THE SPORTS ECONOMIST

Λουίς Πάλμα: Οι γνωστοί στον Άρη ενδιαφερόμενοι και οι αξιώσεις των "κίτρινων"

Ο Λουίς Πάλμα
Ο Λουίς Πάλμα EUROKINISSI SPORTS

Πέραν των Ρέιντζερς – στις αναζητήσεις τους δεν περιλαμβάνεται ούτε δεξιός μπακ ούτε ο Κουρμπέλης – που τσεκάρουν για μήνες τον Λουίς Πάλμα, αμείωτο παραμένει το σκανάρισμα της Άντερλεχτ, ενώ στον Άρη γνωρίζουν για ενδιαφέρον γερμανικής, γαλλικής, βραζιλιάνικης και αμερικανικής ομάδας για τον Ονδουριανό επιθετικό.

Εδώ και καιρό βρίσκεται στη βιτρίνα του Άρη ο Λουίς Πάλμα. Η καλοκαιρινή πρόταση της Ντιναμό Κιέβου, αυτές που ακολούθησαν από ομάδα του MLS και κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου από την Άντερλεχτ, αν μη τι άλλο επιβεβαιώνουν τον αντίκτυπο του Ονδουριανό επιθετικού στη διεθνή αγορά.

Η επίσκεψη των Ρέιντζερς στο Καραϊσκάκη

Επιβεβαιώθηκε και πρόσφατα με τη διαρροή της επίσκεψης κορυφαίου στελέχους του τμήματος scouting των Ρέιντζερς στην Αθήνα ώστε να παρακολουθήσει από κοντά τον 23χρονο λατινοαμερικανό στο κυριακάτικο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό. Εξέλιξη καταληκτική ενός πολύμηνου scouting των "Τζερς" στον Πάλμα, ο οποίος είναι αλήθεια πως δεν ικανοποίησε με όσα έδειξε, βάζοντας (προσωρινά τουλάχιστον) φρένο στις θετικές αξιολογήσεις που υπάρχουν από τους επιτελείς του σκωτσέζικου συλλόγου.

Χωρίς όμως σε καμία περίπτωση να τις ακυρώσει. Έτσι κι αλλιώς, μια από τις αναζητήσεις τους εν όψει της καλοκαιρινής μεταγραφικής περιόδου είναι ένας εξτρέμ. Ο Πάλμα δεν θεωρείται καθαρόαιμος τέτοιος, αλλά σίγουρα συγκεντρώνει την προσοχή των Ρέιντζερς, σε τέτοιο βαθμό που ενδεικτικά αυτό το τελευταίο ταξίδι για χάρη του, γνωστοποιήθηκε (και εν συνεχεία διέρρευσε) στους "κίτρινους".

Ανοίγει παρένθεση εδώ. Οι δευτεραθλητές Σκωτίας το καλοκαίρι θα βγουν στην αγορά ψάχνοντας (πέραν ενός εξτρέμ), τερματοφύλακα, κεντρικό αμυντικό, "οκτάρι" και φουνταριστό. Από αυτά και μόνο γίνεται ξεκάθαρο το κατά πόσον η σεναριολογία του τελευταίου διαστήματος σχετικά με ενδιαφέρον των "Τζερς" για τον Κώτσιρα και τον Κουρμπέλη έχει βάση. Δεξιό μπακ δεν αναζητούν, ο Κουρμπέλης δεν είναι το "οκτάρι" που ψάχνουν. Κλείνει εδώ η παρένθεση.

Αυτά ζητάει ο Άρης για την παραχώρησή του

Επιστρέφοντας στον Πάλμα. Ανεξαρτήτως αν το scouting του σκωτσέζικου club καταλήξει σε επισημοποίηση του ενδιαφέροντος, δεν διαφοροποιεί τη δυναμική που έτσι κι αλλιώς καταγράφεται διεθνώς για τον πρώτο σκόρερ των "κίτρινων" στη φετινή σεζόν.

Οι Θεσσαλονικείς γνωρίζουν από πρώτο χέρι πως – για παράδειγμα – το ενδιαφέρον της Άντερλεχτ είναι ενεργό (χωρίς να είναι η μόνη ομάδα από το Βέλγιο που τσεκάρει τον Πάλμα), έχουν γίνει δεκτές επαναλαμβανόμενων κρούσεων από ομάδες του MLS, ενώ εσχάτως έχει μπει στο σχετικό κάδρο και top σύλλογος από την Βραζιλία, με το σχετικό κάρδο (μέχρι στιγμής τουλάχιστον) να ολοκληρώνεται από καταγεγραμμένο ενδιαφέρον από μια γερμανική και μια γαλλική ομάδα.

Και αυτά είναι τα γνωστά τουλάχιστον στους επιτελείς του Άρη και προφανώς ικανά να δικαιολογήσουν προσδοκία μιας επικερδούς πώλησης το ερχόμενο καλοκαίρι. Η πληροφόρηση που υπάρχει στους διάφορους ενδιαφερόμενους, αλλά και στην πλευρά του ίδιου του ποδοσφαιριστή είναι πως τα 3 εκατομμύρια ευρώ – τα οποία φέρεται να πρόσφερε τον Δεκέμβριο η Άντερλεχτ – πλέον δεν είναι αρκετά, με τις αξιώσεις του Άρη να ξεπερνάνε κατά πολύ το συγκεκριμένο ποσό, βάζοντας κατ’ ελάχιστο το "4" μπροστά από οποιοδήποτε αντίτιμο ώστε να αποτελέσει βάση συζήτησης.

Αξίωση που στηρίζεται στο ενδιαφέρον το οποίο έχει ήδη μετουσιωθεί σε κρούσεις, και ερωτήσεις (αλλά και προφανώς ενημέρωση για σχετικά ταξίδια scouting σε τελικό επίπεδο) για τον Πάλμα και στην εξ αυτών προσδοκία πως το επόμενο διάστημα θα μετουσιωθεί σε συγκεκριμένες προτάσεις.

TAGS THE SPORTS ECONOMIST ΑΡΗΣ ΑΡΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ