ΑΡΗΣ

Άρης - Γάνδη 1-0: Νίκη με όπλο την άμυνα οι κίτρινοι στο ντεμπούτο του Γκρέι

Οι παίκτες του Άρη πανηγυρίζουν το γκολ του Ματέο Γκαρσία
Οι παίκτες του Άρη πανηγυρίζουν το γκολ του Ματέο Γκαρσία EUROKINISSI SPORTS

Ο Άρης νίκησε τη Γάνδη 1-0, χάρη στο εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Ματέο Γκαρσία στο 37'. Οι κίτρινοι τα πήγαν εξαιρετικά στο ανασταλτικό κομμάτι απέναντι σε μια πιο έτοιμη ομάδα, παίζοντας με αρκετούς νεαρούς παίκτες στο πρώτο μέρος. Ντεμπούτο για τον Αντρέ Γκρέι, ο οποίος έκανε αισθητή την παρουσία του. Αποχώρησε με πρόβλημα ο Ντιόπ.

Ο Άρης πήρε την πρώτη του νίκη στη σεζόν, στο δεύτερο φιλικό επί αυστριακού εδάφους, καθώς επικράτησε της Γάνδης με 1-0, χάρη στο εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Ματέο Γκαρσία στο 37'.

Ο Μπούργος παρέταξε τους κίτρινους σε σχηματισμό 3-5-2 και ο Άρης ήταν εξαιρετικός στο ανασταλτικό κομμάτι, όμως δεν κατάφερε να γίνει αρκετά απειλητικός στις αντεπιθέσεις με ελάχιστες εξαιρέσεις.

Οι κίτρινοι βρήκαν δίχτυα χάρη σε μια ολιγωρία της άμυνας της Γάνδης. Οι αμυντικοί των Βέλγων δεν γύρισαν καλά την μπάλα στον Ρουφ και ο Παναγίδης πρόλαβε την έξοδό του και απέσπασε το πέναλτι. Ο Γκαρσία ανέλαβε την εκτέλεσε και ευστόχησε, πετυχαίνοντας το μοναδικό γκολ του αγώνα.

Ντεμπούτο για τους Θεσσαλονικείς έκανε ο Αντρέ Γκρέι, ο οποίος πέρασε στον αγωνιστικό χώρο στο 79'. Ο Τζαμαϊκανός φορ έχασε την καλύτερη στιγμή του Άρη στο 86', με ωραία κάθετη κίνηση, βγήκε τετ-α-τετ με τον αντίπαλο τερματοφύλακα και αφού πλαγιοκόπησε, ανάγκασε τον αντίπαλο κίπερ να κάνει μια εξαιρετική επέμβαση. Ο Γκρέι στο ντεμπούτο έδειξε την ποιότητά του, αλλά και ότι θέλει χρόνο για να είναι έτοιμος.

Η νεανική ενδεκάδα έκανε τη δουλειά

Ο Χερμάν Μπούργος παρέταξε τον Άρη με 3-5-2 και αρκετούς νεαρούς Έλληνες ποδοσφαιριστές. Στην αρχική ενδεκάδα βρέθηκαν επτά παίκτες, ενώ την περσινή σεζόν αγωνίστηκαν συνολικά τέσσερις. Βασικός για πρώτη φορά ξεκίνησε ο Ντιόπ, ο οποίος όμως έμεινε στο παιχνίδι για κάτι λιγότερο από 30 λεπτά, λόγω τραυματισμού στον αστράγαλο.

Οι κίτρινοι έπαιζαν κόντρα σε μια πιο έτοιμη ομάδα που ξεκινάει τις υποχρεώσεις της στις 17 Ιουλίου, η οποία έπαιξε με αρκετούς βασικούς στο πρώτο μέρος σε αντίθεση με τον Άρη. Γι' αυτό το λόγο οι κυπελλούχοι Βελγίου μονοπώλησαν τις επιθέσεις στο πρώτο μέρος και ήταν ανώτεροι από τους ποδοσφαιριστές του Χερμάν Μπούργος.

Οι Βέλγοι δημιούργησαν τρεις πολύ καλές στιγμές, όμως ο Σιαμπάνης έδειξε τα αντανακλαστικά του. Ο Μπρούνο απείλησε δις με σουτ εντός περιοχής στο 13' και το 15', με τον Έλληνα πορτιέρε των κίτρινων να πραγματοποιεί εξαιρετική επέμβαση στην δεύτερη τελική, όπως και στο σουτ του Κουμς από το ύψος της περιοχής.

Ο Άρης είχε κλείσει καλά τα καρέ του και αμύνθηκε εξαιρετικά, κόβοντας τις περισσότερες επιθετικές προσπάθειες της Γάνδης, δίχως να δυσκολευτεί ιδιαίτερα. Την ίδια στιγμή προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν τις αντεπιθέσεις, ωστόσο μόνο σε μια εξ αυτών ήταν απειλητικοί και κέρδισαν το πέναλτι με το οποίο προηγήθηκαν στο πρώτο μέρος.

Η Γάνδη δυσκολευόταν στο να παράξει τελικές στο δεύτερο κομμάτι του δεύτερου μέρος, τόσο σε σετ επιθέσεις αλλά και σε στημένες φάσεις. Ενδεικτικό είναι ότι η αμέσως επόμενη τελική έγινε στο 44', με μια κεφαλιά του Οκούμου την οποία εύκολα μπλόκαρε ο Σιαμπάνης.

Με τους "βασικούς" κράτησε το 1-0 στο δεύτερο μέρος, θετικός στο ντεμπούτο του ο Γκρέι

Στο δεύτερο μέρος ο Μπούργος έπαιξε με αρκετούς βασικούς ποδοσφαιριστές, ωστόσο σε γενικές γραμμές η εικόνα του ματς ήταν η ίδια, με τον Άρη να δέχεται υψηλή πίεση από την πιο έτοιμη Γάνδη.

Οι παίκτες του Βανχάζεμπρουκ συνέχισαν να πιέζουν, όμως η τριάδα της άμυνας (ο Μπούργος κράτησε το ίδιο σχήμα και στο δεύτερο μέρος) ανταποκρίθηκε αρκετά καλά και στο δεύτερο μέρος.

Στο 62' ο Φαμπιάνο με κεφαλιά έπειτα από στατική φάση έστειλε την μπάλα άουτ. Ένα λεπτό μετά, ο Τισουντάλι με γύρισμα πέρασε την μπάλα κάτω από τα πόδια του Φαμπιάνο, αλλά ο Κάιπερς με αδύναμο σουτ δεν μπόρεσε να νικήσει τον Κουέστα και στη συνέχεια ο Χρυσόπουλος απομάκρυνε σε κόρνερ.

Οι Βέλγοι προσπάθησαν να δημιουργήσουν ρήγματα στην άμυνα των κίτρινων, κυρίως από τα αριστερά, δίχως όμως αποτέλεσμα, καθώς όποια επιθετική προσπάθεια έγινε, κόπηκε έστω και την τελευταία στιγμή.

Το σημαντικότερο βέβαια για τον Άρη είναι ότι ο Αντρέ Γκρέι έκανε ντεμπούτο και "έγραψε" τα πρώτα του λεπτά με τη φανέλα του Άρη, περνώντας στο 79ο λεπτό. Ο Τζαμαϊκανός φορ έδειξε την κλάση του στο 86', όταν με ωραία ενέργεια λίγο έλειψε να κάνει το 2-0. Η Γάνδη είχε τις στιγμές της στο τελευταίο πεντάλεπτο, δίχως όμως να καταφέρει να βρει δίχτυα με το 1-0 να μένει μέχρι το φινάλε.

Η ενδεκάδα του Άρη στο πρώτο μέρος: Σιαμπάνης, Μαρμαρίδης, Χαΐροβιτς, Μπράμπετς, Τανούλης, Χρυσόπουλος, Ντιοπ (29' Ασλανίδης), Σγουρός, Ματέο Γκαρσία, Παναγίδης, Χατζηιωάννου.

Στο δεύτερο ημίχρονο χρησιμοποιήθηκαν οι: Κουέστα, Μαντσίνι, Μπούργος, Πάλμα, Φαμπιάνο, Πίρσμαν, Εμπακατά και Ντουκουρέ, Γκρέι.

TAGS ΑΡΗΣ ΑΡΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ