ΑΡΗΣ

Άρης: Ο Μπούργος αλλάζει τον σχηματισμό για το διπλό στο Ισραήλ

Ο Χερμάν Μπούργος
Ο Χερμάν Μπούργος EUROKINISSI SPORTS

Ο Χερμάν Μπούργος θέλει να θωρακίσει τον άξονά του Άρη στο πρώτο ματς με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ στο Μπλούμφιλντ (20:00, 04/08, NOVA Sports Prime και Live SPORT24), προκειμένου να πάρει τη νίκη και να βάλει τις βάσεις για τα playoffs του Conference League

Ο Άρης συνεχίζει το ευρωπαϊκό του ταξίδι και ο προσεχής "σταθμός" του είναι το Τελ Αβίβ κόντρα στη Μακάμπι (20:00, 04/08, NOVA Sports Prime και Live SPORT24). Οι κίτρινοι παίζουν για πρώτη φορά εκτός Ελλάδας φέτος, καθώς και τα δύο παιχνίδια με την Γκόμελ έγιναν στο Κλεάνθης Βικελίδης. Στο Ισραήλ καλούνται να πάρουν ένα καλό αποτέλεσμα προκειμένου στη ρεβάνς να εξασφαλίσουν την πρόκριση στα playoffs του Conference League, όπου θα αναμετρηθούν με τη Νις.

Η ομάδα του Χερμάν Μπούργος είναι εμφανώς πιο έτοιμη σε σχέση με τα παιχνίδια με τους Λευκορώσους, όμως κόντρα στην "ομάδα του λαού" ο πήχης ανεβαίνει και επομένως ο Άρης πρέπει να εμφανιστεί βελτιωμένος. Το Μπλούμφιλντ αναμένεται να είναι κατάμεστο και οι παίκτες του Μπούργος πρέπει να "αποκρούσουν" την προσπάθεια των παικτών του Βλάνταν Ίβιτς να τους αιφνιδιάσουν ειδικότερα στα πρώτα λεπτά.

Ο Μπούργος στη συνέντευξη Τύπου απέφυγε να ανοίξει τα χαρτιά του για τα πλάνα του, ωστόσο δεδομένα θα κινηθεί σε μια πιο "συντηρητική" λογική σε σχέση με τα παιχνίδια με την Γκόμελ. Και η αλλαγή που αναμένεται να προχωρήσει είναι να φορτώσει περισσότερο τον άξονα με παίκτες, ενώ η επιλογή των παικτών θα γίνει και με την ευχέρειά τους να βοηθούν στην ανασταλτική λειτουργία της ομάδας.

Κερδίζουν πόντους οι "παλιοί", μεγάλος χαμένος ο Πάλμα

Ο Μπούργος αναμένεται να αλλάξει τον σχηματισμό σε σχέση με τα παιχνίδια με την Γκόμελ και να παρατάξει τους κίτρινους σε σχηματισμό 4-2-3-1. Ο Κουέστα θα καθίσει κάτω από τα δοκάρια, ο Εμπακατά θα παίξει στο δεξί άκρο της άμυνας, ο Πίρσμαν στο αριστερό και στο κέντρο της άμυνας θα είναι οι "αμετακίνητοι" Μπράμπετς και Φαμπιάνο.

Το δίδυμο της μεσαίας γραμμής θα αποτελείται από τους Ντουκουρέ και Νταμπό, ενώ μπροστά τους σε έναν πιο ελεύθερο ρόλο θα είναι ο Ματέο Γκαρσία. Ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός είναι συνεπής στα μετόπισθεν, ενώ έχει τη δυνατότητα να βοηθήσει με τα τρεξίματά του τον Γκρέι, που θα είναι ο μοναδικός προωθημένος. Φυσικά θέση διεκδικεί και ο Μάνου Γκαρθία, ο οποίος έχει λιγότερες πιθανότητες, καθώς είναι νεοφερμένος και δεν είναι πλήρως έτοιμος να παίξει έναν τέτοιο ματς.

Ο Μαντσίνι θα παίξει στο δεξί άκρο της επίθεσης, ενώ οι Καμάτσο και Ιτούρμπε διεκδικούν μια θέση στο αριστερό άκρο. Ο Γκρέι, όπως προαναφέρθηκε θα είναι στην κορυφή. Αυτό το τακτικό πλάνο θέτει εκτός τον Πάλμα, ο οποίος έδειξε στα παιχνίδια με την Γκόμελ ότι είναι σε πολύ καλή κατάσταση. Δεδομένα όμως αν τελικά δεν παίξει ο Πάλμα και ο Μπούργος προχωρήσει σε αυτό το πλάνο, τότε σίγουρα θα χρησιμοποιηθεί ως αλλαγή.

Αρνητική παράδοση των ελληνικών ομάδων κόντρα στη Μακάμπι Τελ Αβίβ

Η Μακάμπι Τελ Αβίβ έχει αναμετρηθεί με πέντε ελληνικές ομάδες σε προκριματικά ευρωπαϊκών διοργανώσεων και έχει χαμογελάσει τις τέσσερις φορές, ενώ η έδρα της αποτελεί απόρθητο φρούριο μέχρι στιγμής για τις ελληνικές ομάδες (πέντε ήττες σε πέντε ματς). Ο Άρης θα γίνει η έκτη ομάδα που αντιμετωπίζει τους Ισραηλινούς σε προκριματικά ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Την αρχή την έκανε ο ΠΑΟΚ για τα προκριματικά του Champions League τη σεζόν 2004/05. Ο Δικέφαλος με δύο ήττες (1-2 στην Τούμπα, 1-0 στο Ισραήλ) γνώρισε τον αποκλεισμό. Επόμενο θύμα της "ομάδας του λαού" ήταν ο Ολυμπιακός τη σεζόν 2010/11, ο οποίος αντιμετώπισε τους Ισραηλινούς για τα προκριματικά του Europa League. Νίκησε 2-1 στο Καραϊσκάκης και ηττήθηκε με 1-0 στο Ισραήλ και αποκλείστηκε.

Την επόμενη χρονιά αντιμετώπισε τον Παναθηναϊκό για τα Playoffs του Europa League. Οι πράσινοι νίκησαν 2-1 στην Αθήνα, όμως ηττήθηκαν με 3-0 στο Ισραήλ και έμειναν εκτός Ευρώπης. Η μοναδική ομάδα που κατάφερε να αποκλείσει τη Μακάμπι ήταν ο Αστέρας Τρίπολης στο πλαίσιο των playoffs του Europa League.

Σε μια ονειρεμένη πορεία στην Ευρώπη τη σεζόν 2014/15, οι Αρκάδες νίκησαν 2-0 στο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης στο πρώτο ματς και ηττήθηκαν με 3-1 στη ρεβάνς στην Κύπρο (γηπεδούχους ήταν η Μακάμπι) και πήραν την πρόκριση. Τελευταία ομάδα που αντιμετώπισαν οι Ισραηλινοί ήταν ο Πανιώνιος τη σεζόν 2016/17, με τον "ιστορικό" να γνωρίζει τον αποκλεισμό με δύο ήττες 1-0 εντός και εκτός έδρας.

TAGS ΑΡΗΣ ΑΡΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ CONFERENCE LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ