ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Απολογήθηκε και καταθέτει υπόμνημα ο Παναθηναϊκός

Απολογήθηκε και καταθέτει υπόμνημα ο Παναθηναϊκός
INTIME SPORTS

Ο Παναθηναϊκός απολογήθηκε στην επιτροπή εφέσεων της ΕΠΟ και την Τρίτη θα καταθέσει υπόμνημα με την απόφαση να ανακοινώνεται την επόμενη εβδομάδα. Τι υποστηρίζουν οι Πράσινοι για Μαρινάκη και Περέιρα.

Ολοκληρώθηκε η απολογία του Παναθηναϊκού στην επιτροπή εφέσεων της ΕΠΟ με το τριφύλλι να εκπροσωπείται από τους Κάρμη και Ηρειώτη και τον Γιάννη Αλαφούζο να μην δίνει το παρών.

Οι πράσινοι απολογήθηκαν για τα όσα έγιναν στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό ενώ πήραν και προθεσμία για να καταθέσουν υπόμνημα μέχρι την Τρίτη το μεσημέρι στις 12 και η απόφαση αναμένεται να βγει την επόμενη εβδομάδα.

Η απολογία του Παναθηναϊκού κινήθηκε σε τρεις άξονες. Αρχικά οι πράσινοι μίλησαν για ακόμη μια φορά για πρόκληση προς την Θύρα 13 από πλευράς του κ. Περέιρα με την ατάκα του κ. Ηρειώτη: "Ο Περέιρα πήγαινε με το χέρι στην τσέπη στη θύρα 13 λες και έκανε βόλτα σε καμιά γειτονιά στα Καμίνια. Έτσι μάγκικα. Και τους έκανε κίνηση ελάτε".

Επίσης τόσο ο κ. Κάρμης όσο και κ. Ηρειώτης μίλησαν για πρόκληση και εκ μέρους του Βαγγέλη Μαρινάκη λόγω του ότι αθέτησε τα συμφωνηθέντα.

Ο κ. Κάρμης είπε: "Ο κ. Μαρινάκης ήταν στη λίστα για το μπουθ και την τελευταία στιγμή άλλαξε γνώμη. Η Αστυνομία υπέκυψε. Δικαίωμά του είναι αλλά δεν είναι δικαίωμά του να έχει συμπεριφορά που μπορεί να εκληφθεί και ως προκλητική".

Ενώ από την πλευρά του κ. Ηρειώτης πρόσθεσε: "Τα συμφωνηθέντα στις συσκέψεις παραβιάστηκαν από τον Ολυμπιακό και την Αστυνομία. Εμείς τα τηρήσαμε με θρησκευτική ευλάβεια. Τα συμφωνηθέντα άλλαξαν μονομερώς και παρανόμως. Όλα έγιναν λόγω της προκλητικής συμπεριφοράς αρχικά του Περέιρα και εν συνεχεία του Μαρινάκη".

Παράλληλα ο κ. Κάρμης κατέθεσε στην επιτροπή το έγγραφο που είχαν εμφανίσει οι "πράσινοι" και στην εκδίκαση της πρωτοβάθμιας επιτροπής με το οποίο είχαν ζητήσει από τις αρχές να εκκενωθεί το γήπεδο λόγω της παρουσίας του Βαγγέλη Μαρινάκη στον πάγκο του Ολυμπιακού και όχι στα μπουθ.

Επίσης προέβη και σε μια σημαντική καταγγελία κατά του Αστυνομικού Διευθυντή που υπέγραψε τα μέτρα ασφαλείας αλλά και την επιβαρυντική για τον Παναθηναϊκό έκθεση για τα τεκταινόμενα στο ντέρμπι λέγοντας: "Όταν είπαμε ότι θα κάνουμε μήνυση στον Αρκουμάνη, έστειλε ορθή επανάληψη στην έκθεσή του και από εκεί που έλεγε ότι έπεσαν δύο μολότοφ έγραψε ότι πιθανόν να ήταν μολότοφ".

Τόσο ο κ. Κάρμης όσο και ο κ. Ηρειώτης στάθηκαν στην μείωση της ποινής με τον πρώτο να σημειώνει: "Η πρωτοβάθμια απόφαση λαμβάνει υπόψη της την αρχή της αναλογικότητας σε ό,τι αφορά το ύψος του προστίμου και δεν τη λαμβάνει υπόψη της στην κύρια ποινή. Βάση της αρχής της αναλογικότητας δεν πρέπει να επιβληθεί η αφαίρεση βαθμών".

Όσο για τον κ. Ηρειώτη πρόσθεσε: "Με την αφαίρεση βαθμών αλλοιώνεται το πρωτάθλημα. Αυτό που πρέπει να κατανοήσετε είναι ότι ουδείς υποχρεούται στα αδύνατα. Δεν μπορώ να έχω αντικειμενική ευθύνη για πράγματα που δεν μπορώ να κάνω. Η αντικειμενική ευθύνη έχει τα όριά της. Ο Αστυνομικός Διευθυντής Αρκουμάνης παραβίασε το νόμο και εγώ θα χάνω βαθμούς που κέρδισα στο γήπεδο".

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ