THE SPORTS ECONOMIST

Άρης: Αυξάνει την τιμή του Πάλμα η πίεση της Ρέιντζερς

Άρης: Αυξάνει την τιμή του Πάλμα η πίεση της Ρέιντζερς
Ο Λουίς Πάλμα EUROKINISSI

Σε συνεχή επικοινωνία με τον Άρη βρίσκονται η Ρέιντζερς, γνωρίζοντας από πρώτο χέρι πως ο ανταγωνισμός ενδιαφερόμενων που υπάρχει για τον Λουίς Πάλμα έχει αυξήσει ακόμη περισσότερο τις αξιώσεις των κίτρινων για τον φετινό αρχισκόρερ τους.

Πόσα μπορούν να αλλάξουν σε έναν μήνα; Στην περίπτωση του στάτους του Λουίς Πάλμα στο μεταγραφικό παζάρι, αρκετά.

Από το προ μηνός ρεπορτάζ του SPORT24 υπογραμμίζονταν το εύρος των μνηστήρων για τον επιθετικό του Άρη, η εντατικότερη -όπως φαίνονταν- προεργασία της Ρέιντζερς και, το κυριότερο, το μίνιμουμ των αξιώσεων των "κίτρινων" ώστε να συζητήσουν οποιαδήποτε πρόταση τον φετινό αρχισκόρερ τους.

Ξεκίνημα από το τελευταίο. Νόμος της αγοράς: αυξάνεται η ζήτηση, αυξάνεται και η τιμή. Τα προ μηνός 4 εκατομμύρια, που κατ' ελάχιστον "άκουγαν" στον Άρη, πλέον έχουν αυξηθεί. Ή τουλάχιστον αυτό έχει μεταφερθεί στους μνηστήρες του 23χρονοου Λατινοαμερικάνου και πιο ακριβέστερα και συγκεκριμένα στους Τζερς.

Αλλεπάλληλα τα ταξίδια και η παρουσία ανθρώπων του σκωτσέζικου συλλόγου στην Ελλάδα τους τελευταίους μήνες, ξεκάθαρο πια πως αυτό δεν περιορίστηκε απλώς και μόνο στο σκανάρισμα του Πάλμα, αλλά μεταφράζεται δεδομένα στο ότι ο Ονδουριανός επιθετικός βρίσκεται στο Νο1 της μεταγραφικής λίστας των δευτεραθλητών Σκωτίας.

Πού έχουν φτάσει οι αξιώσεις του Άρη για τον Πάλμα

Και ακριβώς επειδή γνωρίζουν/πληροφορούνται την έκταση του ανταγωνισμού για τον Πάλμα, προσπαθούν να προλάβουν, όντας σε ανοιχτή γραμμή με τον Άρη -εδώ και καιρό μάλιστα- και αρμοδίως πλέον γνωρίζουν από πρώτο χέρι από τις συζητήσεις που γίνονται μεταξύ των δύο συλλόγων, πως οι αξιώσεις των Θεσσαλονικέων έχουν πλέον φτάσει στα 5 εκατομμύρια ευρώ.

Η διάθεση από πλευράς των "διαμαρτυρομένων" είναι σαφής και έγκειται στο να εξαντλήσουν τα οικονομικά περιθώρια που έχουν ώστε να αυξήσουν και τις πιθανότητές τους να αποκτήσουν τον Πάλμα. Κάθε άλλο λοιπόν παρά απίθανο μοιάζει να φτάσουν σε αυτό το ποσό, χωρίς όμως κατ' ανάγκη κάτι τέτοιο να σηματοδοτεί και αυτομάτως deal.

Κάθε άλλο. Οι "κίτρινοι" γνωρίζουν πως υπάρχουν και άλλοι στην ουρά, δεν έχουν την παραμικρή βιασύνη να συναινέσουν στον πρώτο πλειοδότη, ίσα ίσα που μια τέτοια εξέλιξη θα αξιοποιηθεί για επιδίωξη περαιτέρω οφέλους και μεγαλύτερου αντίτιμου.

Ειδικά εφόσον διατείνονται σε κάθε ενδιαφερόμενο πως δεν "καίγονται" να πουλήσουν τώρα (και ισχύει) ειδικά αν δεν εξασφαλίσουν τα όσα ζητάνε, εκτιμώντας επιπρόσθετα πως μια χρονιά ακόμη με τον Άρη θα ωφελούσε αγωνιστικά τον Πάλμα, αλλά και θα αύξανε και την τιμή του, υποστηρίζοντας μάλιστα πως κάτι τέτοιο βρίσκει σύμφωνο και τον ίδιο τον ποδοσφαιριστή.

Το ποσοστό μεταπώλησης

Και κάτι τελευταίο. Στον Άρη πέραν του ποσού που αξιώνουν, θέλουν να κατοχυρώσουν… λαμβάνειν και από την εξέλιξη της καριέρας του Πάλμα και τις μελλοντικές μεταγραφές του.

Γι' αυτό εξίσου καίριο σε όσα ζητάνε είναι η εξασφάλιση ενός σημαντικού ποσοστού μεταπώλησης. Χωρίς αυτό να έχει να κάνει με το ποσοστό που διατηρεί από την πλευρά της η πρώην ομάδα του Πάλμα, η Βίντα (δεν υπάρχει άλλο, δεν υπάρχουν για παράδειγμα δικαιώματα του ατζέντη του Ονδουριανό σε μελλοντική πώλησή του - κάτι που έτσι κι αλλιώς δεν επιτρέπεται βάσει κανονισμών FIFA).

TAGS THE SPORTS ECONOMIST ΑΡΗΣ ΑΡΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΣΚΩΤΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ