STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Άρης-Πανιώνιος 3-3

Άρης-Πανιώνιος 3-3
μανιάτης-κάλβο

Σε έναν από τους καλύτερους αγώνες των πλέι-οφ, Άρης και Πανιώνιος αναδείχθηκαν ισόπαλοι με σκορ 3-3!

Ο Πανιώνιος μπορεί να αγωνιζόταν με τα "δεύτερα" όμως με τον Έβαλντ Λίνεν στον πάγκο, οποιοσδήποτε θα έβρισκε κίνητρο. Ο Άρης με βασικούς αλλά και... πειραματισμούς, κυρίως στα άκρα της άμυνας προηγήθηκε με τον Κάλβο μόλις στο 6'. Οι φιλοξενούμενοι με τέρματα των Σιαλμά και Καπετάνο, έκλεισε το ημίχρονο με προβάδισμα 2-1. Με την έναρξη της επανάληψης, ο Ίβιτς έγραψε το 2-2, ενώ ο Αμορόσο στο 75' έβαλε και πάλι την Άρη μπροστά, με τον Σιαλμά να διαμορφώνει το τελικό 3-3, στο 82'.
Οι συνθέσεις των ομάδων
Άρης:(Ντούσαν Μπάγεβιτς): Κέλεμεν, Νέτο (46' Ίβιτς), Μάρκο Αουρέλιο(46' Καράμπελας), Κουλουχέρης, Κολτσίδας, Βανγκελί, Νεμπεγλέρας, Τιάγκο, Κάλβο, Αμορόζο, Παπάζογλου (72' Γιάχιτς)

Πανιώνιος: (Έβαλντ Λίνεν): Γιάννου, Μανιάτης, Σιαλμάς, Γουσούλης, Αραβίδης, Σκούφαλης (71' Γουνδουλάκης), Φακίνος (71' Πλασκόνι), Χετεμάι, Καπετάνος, Κοντοές, Κουτσόπουλος
Με μια ματιά
Μόνο ως δυνατό φιλικό θα μπορούσε να χαρακτηρίσει κανείς την συγκεκριμένη αναμέτρηση, με τους δύο προπονητές να προφυλάσσουν βασικούς τους ποδοσφαιριστές, ελλείψει κινήτρου, με τους γηπεδούχους να έχουν βέβαια ένα ακόμα λόγο. Τον σαββατιάτικο τελικό του Κυπέλλου!

Έτσι, ο Ντούσαν Μπάγεβιτς επέλεξε για την αρχική ενδεκάδα τους: Κέλεμεν κάτω από τα δοκάρια, Μάρκο Αουρέλιο στο αριστερό και τον Νέτο στο δεξί άκρο της άμυνας, με το κεντρικό αμυντικό δίδυμο να αποτελείται από τους Κολτσίδα και Κουλουχέρη. Ως αμυντικά χαφ ξεκίνησαν οι Νεμπεγλέρας και Βανγκέλι, την αριστερή και την δεξιά πτέρυγα της μεσαίας γραμμής κάλυψαν οι Κάλβο και Τιάγκο Ζεντίλ αντίστοιχα. Για την επίθεση ο Σερβοέλληνας κόουτς επέλεξε τους Αμορόζο και Παπάζογλου.

Από την άλλη, ο Έβαλντ Λίνεν παρέταξε μια ενδεκάδα γεμάτη... ρεζέρβες. Ο Κλέοπας Γιάννου βρέθηκε κάτω από τα "κυανέρυθρα" δοκάρια, ο Κουτσόπουλος κάλυψε το αριστερό και ο Χετεμάι το δεξί άκρο της άμυνας, ενώ το κεντρικό αμυντικό δίδυμο αποτέλεσαν οι Μανιάτης και Κοντοές. Στην μεσαία γραμμή, από δεξιά ξεκίνησε ο Μανώλης Σκούφαλης, ενώ από αριστερά ο Κώστας Καπετάνος. Στον άξονα βρέθηκαν οι Γουσούλης και Φακίνος, ενώ το "δίδυμο" της επίθεσης ήταν οι Αραβίδης και Σιαλμάς.

Κίνητρο στον συγκεκριμένο αγώνα θα μπορούσε να αναγνωριστεί μόνο στους ποδοσφαιριστές του Άρη, οι οποίοι το Σάββατο αντιμετωπίζουν τον Ολυμπιακό στον τελικό του Κυπέλλου, ενώ από την άλλη πλευρά έχει όνομα κι επώνυμο. Έβαλντ Λίνεν. Ο Γερμανός τεχνικός απαιτεί από όποιον κι αν αγωνίζεται να δίνει το 100% των δυνατοτήτων του.

Οι γηπεδούχοι ήταν εκείνοι που μπήκαν δυνατά κόντρα σε ένα σύνολο που δεν είχε αγωνιστεί ξανά μαζί, κυριαρχώντας με συνοπτικές διαδικασίες στο κέντρο του γηπέδου και δημιουργώντας από τα... αποδυτήρια προϋποθέσεις για γκολ.

Το τελευταίο δεν άργησε μάλιστα να σημειωθεί, καθώς μόλις στο 6ο λεπτό και έπειτα από κάθετη μπαλιά του Αμορόζο, ο Κάλβο κοντρόλαρε με το δεξί και με πλάτη προς το τέρμα και με δυνατό αριστερό σουτ, δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Γιάννου, ο οποίος αναγκάστηκε νωρίς-νωρίς να μαζέψει την μπάλα από τα δίχτυα.

Χωρίς χρονοτριβές, οι ποδοσφαιριστές του Πανιωνίου, ανέβασαν την απόδοσή τους και από μια στημένη φάση κατάφεραν να φέρουν και πάλι την αναμέτρηση στα ίσα μόλις στο 8'. Ο Κώστας Καπετάνος εκτέλεσε με το αριστερό φάουλ από δεξιά, ο Σιαλμάς ανενόχλητος σηκώθηκε στην καρδιά της άμυνας του Άρη και με όμορφη κεφαλιά, νίκησε τον Κέλεμεν για το 1-1!

Ο ρυθμός του παιχνιδιού αμέσως μετά την ισοφάριση έπεσε αισθητά, με τους "κίτρινους" να διατηρούν την κατοχή της μπάλας, χωρίς όμως να καταφέρουν να την μεταφράσουν σε κάτι ουσιαστικό. Το δίδυμο Φακίνου-Γουσούλη στο κέντρο, ήταν αρκετά άπειρο για να σταματήσει τους Νεμπεγλέρα και Βανγκέλι, οι οποίοι έφτιαχναν παιχνίδι για την ομάδα του Ντούσαν Μπάγεβιτς.

Ο Άρης δημιούργησε κάποιες ευκαιρίες, όπως ένα σουτ του Κάλβο στο 9ο λεπτό, το οποίο έφυγε ελάχιστα άουτ από το δεξί κάθετο δοκάρι του Γιάννου, αλλά και ένα απίστευτο ανάπδο ψαλίδι του Αμορόζο, στο 16' το οποίο όμως είχε την ίδια κατάληξη.

Από την άλλη πλευρά ένας συνδυασμός του Αραβίδη με τον Καπετάνο στο 30', που κατέληξε σε σουτ του τελευταίου, έφερε εύκολα την μπάλα στα χέρια του Κέλεμεν, ενώ στο 31ο λεπτό έπειτα από σέντρα του Κουτσόπουλου, ο Σιαλμάς απείλησε και με δεύτερο γκολ τον Άρη, όμως ο Κέλεμεν έσωσε την ομάδα του με όμορφη απόκρουση.

Δεν συνέβη το ίδιο όμως και στο 38', όταν ο Σκούφαλης με μαγική κάθετη μπαλιά βρήκε τον Καπετάνο στην πλάτη της άμυνας του Άρη, με τον τελευταίο να πλασάρει εύστοχα τον Κέλεμεν για το 2-1. Οι φιλοξενούμενοι είχαν μάλιστα στην εκπνοή του πρώτου ημιχρόνου, μεγάλη ευκαιρία για να προηγηθούν όμως ο Κέλεμεν απέκρουσε το σουτ που επιχείρησε ο σκόρερ του δεύτερου τέρματος του Πανιωνίου.

Στην επανάληψη, ο Ντούσαν Μπάγεβιτς παρέταξε την ομάδα του με δύο αλλαγές. Συγκεκριμένα θέλοντας να δοκιμάσει τις εναλλακτικές λύσεις στα άκρα της άμυνας πέρασε στην θέση του Μάρκο Αουρέλιο τον Καράμπελα, ενώ στο δεξί άκρο της άμυνας γύρισε από την μεσαία γραμμή, ο Βανγκέλι, με τον Νέτο να αφήνει την θέση του στον Ίβιτς.

Ο τελευταίος ήταν και ο άνθρωπος που ισοφάρισε για χάρη του Άρη, στο 48ο λεπτό, έπειτα από καλή εκτέλεση φάουλ του Τιάγκο Ζεντίλ, γράφοντας το 2-2. Από εκεί και πέρα, οι δύο προπονητές προχώρησαν σε αλλαγές, με τον ρυθμό του αγώνα να γνωρίζει αρκετά σκαπανεβάσματα. Οι γηπεδούχοι μετά το γκολ της ισοφάρισης δεν είχαν καταφέρει να απειλήσουν σε κάποια περίπτωση, ενώ το ίδιο ίσχυσε και για τον Πανιώνιο, ο οποίος προσπαθούσε να απειλήσει με αντεπιθέσεις σε όλο αυτό το διάστημα.

Όλα αυτά όμως μέχρι το 75ο λεπτό, όταν ένα λάθος του Γιάννου, χάρισε την μπάλα στον Αμορόζο, τον οποίο ο κήπερ του Πανιωνίου αναγκάστηκε να ανατρέψει τον Βραζιλιάνο, εντός περιοχής, με τον διαιτητή να δίνει χωρίς δεύτερη σκέψη το πέναλτι. Οι οπαδοί του Άρη, φώναξαν ρυθμικά το όνομα του αρχηγού της ομάδας, Γιώργου Κολτσίδα προτρέποντάς τον να εκτελέσει εκείνος την "εσχάτη των ποινών", στον τελευταίο του αγώνα με την φανέλα του Άρη, όμως εκείνος αρνήθηκε ανταποδίδοντας παρόλα αυτά το χειροκρότημα.

Το πέναλτι εκτέλεσε εύστοχα, ο Μάρσιο Αμορόζο για το 3-2, σκορ το οποίο δεν ήταν όμως και το τελικό. Αυτό καθώς στο 82ο λεπτό, ο Άκης Σιαλμάς εκμεταλλεύθηκε τα... χρόνια που βαραίνουν την πλάτη του Κολτσίδα, τον ξεπέρασε στον σπριντ μπήκε στην περιοχή και με όμορφο δεξί πλασέ νίκησε τον Κέλεμεν για το 3-3.
Συνέντευξη Τύπου
Έβαλντ Λίνεν: Πιστεύω ότι είδαμε ένα ενδιαφέρον ματς με πολλά γκολ και είμαι αρκετά ικανοποιημένος, αλλά βεβαίως δεν είμαι ικανοποιημένος με τα πολλά γκολ που δεχθήκαμε. Το παιχνίδι είχε έναν κακό ξεκίνημα για μας και βρεθήκαμε γρήγορα πίσω στο σκορ αλλά βρήκαμε την απάντηση και κρατήσαμε το παιχνίδι ανοιχτό.

Έμεινα πάντως αρκετά ικανοποιημένος από την αμυντική μας λειτουργία. Θέλαμε να κλείσουμε τους χώρους αν και ξέραμε τους επικίνδυνους παίκτες που είχε ο Άρης στην επίθεσή του όπως ο Κάλβο, ο Αμορόζο αλλά και ο Νεμπεγλέρας.

Παρουσιαστήκαμε με μία ομάδα που δεν είχε ξαναπαίξει έτσι μαζί. Είχαμε αρκετούς καινούριους παίκτες που δεν είχαν ξεκινήσει ποτέ με την βασική ομάδα όπως ο Γιαννούλης, ο Φακινός, ο Καπετάνος και κάνανε ένα αρκετά καλό παιχνίδι.

Πιστεύω ότι διαλέξαμε την σωστή τακτική. Βεβαίως δεν θέλαμε να δώσουμε στον Άρη χώρους γιατί είναι τακτική ομάδα. έμεινα ικανοποιημένος από το πρώτο ημίχρονο ενώ και το δεύτερο γκολ αυτό του Καπετάνου ήταν πολύ καλό και μας άξιζε να βρεθούμε μπροστά στο σκορ στο ημίχρονο. Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε κακά για μας με το γκολ του Ίβιτς μετά από στημένη φάση. Κάναμε και εμείς το λάθος που δεν είπαμε ποιος έπρεπε να μαρκάρει τον Ίβιτς και δεχθήκαμε ένα γελοίο αλλά όμορφο γκολ.

Μετά είχαμε ένα διάστημα μέχρι το 77΄ όπου δεν παρουσιαστήκαμε καλά με τον Άρη να είχε την κατοχή της μπάλας, χωρίς ευκαιρίες και μόνο με τον Παπάζογλου με μία κεφαλιά. Επανήλθαμε και πάλι στα τελευταία 15΄ αλλά δεχθήκαμε πάλι ένα πολύ ανόητο γκολ, το τρίτο γκολ που δεχθήκαμε σε ένα παρόμοιο παιχνίδι με αυτό με την ΑΕΚ όπου πήγαμε στο ημίχρονο με σκορ 1-2. Βάλαμε όμως και πάλι ένα όμορφο γκολ με τον Σιαλμά και ισοφαρίσαμε το παιχνίδι.

Στο τέλος πιστεύω ότι είμαστε ικανοποιημένοι με τον βαθμό αν και θα μπορούσαμε να είχαμε κερδίσει το παιχνίδι. χάρηκα για τους νέους παίκτες και δείξανε ότι μπορούνε να βοηθήσουνε την ομάδα.Εύχομαι καλή τύχη στον Άρη και ιδιαίτερα στον τελικό του Κυπέλλου με την συμμετοχή να είναι κάτι το ιδιαίτερο. Λυπάμαι αλλά δεν θα ήθελα να κάνω κάποια πρόβλεψη.

Δεν πιστεύω ότι υπήρχε κακός σκοπός στην φάση του Χετεμάι. Πιστεύω ότι ήταν ένα καλό ματς χωρίς άσχημα φάουλ. Καταλαβαίνω ότι οι παίκτες του Άρη δεν ήθελαν να τραυματιστούν και δεν πιστεύω ότι υπήρχε κακός σκοπός











.

Ντούσαν Μπάγεβιτς: "Ήταν ένα μέτριο παιχνίδι από την δική μας πλευρά στο πρώτο ημίχρονο. Θέλαμε να το τελειώσουμε χωρίς απώλειες. Θέλαμε δεν θέλαμε σκεφτόμασταν τον τελικό. Κάναμε και λάθη στο πρώτο ημίχρονο αλλά στο δεύτερο ημίχρονο ήμασταν καλύτεροι σε ένα παιχνίδι που δεν θέλαμε να το χάσουμε.

Στο πρώτο ημίχρονο ο Πανιώνιος ήταν καλύτερος από μας και θα μπορούσε να βάλει κι άλλα γκολ κάτι που ίσχυε για μας στο δεύτερο αν ήμασταν πιο προσεχτικοί. Για μας τελείωσε το πρωτάθλημα και θα κοιτάξουμε στις μέρες που έχουμε μπροστά μας να είμαστε όσο πιο έτοιμοι γίνεται για τον τελικό.

Η περίπτωση του Γκαρσία είναι δύσκολη. Δεν θέλω αν πω ότι δεν θα παίξει αλλά είναι δύσκολα. Ο Γιάχιτς έχει ένα χτύπημα αλλά πιστεύω ότι θα είναι καλά και θα δούμε στις δύο επόμενες μέρες.

Δεν έχω καταλήξει ακόμα στην ενδεκάδα του τελικού. Έχω μία δύο μέρες μπροστά μας, θα δούμε τι γίνεται με τους τραυματίες αλλά και με άλλα πράγματα





.
Όλα τα λεφτά...
- H καταπληκτική κάθετη μπαλιά του Σκούφαλη, στο δεύτερο γκολ της ομάδας του, που έβγαλε μόνο του απέναντι από τον Κέλεμεν τον Καπετάνο!
Ας ξεχάσουμε καλύτερα...
Τα πλέι-οφ! Αλλωστε και την αναμέτρηση Άρη-Πανιωνίου, μόνο ως φιλικό θα μπορούσε να το δει κανείς...
To Live του αγώνα...


Του Γιώργου Μαρκόπουλου
Στοιχεία Αγώνα
Γήπεδο: "Κλ. Βικελίδης"
Διαιτητής: Ντάκος
Βοηθοί: Ζαχαρόπουλος, Τρύφων



Η 11άδα των γηπεδούχων Αρης
(Ντούσαν Μπάγεβιτς): Κέλεμεν, Νέτο, Μάρκο Αουρέλιο, Κουλουχέρης, Κολτσίδας, Βανγκέλι, Νεμπεγλέρας, Τιάγκο, Κάλβο, Αμορόζο, Παπάζογλου
Η 11άδα των φιλοξενούμενων Πανιώνιος
(Έβαλντ Λίνεν): Γιάννου, Μανιάτης, Σιαλμάς, Γουσούλης, Αραβίδης, Σκούφαλης, Φακίνος, Χετεμάι, Καπετάνος, Κοντοές, Κουτσόπουλος
1' Έναρξη αγώνα
Η σέντρα για τους γηπεδούχους
5' Σχόλιο
Πολλά τα λάθη στο χώρο της μεσαίας γραμμής στα πρώτα πεντε λεπτά της αναμέτρησης, τόσο από τους ποδοσφαιριστές του Άρη όσο και του Πανιωνίου
6' Γκολ Αρης Κάλβο
Κάθετη πάσα του Αμορόζο που βγάζει σε θέση βολής τον Κάλβο μέσα στην περιοχή με τον Ισπανό να επιχειρεί το δυνατό σουτ και να ανοίγει το σκορ
8' Γκολ Πανιώνιος Σιαλμάς
Άμεση απάντηση από τον Πανώνιο με το Σιαλμά να παίρνει τη γυριστή κεφαλιά ύστερα από εκτέλεση φάουλ του Κώστα Καπετάνου και να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα του Κέλεμεν
9' Σουτ Αρης Κάλβο
Σουτ του Κάλβο η μπάλα δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι του Γιάννου
16' Ευκαιρία Αρης Αμορόζο
Σέντρα του Νέτο από τα δεξιά, με τον Αμορόζο να δοκιμάζει ένα θεαματικό ανάποδο ψαλίδι από το ύψος του πέναλτι με την μπάλα να καταλήγει πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Πανιωνίου
30' Σουτ Πανιώνιος Καπετάνος
Κεφαλιά πάσα του Αραβίδη στον Καπετάνο με το δεύτερο να κάνει το κοντρόλ αλλά το σουτ του δεν ανησύχησε τον Κέλεμεν που μπλόκαρε την μπάλα
31' Κεφαλιά Πανιώνιος
Σέντρα από τον Κουτσόπουλο, ο Σιαλμάς πήρε την κεφαλιά, αλλά ο Κέλεμεν με εντυπωσιακή επέμβαση αρνήθηκε το γκολ
38' Γκολ Πανιώνιος Καπετάνος
Εξαιρετική μπαλιά του Σκούφαλη που έβγαλε στην πλάτη της άμυνας του Άρη τον Καπετάνο, ο οποιος μπήκε στην περιοχή και με ψύχραιμο πλασέ έστειλε την μπάλα στο βάθος της εστίας του Κέλεμεν
44' Κίτρινη κάρτα Πανιώνιος Γουσούλης
45' Έναρξη καθυστερήσεων 1 Λεπτό
45' Ευκαιρία Πανιώνιος Καπετάνος
Ασταμάτητος ο Πανιώνιος που στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων απείλησε για μία ακόμα φορά την εστία του Κέλεμεν με τον Καπετάνο, από δύσκολη γωνία μέσα από την περιοχή, να πραγματοποιεί το σουτ αλλά τον τερματοφύλακα του Άρη να είναι σε ετοιμότητα και να αποσωβεί τον κίνδυνο
45' Λήξη ημιχρόνου
46' Σέντρα 2ου ημιχρόνου
Οι φιλοξενούμενοι στη σέντρα
46' Αλλαγή παίκτη Αρης
Ο Καράμπελας στη θέση του Αουρέλιο
46' Αλλαγή παίκτη Αρης
Ο Ίβιτς στη θέση του Νέτο
48' Γκολ Αρης Ίβιτς
Καλή εκτέλεση φάουλ του Ζεντίλ από τα δεξιά, ο Ίβιτς πήρε την καρφωτή κεφαλιά και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Κέλεμεν φέρνοντας την αναμέτρηση στα ίσα
52' Σουτ Αρης Ίβιτς
Σουτ του Ίβιτς, η μπάλα κατέληξε άουτ
66' Ευκαιρία Αρης Παπάζογλου
Εκτέλεση φάουλ του Ζεντίλ από τα αριστερά, ο Παπάζογλου εξ επαφής πιάνει κεφαλιά όμως η μπάλα φεύγει πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Γιάννου
71' Αλλαγή παίκτη Πανιώνιος
Ο Πλασκόνι στη θέση του Φακίνου
71' Αλλαγή παίκτη Πανιώνιος
Ο Γουνδουλάκης στη θέση του Σκούφαλη
72' Αλλαγή παίκτη Αρης
Ο Γιάχιτς στη θέση του Παπάζογλου
75' Πέναλτι Αρης Αμορόζο
Ο Βραζιλιάνος κερδίζει το πέναλτι από τον τερματοφύλακα του Πανιωνίου
75' Γκολ Αρης Αμορόζο
Ο Βραζιλιάνος επιθετικός του Άρη ανέλαβε την εκτέλεση και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα
75' Κίτρινη κάρτα Πανιώνιος Γιάννου
77' Κίτρινη κάρτα Πανιώνιος Χετεμάι
77' Κίτρινη κάρτα Αρης Κουλουχέρης
82' Γκολ Πανιώνιος Σιαλμάς
Δεύτερο γκολ για τον Σιαλμά στην αναμέτρηση που εκμεταλλεύθηκε το λάθος του Κολτσίδα στο ύψος της μεγάλης περιοχής του Άρη, έκλεψε την μπάλα και με άψογο πλασέ ισοφάρισε σε 3-3
86' Κίτρινη κάρτα Αρης Βανγκέλι
90' Έναρξη καθυστερήσεων 3 Λεπτά
91' Σουτ Αρης Γιάχιτς
Σουτ του Γιάχιτς από το ύψος του ημικυκλίου της μεγάλης περιοχής, η μπάλα ψηλά άουτ
93' Λήξη αγώνα
Videos με τα γκολ της αναμέτρησης


































TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ