ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

Απολύθηκε ο Μπούργος για το ρατσιστικό σχόλιο που έκανε on air για τον Γιαμάλ

Απολύθηκε ο Μπούργος για το ρατσιστικό σχόλιο που έκανε on air για τον Γιαμάλ
PRINT SCREEN

Το ρατσιστικό σχόλιο του Χερμάν Μπούργος για τον Λαμίν Γιαμάλ προκάλεσε σάλο στην Ισπανία και αντιδράσεις από την ίδια την Μπαρτσελόνα και την Παρί Σεν Ζερμέν, γεγονός που έφερε μέσα σε χρόνο dt την απόλυσή του από τον τηλεοπτικό σταθμό.

Ο αγώνας μεταξύ της Παρί και της Μπαρτσελόνα το βράδυ της Τετάρτης προσέφερε πλούσιο θέαμα στο κοινό και το φινάλε βρήκε τους μπλαουγκράνα να πανηγυρίζουν μία σπουδαία εκτός έδρας επιτυχία με 3-2, όμως πριν από τη σέντρα, το παιχνίδι αμαυρώθηκε από ένα άσχημο περιστατικό που έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής εκπομπής.

Αρνητικός πρωταγωνιστής ήταν ο Χερμάν Μπούργος, με τον άλλοτε τεχνικό του Άρη και επί πολλά χρόνια συνεργάτη του Ντιέγκο Σιμεόνε στην Ατλέτικο, να είναι καλεσμένος στο ισπανικό κανάλι Movistar, και να κάνει ρατσιστικό σχόλιο με αποδέκτη τον 16χρονο μεσοεπιθετικό των μπλαουγκράνα Λαμίν Γιαμάλ.

"Αν δεν πάει καλά θα καταλήξει στα φανάρια, το ποδόσφαιρο είναι σαν τη ζωή", είπε ο Μπούργος, με το σχόλιό του να προκαλεί την έντονη αντίδραση και των δύο ομάδων, με αποτέλεσμα ουδείς παίκτης τους να μιλήσει στο συγκεκριμένο κανάλι μετά από την αναμέτρηση.

Από την πλευρά του, ο 54χρονος Μπούργος απολογήθηκε για το σχόλιο αυτό μέσω μακροσκελούς ανάρτησής του στο Instagram όμως δεν ήταν αρκετές οι εξηγήσεις του για να τον "σώσουν", με τον ισπανικό τηλεοπτικό σταθμό να μη μένει με σταυρωμένα τα χέρια και γνωστοποιεί άμεσα την απόλυσή του.

"Το Movistar Plus+ καταδικάζει κάθε είδους διάκριση και δεν θα επιτρέψει τέτοιου είδους σχόλια από οποιονδήποτε από τους υπαλλήλους ή τους συνεργάτες που συνδέονται με την πλατφόρμα", ανέφερε σε σχετική ανακοίνωση ο σταθμός, με την εκπαραθύρωση του Μπούργος να έρχεται λίγες ώρες μετά από τη συγκεκριμένη τοποθέτηση.

TAGS ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΙΣΠΑΝΙΑ ΑΡΗΣ ΑΡΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ