ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Αρένα Αμαζόνια

Αρένα Αμαζόνια

Το όνομα της Αρένα Αμαζόνια, υποδηλώνει την τοποθεσίας της και φιλοδοξεί, πέρα από την διοργάνωση του Μουντιάλ, να αναπτύξει το ποδόσφαιρο σε μία περιοχή στην οποία, αυτό αγνοείται.

Το Μανάους, δεν βρίσκεται στην ευρύτερη ποδοσφαιρική σφαίρα της Βραζιλίας, ωστόσο, θα φιλοξενήσει αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλλου προσδοκώντας με την ευκαιρία της διοργάνωσης την ευρύτερη ανάπτυξη στην περιοχή.

Δείτε σε τρισδιάστατη απεικόνιση τα γήπεδα της Βραζιλίας.

Όνομα: Αρένα Αμαζόνια

Πόλη: Μανάους

Πολιτεία: Αμαζόνας

Ομάδα: Νασιονάλ

Αρχικό κόστος: 165.00.000 ευρώ

Τελικό κόστος: 194.000.000 ευρώ

Χωρητικότητα: 42.374

Θέσεις πάρκινγκ: 400

Θέσεις Τύπου: Δεν έχει διευκρινιστεί

Διαστάσεις: 105 x 68

Καθυστέρηση: 2,5 χρόνια

Όνομα: Το Αμαζόνια προέρχεται από το όνομα της πολιτείας που λέγεται Αμαζόνας. Το γιατί λέγεται Αμαζόνας είναι προφανές.

Αρένα Αμαζόνια

Κατασκευή: Χτίστηκε στην θέση του παλιού "Εστάντιο Βιβαλντάο", το οποίο κατεδαφίστηκε το 2009 προκειμένου να χτιστεί το καινούριο. Είναι προφανές ότι υπήρξαν κριτικές, έντονες οι περισσότερες για την επιλογή της τοποθεσίας του σταδίου, καθώς είναι το πιο μακρινό σε σχέση με τα υπόλοιπα ενώ στο Μανάους την περίοδο διεξαγωγής του Μουντιάλ θα επικρατεί ανυπόφορη ζέστη. Οικολογικά σχεδιασμένο, οι "Αμαζόνας" ελπίζουν ότι θα προσελκύσουν μεγάλο αριθμό τουριστών οι οποίοι θα συνδυάσουν Μουντιάλ με φύση.

Αρένα Αμαζόνια
© JZAMITH

Εναρκτήριο παιχνίδι: Νασιονάλ - Ρέμο 2-2 (9/3/2014)

Ρεκόρ προσέλευσης: Ρεζέντε -Βάσκο ντα Γκάμα 38.189 (3/4/2014)

Τι θα δούμε: Θα φιλοξενήσει παιχνίδια τεσσάρων ομίλων, ενώ το παιχνίδι που "κλέβει" την παράσταση είναι το ντέρμπι του τετάρτου ομίλου ανάμεσα στην Αγγλία και την Ιταλία.

Αναλυτικά:

14/6 Αγγλία - Ιταλία

18/6 Καμερούν - Κροατία

22/6 Η.Π.Α - Πορτογαλία

25/6 Ονδούρα - Ελβετία

Οι πύλες του ανεξήγητου: Το παράξενο και ταυτόχρονα καλός οιωνός είναι ότι το Μουντιάλ διοργανώνεται όταν σταματούν οι βροχές. 98% το ποσοστό της υγρασίας που ανάγκασε τον ομοσπονδιακό τεχνικό της Αγγλίας να εκφράσει επισήμως την ανησυχία του με τον ομοσπονδιακό κυβερνήτη να απαντά ότι όποιος κάνει αρνητικά σχόλια δεν θα λάβει και την καλύτερη υποδοχή.

Το timelapse του γηπέδου:

Πόλη: Έχει ονομαστεί το "Παρίσι του Τροπικού", αν και μετά βίας ο πληθυσμός του αγγίζει τα δύο εκατομμύρια που το καθιστά την όγδοη μεγαλύτερη πόλη της χώρας. Είναι η μοναδική οικοδέσποινα πόλη στο δάσος του Αμαζονίου ενώ είναι ταυτόχρονα και το μεγαλύτερο οικονομικό -κοινωνικό - πολιτικό κέντρο της περιοχής.

Προσβάσιμη από αέρος, θαλάσσης και στεριάς η 343 ετών πόλη του Μανάους, φιλοδοξεί να εκπλήξει τα καραβάνια ξένων που θα την κατακλύσουν, γεμίζοντας τις τσέπες των ντόπιων.

Αρένα Αμαζόνια

Το time - lapse της πόλης:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ