίμενε και που θα ήμασταν.

Μας περιμένει πλέον ένα άλλο παιχνίδι, μία μάχη για να κερδίσουμε αυτό που θέλουμε. Θα ετοιμαστούμε αυτές τις δύο-τρεις μέρες και να είμαστε έτοιμοι για αυτό το παιχνίδι

".

Τα τρία ερωτηματικά του Κεχαγιά

Από την πλευρά του ο τεχνικός της Skoda Ξάνθη, Νίκος Κεχαγιάς, έδωσε συγχαρητήρια στους ποδοσφαιριστές του για την εμφάνισή τους ενώ στάθηκε σε τρία ερωτηματικά για αντίστοιχες φάσεις στην εξέλιξη του παιχνιδιού.

" Θέλω να δώσω πάρα πολλά συγχαρητήρια στους ποδοσφαιριστές της ομάδας μου. Θεωρώ ότι το αποτέλεσμα με βάση τις ευκαιρίες που είχαμε είναι πλασματικό γιατί είχαμε αρκετές προϋποθέσεις και πριν το 1-0 του Άρη αλλά και μετά από αυτό να κάνουμε κάτι καλύτερο.

Έχω όμως τρία ερωτηματικά. Το πρώτο είναι η περίπτωση του γκολ του Άρη που ακυρώθηκε νομίζω πως ήταν κανονικό.

Το δεύτερο είναι η φάση του πρώτου γκολ του Άρη που έγινε το 1-0 όπου ίσως έγινε φάουλ στον τερματοφύλακα και τρίτον η φάση του Πόι όπου νομίζω ότι ήταν πέναλτι. Κλείνοντας θέλω να δώσω και πάλι συγχαρητήρια στους παίκτες μου



".

Σε ερώτηση για το αν έγινε πέναλτι στον Σανσόν στα τελευταία λεπτά του παιχνιδιού απάντησε: " Θέλω να τα δω όλα το βράδυ στην τηλεόραση. Θεωρώ όμως ότι αυτά τα τρία καθορίσανε την εξέλιξη του παιχνιδιού".

Όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει την διαιτησία τόνισε: " Θεωρώ ότι κάθε διαιτητής προσπαθεί για το καλύτερο μέσα στον αγωνιστικό χώρο".
Όλα τα λεφτά...
Ας ξεχάσουμε καλύτερα...
Τις άδειες κερκίδες του Κλεάνθης Βικελίδης.

Τον παθητικό ρόλο που επέλεξε να παίξει η Ξάνθη.
To Live του αγώνα...
Η 11άδα των γηπεδούχων Αρης
Χαλκιάς, Νέτο, Μάρκο Αουρέλιο, Α. Παπαδόπουλος, Ρονάλντο, Νεμπεγλέρας, Γκαρσία, Κάλβο, Χαβίτο, Ίβιτς, Κόκε
Η 11άδα των φιλοξενούμενων Ξάνθη
Γκσπούρνινγκ, Παπαδημητρίου, Διγκόζης, Κιντάνα, Πόι, Λαμπριάκος, Ριζογιάννης, Ρίκκα, Ρατζίνσκι, Κωστούλας, Ζουέλα
Στοιχεία Αγώνα
Γήπεδο: "Κλεάνθης Βικελίδης"

Διαιτητής: Γερμανάκος(Αθήνα)

Οι πιθανές συνθέσεις των ομάδων:

Άρης: Χαλκιάς, Μάρκο Αουρέλιο, Νέτο, Α. Παπαδόπουλος, Ρονάλντο Γιάρο, Νεμπεγλέρας, Γκαρσία, Ίβιτς, Φελίπε, Κάλβο , Κόκε

Ξάνθη: Γκσπούρνινγκ, Παπαδημητρίου, Ζουέλα, Λαμπριάκος, Διγκόζης, Ριζογιάννης, Ρίκκα, Κιντάνα , Κωστούλας, Πόι, Ρατζίνσκι.







1' Έναρξη αγώνα
2' Σουτ Αρης Κόκε
Ο Χαβίτο τσιμπάει την μπάλα για τον Κόκε, αυτός στο όριο της περιοχής, σουτάρει δυνατά, όμως ο Γκσπούρνινγκ αποκρούει πριν ο Ζουέλα διώξει τη μπάλα μακριά
8' Σουτ Αρης Κάλβο
Ο Κάλβο από αριστερά, προσεγγίζει την περιοχή του Γκσπούρνινγκ σουτάρει δυνατά στη κλειστή γωνία του Αυστριακού κήπερ, όμως ο τελευταίος αποκρούει.
15' Σχόλιο
Ο Άρης είναι αυτός που πιέζει, έχοντας φτάσει δύο φορές μέχρι στιγμής κοντά στην εστία του Γκσπούρνινγκ. Η Ξάνθη δεν έχει καταφέρει ακόμα να απειλήσει τον Χαλκιά.
23' Σουτ Αρης Αουρέλιο
Ο αριστερός μπακ του Άρη, σουτάρει δυνατά αρκετά μέτρα έξω από την περιοχή, όμως η μπάλα φεύγει πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Γκσπούρνινγκ
29' Ευκαιρία Ξάνθη Λαμπριάκος
Ο Πόι από αριστερά σεντράρει, ο Λαμπριάκος υπό πίεση πιάνει την κεφαλιά, όμως η μπάλα καταλήγει ελάχιστα άουτ από το αριστερό δοκάρι του Χαλκιά
30' Κίτρινη κάρτα Ξάνθη Κιντάνα
35' Σουτ Ξάνθη Διγκόζης
Σουτάρει δυνατά όμως η μπάλα φεύγει πολλά μέτρα άουτ
45' Λήξη ημιχρόνου
46' Σέντρα 2ου ημιχρόνου
49' Ακυρωθέν γκολ Αρης Ίβιτς
Ο Χαβίτο σκάβει τη μπάλα για τον Ίβιτς εκείνος κοντρολάρει με πλάτη στην εστία, γυρίζει το σώμα του και με όμορφο στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα, όμως ο διαιτητής της αναμέτρησης ακυρώνει λανθασμένα το γκολ ως οφσάιντ
55' Σουτ Αρης Ίβιτς
Ο Ίβιτς σουτάρει κάποια μέτρα έξω από την περιοχή του Γκσπούρνινγκ, η μπάλα όμως καταλήγει άουτ.
59' Σουτ Ξάνθη Πόι
Ο Αργεντίνος επιθετικός, μπαίνει στην περιοχή του Άρη από αριστερά, σουτάρει με το δεξί πόδι όμως ο Χαλκιάς μπλοκάρει σταθερά.
60' Αλλαγή παίκτη Αρης
Ο Σανσόν παίρνει τη θέση του Χαβίτο
63' Φάουλ Αρης Αουρέλιο
Ο Αουρέλιο εκτελεί απευθείας φάουλ όμως ο Γκσπούρνινγκ, αποκρούει με τα ακροδάχτυλα σε κόρνερ
64' Γκολ Αρης Γκαρσία
Ο Αουρέλιο εκτελεί κόρνερ από δεξιά, ο Ρίκκα παίρνει την πρώτη κεφαλιά ο Ζουέλα στην προσπάθειά του να διώξει δίνει ύψος στη μπάλα, ο Γκσπούρνινγκ προσπαθεί να μπλοκάρει όμως ο Παπαδόπουλος τον παρενοχλεί (πιθανότατα με φάουλ) και ο Νάτσο Γκαρσία σε ανυπεράσπιστη εστία στέλνει την μπάλα στα δίχτυα με κεφαλιά.
65' Κίτρινη κάρτα Ξάνθη Παπαδημητρίου
67' Αλλαγή παίκτη Ξάνθη
Ο Άλβα παίρνει τη θέση του Κιντάνα
70' Κίτρινη κάρτα Αρης Νεμπεγλέρας
81' Αλλαγή παίκτη Ξάνθη
Ο Τόμιτς παίρνει τη θέση του Ρίκκα
83' Σχόλιο
Η Ξάνθη πραγματοποιεί την έσχατη προσπάθεια να ισοφαρίσει και να φύγει με τον βαθμό της ισοπαλίας από το Βικελίδης
88' Γκολ Αρης Σανσόν
Ο Σανσόν πήρε τη μπάλα βρέθηκε μόνος του απέναντι από τον Γκσπούνρνινγκ, τον πέρασε και δεν δυσκολεύτηκε σε κενή εστία να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα
88' Αλλαγή παίκτη Αρης
Ο Πρίττας παίρνει τη θέση του Κόκε
90' Λήξη αγώνα









































TAGS ΞΑΝΘΗ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ