ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Αποστολή του SPORT 24 στην Ολλανδία: Η γκολάρα του Μπουζούκη, οι εκτελέσεις του Σανκαρέ και τα τετ-α-τετ του Ιβάν

Οι πράσινοι παίζουν "κορόιδο" στην προετοιμασία στο Χορστ
Οι πράσινοι παίζουν "κορόιδο" στην προετοιμασία στο Χορστ PHOTO CREDITS: SPORT24

Η προετοιμασία του Παναθηναϊκού για το πρώτο φιλικό της Πέμπτης (22/07) με την σαουδαραβική Αλ Τααβόν, ο "ζήλος" του Γιουνούς Σανκαρέ και το γκολ... ποίημα του Γιάννη Μπουζούκη.

Το "μισό" ρεπό που έδωσε στους παίκτες του το πρωί της Τετάρτης (21/07) ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς τους προσέφερε την ευκαιρία να αποφορτιστούν λίγο απ’ το συνεχόμενο και πολύ πιεστικό πρόγραμμα.

Το απόγευμα, ωστόσο, τους περίμενε στο κεντρικό γήπεδο του προπονητηρίου Wittenhorst -εκεί δηλαδή που θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα της Πέμπτης (22/07, 19:00) το πρώτο φιλικό του Παναθηναϊκού με την σαουδαραβική Αλ Τααβόν- προκειμένου να δουλέψουν με ένταση ορισμένα πράγματα στα τελειώματα των φάσεων και στο εσωτερικό δίτερμα.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΟΛΛΑΝΔΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΓΟΥΛΗΣ

Μετά το αρχικό ζέσταμα όπου είχε την εποπτεία ο γυμναστής της ομάδας, Δημήτρης Δανιηλίδης με τρέξιμο και επαφές με την μπάλα, οι "πράσινοι" ξεκίνησαν ασκήσεις στα τελειώματα υπό την εποπτεία των Χρήστου Κόντη, Πρέντραγκ Έρακ και με τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς στη γωνία να παρακολουθεί.

Οι παίκτες του Παναθηναϊκού στη διάρκεια της προετοιμασίας στο Χορστ
Οι παίκτες του Παναθηναϊκού στη διάρκεια της προετοιμασίας στο Χορστ PHOTO CREDITS: SPORT24

Στην εν λόγω άσκηση οι τρεις επιτιθέμενοι έκαναν εναλλάξ πάσες προς τους ακραίους μπακ (Κώτσιρα, Σάντσες στα δεξιά και Χουάνκαρ, Χατζηθεοδωρίδης στα αριστερά), οι οποίοι με τη σειρά τους έβγαζαν σέντρες στο όριο της μικρής περιοχής και λίγο πιο πίσω στους επιθετικούς.

Στο δεύτερο σκέλος προστέθηκε κι ο Γενί Ενγκμπακοτό στους δύο δεξιούς μπακ, με τον Κόντη να φωνάζει προς όλους πως είναι απαραίτητο να υπάρχει σωστό τάιμινγκ τόσο στις σέντρες, όσο και στις εκτελέσεις.

Κορυφαίος στις εκτελέσεις της συγκεκριμένης άσκησης ήταν ο Γιουνούς Σανκαρέ, ο οποίος το έχει πάρει πολύ... ζεστά για να αλλάξει στο 100% την άποψη του Γιοβάνοβιτς, σκοράροντας τρεις φορές, ενώ από ένα γκολ πέτυχαν οι Μακέντα, Καρλίτος και Σερπέζης σε πολύ ωραίες εκτελέσεις.

Ακολούθως το πρόγραμμα περιελάμβανε διπλό στα 2/3 του γηπέδου με περιορισμούς δύο επαφών. Νικητές αναδείχθηκαν οι "πράσινοι» με τα γκολ των Σανκαρέ και Μπουζούκη (άπιαστο σουτ στο "παραθυράκι"), ενώ για τους "πορτοκαλί" σκόραρε ο Μακέντα. Το τέρμα του Μπουζούκη πάντως ήταν για... high-light, καθώς συνεργάστηκε πολύ ωραία από τα δεξιά με τον Κώτσιρα, "ζύγισε" το πόδι του κι έστειλε την μπάλα εκεί που δεν μπορούσε να κάνει τίποτα ο Ξενόπουλος.

ΠΡΑΣΙΝΟΙ: Χριστογεώργος Κώτσιρας, Σερπέζης, Ρόμπι, Χουάνκαρ, Πέρεθ, Αθανασακόπουλος, Μπουζούκης, Σανκαρέ, Ενγκμπακοτό, Ιωαννίδης

ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ: Ξενόπουλος, Σάντσες, Βέλεθ, Σιδεράς, Χατζηθεοδωρίδης, Μαουρίσιο, Αλεξανδρόπουλος, Σαβιέρ, Καρλίτος, Βιγιαφάνιες, Μακέντα. Στο β’ μέρος μπήκε ο Διούδης αντί του Χριστογεώργου

Αμέσως μετά το τέλος της προπόνησης (που είχε διάρκεια περίπου 70 λεπτά) ο Γιοβάνοβιτς είχε ένα σύντομο τετ-α-τετ με τον Αθανασακόπουλο, δίνοντάς του οδηγίες για το που πρέπει να κινείται σαν "8άρι" μέσα στο γήπεδο (στη θέση δηλαδή που τον έβαλε στο δίτερμα), ενώ είχε μία πολύ μεγαλύτερη κουβέντα με τον αρχηγό της ομάδας, Δημήτρη Κουρμπέλη.

Το πρωί της Πέμπτης (22/07) οι "πράσινοι" θα κάνουν προπόνηση στο κεντρικό γήπεδο, δουλεύοντας πάνω στην τακτική εν όψει του φιλικού με την Αλ Τααβόν.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ