ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ

Άρης-Εργοτέλης 0-0

Άρης-Εργοτέλης 0-0
αρης εργοτελης γκαρσια ορφανος

Στο 0-0 έμειναν στο "Βικελίδης" Άρης και Εργοτέλης, με τους Κρητικούς να αγωνίζονται από το 13' με δέκα παίκτες

Η αναμέτρηση αποτέλεσε επιθετικό μονόλογο για τους γηπεδούχους, οι οποίοι δεν μπόρεσαν να μετουσιώσουν τις ευκαιρίες τους σε κάποιο γκολ, με συνέπεια να αποδοκιμαστούν στο τέλος του αγώνα από τους φιλάθλους τους.
Να σημειωθεί ότι το ντεμπούτο του με τη φανέλα του Εργοτέλη πραγματοποίησε ο Μπέτο, ο οποίος είχε καλή παρουσία.
Οι συνθέσεις των ομάδων
Άρης (Ερνάντεθ): Σηφάκης, Νέτο, Γιάχιτς, Ρομπέρζ, Καράμπελας, Βιτόλο, Κάλβο (40' Βλοντάρτσικ), Γκαρσία (69' Μπατιόν), Ρεγκέιρο, Κόκε, Ζεντίλ (54' Σιστόν)
Εργοτέλης (Καραγεωργίου): Δασκαλάκης, Κορδονούρης, Χίμπλινγκερ, Γιαλούσης, Γελαδάρης, Μπέτο, Ζούνιορ, Κουτσιανικούλης (59' Ρομάνο), Μπούντιμιρ (83' Μάρτινς), Ορφανός, Ογκουνσότο (60' Φραγκουλάκης)

Κίτρινες κάρτες:
Κάλβο, Γκαρσία - Ορφανός, Ζούνιορ, Φραγκουλάκης, Δασκαλάκης Κόκκινη κάρτα: Γελαδάρης

Διαιτητής: Σταθόπουλος (Αχαΐας)
Βοηθοί: Μπαλτάς (Αχαΐας), Σωτηρόπουλος (Αχαΐας)
Με μια ματιά
Ο Άρης ξεκίνησε εντυπωσιακά την αναμέτρηση, με τον Μάριο Ρεγκέιρο να έχει δοκάρι μόλις στο 3ο λεπτό σε πλασέ που επιχείρησε μέσα από την περιοχή και αφού κοντρόλαρε με ωραίο τρόπο την μπάλα.

Τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Καράμπελας με ωραία επέλαση από αριστερά, έφτασε λίγο έξω από την περιοχή των φιλοξενούμενων και δοκίμασε ένα δυνατό σουτ, με την μπάλα να περνά δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Δασκαλάκη.

Η φάση που "σημάδεψε" τον αγώνα σημειώθηκε μόλις στο 13ο λεπτό, με τον Γελαδάρη να αποβάλλεται από το διαιτητή Σταθόπουλο, επειδή χρησιμοποίησε το χέρι του για να ανακόψει την πάσα του Κάλβο προς τον Ζεντίλ, ο οποίος έβγαινε μόνος του απέναντι στον Δασκαλάκη.

Από εκεί και πέρα, με το αριστερό μπακ του να απουσιάζει, ο Καραγεωργίου είδε τον Άρη να επιτίθεται από τη δεξιά πλευρά και να προκαλεί πολλά προβλήματα στην αμυντική γραμμή της ομάδας του.

Ωστόσο, οι Θεσσαλονικείς δεν ήταν αποτελεσματικοί, με συνέπεια ο Καραγεωργίου να μην χρειαστεί να καλύψει το κενό του Γελαδάρη, τουλάχιστον άμεσα.

Η πρώτη φάση στην οποία ο Άρης απείλησε και πάλι ήρθε στο 30', όταν ο Νέτο βρέθηκε μέσα στην αντίπαλη περιοχή, αλλά το σουτ του έφυγε μακριά από την εστία του Δασκαλάκη.

Ο Ερνάντεθ, εκμεταλλευόμενος την αριθμητική υπεροχή του Άρη, αποφάσισε να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του, βάζοντας στο παιχνίδι τον Βλοντάρτσικ αντί του Κάλβο, ο οποίος πάντως αντιμετώπιζε κι ένα μικροτραυματισμό.

Οι Κρητικοί κατάφεραν να κρατήσουν το μηδέν στην άμυνά τους στο πρώτο ημίχρονο, με τους γηπεδούχους να μην απειλούν ουσιαστικά μετά την αποβολή του Γελαδάρη.

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους, ο Άρης κυνήγησε το γκολ, με τους Βλοντάρτσικ και Καράμπελα να έχουν διαδοχικές ευκαιρίες στο 51' και στο 53'.

Η μεγαλύτερη ευκαιρία για τους γηπεδούχους σημειώθηκε στο 62ο λεπτό, όταν ο Καράμπελας σέντραρε από δεξιά, ο Σιστόν βρέθηκε ξεμαρκάριστος μέσα στη μικρή περιοχή, αλλά η κεφαλιά-"ψαράκι" που πήρε έσκασε στο έδαφος και πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Η τελευταία σπουδαία ευκαιρία που έχασε ο Άρης για να πάρει το παιχνίδι δημιουργήθηκε στο 82', με τον Κόκε να σεντράρει από αριστερά, τον Βλοντάρτσικ να κάνει την προβολή, αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι και πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι.
Συνέντευξη Τύπου
Κίκε Ερνάντεθ: "Το ποδόσφαιρο είναι το αποτέλεσμα και για να κερδίσεις θα πρέπει να σημειώσεις γκολ. Και πριν από την αποβολή και μετά παίξαμε αρκετά καλά. Είχαμε αρκετές ευκαιρίες. Όταν ο Εργοτέλης, έμεινε με δέκα παίκτες ήταν ξεκάθαρο ότι θα κλείνονταν πίσω. Εκεί χρειάζεται από την ομάδα να έχει φρεσκάδα και να δημιουργήσει ευκαιρίες. Συνεχίζαμε να έχουμε ευκαιρίες αλλά ήρθε και η βιασύνη. Θα έπρεπε να είχαμε κερδίσει το παιχνίδι".

Σε ερώτηση για το τι θα πρέπει να γίνει εν όψει του ραντεβού της Τετάρτης με τον ΠΑΟΚ για την Ε΄ φάση του Κυπέλλου Ελλάδος στο γήπεδο της Τούμπας είπε: "Κάθε παιχνίδι είναι μία ξεχωριστή ιστορία. Είναι ξεκάθαρο από τις εμφανίσεις στο πρωτάθλημα ότι πολλοί θα βιαστούν να χρίσουν τον ΠΑΟΚ φαβορί. Κάθε παιχνίδι είναι ξεχωριστό και θα πάμε να παλέψουμε για να προκριθούμε. Από εκεί και πέρα υπάρχουν ποδοσφαιριστές που έχουν αποδείξει την δική τους αξία όπως οι Κόκε, Ρεγκέιρο και Ζεντίλ. Ο Χαβίτο έχει τέσσερα γκολ, όπως και ο Κάλβο έχει σκοράρει χωρίς να είμαστε ικανοποιημένοι από τα γκολ που έχουμε σημειώσει.

Είναι παιχνίδια διαφορετικά που κρίνονται στην ένταση. Χρειαζόμαστε τον καλύτερο εαυτό από τον κάθε ποδοσφαιριστή μας, να ελαττώσουμε τα λάθη και σίγουρα αυτό θα ψάξουμε"

, για να προσθέσει από πλευράς ψυχολογίας τόνισε: "Πάντα το καλύτερο είναι πριν από ένα παιχνίδι να κερδίζεις. Ξέρουμε ότι δεν πρέπει να θριαμβολογούμε στις νίκες ούτε να απογοητευόμαστε μετά από ένα κακό αποτέλεσμα. Υπάρχει εκνευρισμός στα αποδυτήρια ξέρουμε την σοβαρότητα του αγώνα με τον ΠΑΟΚ και θα πάμε να ανταποκριθούμε".

Για τον αποκλεισμό των Χαβίτο και Λέμπο τόνισε πως: "Ο Χαβίτο είχε όλη την εβδομάδα ενοχλήσεις και θα ήταν ρίσκο να αγωνιστεί σήμερα. Δεν είναι σίγουρο αλλά πάνω σε αυτό θα δουλέψουμε ενώ ο Λέμπο λόγω αποθεραπείας από τα συνεχόμενα παιχνίδια", κι όσο για τον Κάλβο είπε πως: "Θα γίνουν οι απαραίτητες εξετάσεις αύριο και θα δούμε. Είναι στο γόνατο το χτύπημα".

Σε ερώτηση για τις αποδοκιμασίες μετά από το τέλος του αγώνα: "Οι οπαδοί πάντα έχουν δίκιο εδώ και σε όλο τον κόσμο. Θεωρώ ότι εξέφρασαν την δυσαρέσκειά τους και για το αποτέλεσμα και της προηγούμενης Κυριακής και την πορεία που έχουμε μέχρι τώρα και σεβόμαστε την αντίδρασή τους. Αλλά να ξέρετε ότι οι πρώτοι που είναι δυσαρεστημένοι είμαστε εμείς και θα κάνουμε το παν για να το αλλάξουμε".

Νίκος Καραγεωργίου: " Ήταν ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι για την ομάδα μου που έγινε πολύ πιο δύσκολο σχεδόν από την αρχή με το αριθμητικό πλεονέκτημα. Παρόλα αυτά έγινε προσπάθεια από όλα τα παιδιά και πήραμε τον ένα βαθμό απέναντι σε μία ομάδα που με κάτω την μπάλα προσπαθεί να διασπάσει την άμυνα του αντιπάλου.

Σταθήκαμε και τυχεροί στο δεύτερο ημίχρονο αλλά και η τύχη χρειάζεται. Πήραμε έναν βαθμό που αποδεικνύεται τελικά όταν φεύγουμε απόλυτα το νησί γιατί τους περισσότερους βαθμούς τους πήραμε έξω και πλέον θα προσπαθήσουμε να κερδίσουμε στο παιχνίδι της Πέμπτης για το Κύπελλο"

.

Σε ερώτηση για την απώλεια βαθμών μακριά από το Παγκρήτιο είπε: "Δεν υπάρχει άγχος. Το γήπεδό μας απλά δεν είναι έδρα για μας. Δεν έχουμε και πολύ κόσμο όταν κάποιες στιγμές είμαστε κακοί για να μας βοηθήσουν οι φίλαθλοί μας. Επίσης μερικές φορές η απόδοσή μας δεν ήταν αυτή που έπρεπε. Από την αρχή της χρονιάς παίζουμε επιθετικά γιατί έχουμε αξιόλογους ποδοσφαιριστές αλλά πολλές φορές είναι και μπούμερανγκ".
Όλα τα λεφτά...
1. Οι ηρωικοί παίκτες του Εργοτέλη, που κατάφεραν να μην δεχθούν γκολ, παρά το γεγονός ότι για σχεδόν ολόκληρο τον αγώνα αγωνίζονταν με παίκτη λιγότερο.
2. Ο Νίκος Καραγεωργίου, ο οποίος δεν πανικοβλήθηκε μετά την αποβολή του Γελαδάρη, κράτησε την ομάδα του όπως ήταν στον αγωνιστικό χώρο, με συνέπεια να φανεί ελάχιστα το κενό στην αριστερή πλευρά.
3. Η πολύ καλή εμφάνιση του Νίκου Καράμπελα, κυρίως επιθετικά, καθώς από αυτόν προήλθαν πολλές καλές ευκαιρίες των γηπεδούχων.
Ας ξεχάσουμε καλύτερα...
1. Την αναποτελεσματικότητα των ποδοσφαιριστών του Άρη, που με πάνω από 20 τελικές προσπάθειες δεν κατάφεραν να παραβιάσουν την εστία του Δασκαλάκη. Επίσης, στο δεύτερο ημίχρονο απείλησαν ουσιαστικά μόλις δύο φορές.
2. Το τραγικό λάθος του Δημήτρη Γελαδάρη, ο οποίος ναι μεν έκοψε την πάσα του Κάλβο προς τον Ζεντίλ, όμως άφησε για περίπου 80 λεπτά την ομάδα του με δέκα παίκτες. Εκτός των άλλων, αν η μπάλα έφτανε στον Ζεντίλ, υπήρχε ένας ακόμα αμυντικός του Εργοτέλη που θα μπορούσε να ανακόψει τον Βραζιλιάνο.
To Live του αγώνα... του Φώντα Σέμπρου
1' Έναρξη αγώνα
3' Δοκάρι Άρης Ρεγκέιρο
Πρώτη καλή στιγμή στο "Κλεάνθης Βικελίδης", ο Ρεγκέιρο έκανε το σουτ και η μπάλα χτύπησε στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Δασκαλάκη
7' Ευκαιρία Άρης Καράμπελας
Ο Νίκος Καράμπελας βρήκε χώρο έξω από την μεγάλη περιοχή του Εργοτέλη, έκανε την ατομική προσπάθεια και το σουτ, όμως η μπάλα πέρασε λίγο άουτ
13' Κόκκινη κάρτα Εργοτέλης Γελαδάρης
Ο διαιτητής απέβαλε τον Γελαδάρη, καθώς έκοψε την μπάλα με το χέρι σε μπαλιά του Κάλβο, ενώ ο Τιάγκο θα έβγαινε σε προφανή θέση για γκολ
27' Κίτρινη κάρτα Εργοτέλης Ορφανός
29' Κίτρινη κάρτα Άρης Κάλβο
39' Αλλαγή παίκτη Άρης
Βλόνταρτσικ αντί Κάλβο
45' Λήξη ημιχρόνου
46' Σέντρα 2ου ημιχρόνου
54' Αλλαγή παίκτη Άρης
Σιστόν αντί Τιάγκο
56' Κίτρινη κάρτα Εργοτέλης Ζούνιορ
60' Αλλαγή παίκτη Εργοτέλης
Ρομάνο αντί Κουτσιανικούλη
60' Αλλαγή παίκτη Εργοτέλης
Φραγκουλάκης αντί Ογκουνσότο
62' Ευκαιρία Άρης Σιστόν
Εξαιρετική ευκαιρία για τον Άρη, σκαστή κεφαλιά του Σιστόν και η μπάλα πέρασε ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι
66' Κίτρινη κάρτα Άρης Νάτσο Γκαρσία
69' Αλλαγή παίκτη Άρης
Μπατιόν αντί Νάτσο Γκαρσία
83' Αλλαγή παίκτη Εργοτέλης
Μάρτινς αντί Μπούντιμιρ
94' Λήξη αγώνα









































TAGS ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ