THE SPORTS ECONOMIST

Άρης: Η πρόταση στον Γκρέι και η ανατροπή που πλέον θα συνιστά είδηση αν δεν οδηγήσει σε συμφωνία

Ο Αντρέ Γκρέι
Ο Αντρέ Γκρέι MI NEWS/NURPHOTO/NURPHOTO VIA AFP

Παρά τους δικαιολογημένα χαμηλούς τόνους που κρατάνε στον Αρη ως προς τις διαπραγματεύσεις με τον Αντρε Γκρέι, σύμφωνα με πληροφορίες του SPORT24, οι δύο πλευρές έχουν αποδεχτεί το πλαίσιο ενός deal και πλέον απομένουν οι οριστικές αποφάσεις από τον Τζαμαϊκανό επιθετικό. Πλαίσιο που προβλέπει τριετές συμβόλαιο και κατά τι καλύτερες απολαβές από αυτές που είχε ο Αμπουμπακάρ Καμαρά (800.000).

Επιβεβαιωμένο από το απόγευμα Κυριακής το ενδιαφέρον του Αρη για τον Αντρε Γκρέι. Για την ακρίβεια η προτίμηση των "κίτρινων" για τον Τζαμαϊκανό ώστε να είναι αυτός που θα αντικαταστήσει τον Αμπουμπακαρ Καμάρα στην κορυφή της επίθεσης. Οι τόνοι, χαμηλά. Λογικό και επόμενο όταν πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή με οκτώ χρόνια, τα τελευταία οκτώ χρόνια, αδιάλειπτης παρουσίας σε Premier League και Championship.

Ανεξαρτήτως όμως της συγκεκριμένης προσέγγισης εκ μέρους του Αρη - θεμιτής προφανώς αφού σε περιπτώσεις με ποδοσφαιριστές ανάλογης εμβέλειας (33 εκατ. ευρώ έχουν δοθεί από ομάδες που τον απέκτησαν με μεταγραφή στην καριέρα του) τίποτα δεν μπορεί να θεωρηθεί δεδομένο εκτός των υπογραφών και μέχρι τότε οι ανατροπές είναι πιθανές στο… οτιδήποτε - το γεγονός είναι πως σύμφωνα τουλάχιστον με τις πληροφορίες του SPORT24 οι δύο πλευρές βρίσκονται πολύ κοντά.

Για την ακρίβεια, το πλαίσιο του deal έχει ήδη οριοθετηθεί τόσο στα βασικά όσο και στα… επιμέρους. Ως προς τα βασικά, η χρονική διάρκεια της συνεργασίας θα είναι τριετής (πιθανώς 2+1), οι απολαβές του 31χρονου φουνταριστού θα είναι κατά τι καλύτερες από αυτές που είχε ο Καμαρά (ο μέχρι στιγμής πλέον ακριβοπληρωμένος του Αρη), ενώ ως προς το timing της οριστικοποίησης της συμφωνίας, αυτή εξαρτάται από δύο παράγοντες.

Ο πρώτος έγκειται στο πότε θα επισημοποιηθεί η πώληση του Καμαρά στον Ολυμπιακό. Και ο δεύτερος, αφορά το "κλείδωμα" της απόφασης από τον Γκρέι και από τους εκπροσώπους του. Η πρόταση του Αρη είναι η καλύτερη που έχει στα χέρια του, το πλαίσιο που του παρουσιάστηκε τον καλύπτει (έχει ήδη ψαχτεί εκτεταμένα ως προς τον Αρη, τη Θεσσαλονίκη και τη ζωή στην πόλη και φυσικά το ελληνικό πρωτάθλημα), ωστόσο όπως είναι εύλογο για έναν επαγγελματία με το συγκεκριμένο back ground, η απόφαση να αφήσει τον κορυφαίο ποδοσφαιρικό τόπο εργασίας του πλανήτη (και δικό του μόνιμο σε όλη τη διάρκεια της σταδιοδρομίας του) για τα μέρη μας είναι κάτι που πρέπει – ανθρώπινα – να φιλτραριστεί.

Όπως και να έχει, τη δεδομένη στιγμή οι δύο πλευρές είναι κοντά. Σίγουρα πολύ περισσότερο απ’ όσο ομολογείται. Και τόσο που οτιδήποτε διαφορετικό από ένα deal – και ανεξαρτήτως των τόνων και των προσδοκιών που ενδεδειγμένα κρατάνε χαμηλά στην πλευρά του Αρη – θα αποτελεί απρόσμενη εξέλιξη.

TAGS THE SPORTS ECONOMIST ΑΡΗΣ STOIXIMAN SUPER LEAGUE PREMIER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ