STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Άρης - Λαμία 0-0: Νέα γκέλα για τους Θεσσαλονικείς, απομακρύνεται η εξάδα

Φάση από την αναμέτρηση Άρης - Λαμία | 23 Ιανουαρίου 2022
Φάση από την αναμέτρηση Άρης - Λαμία | 23 Ιανουαρίου 2022 EUROKINISSI

Ο Άρης για δεύτερο σερί παιχνίδι, μετά απ' αυτό του Κυπέλλου, δεν κατάφερε να κερδίσει τη Λαμία οι δύο ομάδες έμειναν και πάλι στο 0-0 με τους "κιτρινόμαυρους" να μένουν αρκετά πίσω στη μάχη της εξάδας.

Ο Άρης έμεινε χωρίς νίκη για ένα ακόμη ματς μέσα στο 2022, το τέταρτο αν συμπεριλάβουμε και το Κύπελλο, και χωρίς να έχει καταφέρει να πετύχει γκολ αφού έχει μείνει στο μηδέν και στα τέσσερα ματς που έχει δώσει μέσα στο έτος. Επίσης αυτό ήταν το τρίτο σερί 0-0 και για δεύτερο σερί παιχνίδι με αντίπαλο στη Λαμία, μέσα σε 63 ώρες οι δύο ομάδες αναδείχτηκαν ισόπαλες χωρίς τέρματα με το τελικό 0-0 να αφήνει αρκετά πίσω στη μάχη για την εξάδα τον Άρη. Από την άλλη η Λαμία πήρε ένα σημαντικό βαθμό στο "Κλεάνθης Βικελίδης" στη μάχη που δίνει για τη σωτηρία.

Έχει να σκοράρει από τις 20 Δεκέμβρη ο Άρης

Η ομάδα του Άκη Μάντζιου εκτός του ότι δεν έχει πετύχει νίκη μέσα στο 2022, έχει να σκοράρει πάνω από ένα μήνα καθώς το τελευταίο της γκολ το πέτυχε κόντρα στον Ιωνικό στις 20 Δεκεμβρίου 2021.

Και μάλιστα κόντρα στη Λαμία την Κυριακή ο Μάντζιος έριξε στο ματς και τον Καμαρά ο οποίος ήρθε την Κυριακή τα ξημερώματα από το Κόπα Άφρικα και μπήκε απευθείας για να παίξει και να προσφέρει τα γκολ που τόσο λείπουν από την ομάδα της Θεσσαλονίκης. Ούτε αυτός όμως μπόρεσε να δώσει τη λύση στην ομάδα του Άρη.

Οι δύο ομάδες είχαν αρκετές τελικές στην αναμέτρηση, σύνολο 29 αλλά μόλις τρεις, μια από πλευράς Άρη και δύο από πλευράς Λαμίας πήγαν προς τις δύο εστίες και τα xgoals ήταν 0,68 για τον Άρη και 0,49 για τη Λαμία.

Τα Expected Goals από την Opta σας δείχνουν τη συνολική απειλή κάθε ομάδας, τα γκολ που θα "έπρεπε" να πετύχει με βάση τις τελικές της. Όσο πιο μεγάλος είναι ο κύκλος, τόσο μεγαλύτερη είναι η ευκαιρία. Μπορείτε να επιλέξετε τον τρόπο επίθεσης και να δείτε ξεχωριστά τις τελικές κάθε ομάδας στην κανονική ροή, από στημένες φάσεις, κτλ.

Την πρωτοβουλία ο Άρης, αντεπιθέσεις η Λαμία

Ο Άρης ήταν η ομάδα που είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, τον έλεγχο του αγώνα, αλλά η Λαμία από την πλευρά της ήταν εξαιρετική στις αντεπιθέσεις και εκεί χτύπησε την ομάδα του Μάντζιου. Η πρώτη καλή στιγμή του αγώνα μάλιστα άνοιξε στους φιλοξενούμενους, μόλις στο 8' με τον Τιρόνε να κάνει την κεφαλιά και τον Σιαμπάνη που έπαιξε μετά από ένα χρόνο να διώχνει εντυπωσιακά σε κόρνερ.

Οι γηπεδούχοι απάντησαν στο 12' με το γυριστό του Μπερτόγλιο μέσα από την περιοχή αλλά ο Σαράνοφ ήταν εκεί και μπλόκαρε τη μπάλα. Η καλύτερη στιγμή του πρώτου μέρους άνηκε στον Άρη και ήρθε στο 27' με τον Μάνο μέσα στην περιοχή να γυρνάει και να κάνει το σουτ με τη μπάλα να φεύγει παράλληλα έξω από την εστία της Λαμίας. Ενώ στο 34' ένα φάουλ από καλό σημείο του Ιτούρμπε πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Σαράνοφ.

Πατήστε στο "Πραγματικός σχηματισμός" για να δείτε που ήταν ο κεντρικός χώρος ενεργειών κάθε παίκτη.

Στο δεύτερο μέρος ο ρυθμός έπεσε, ο Άρης δεν απείλησε τόσο, δεν μπόρεσε να μπει στην περιοχή της Λαμίας και είχε μόλις δύο μακρινά σουτ από τους Φαμπιάνο και Καμαρά τα οποία δεν ανησύχησαν τους φιλοξενούμενους.

Από την πλευρά της η Λαμία συνέχισε να ψάχνει το γκολ στις αντεπιθέσεις με τον Μπανγκουρά να είναι αυτός που πήρε πάνω του τις περισσότερες ενέργειες αλλά ήταν και άστοχος. Ενώ θα μπορούσε να βρει ένα γκολ προς το τέλος του αγώνα αν οι Αραμπούλι και Τσούκαλος ήταν καλύτεροι στην τελική ενέργεια.

Τα στατιστικά του αγώνα

Τα σημαντικά γεγονότα

Η βαθμολογία της Super League Interwetten

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΑΡΗΣ ΛΑΜΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ