STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Απόλλων Κ.-Λάρισα 1-2

Απόλλων Κ.-Λάρισα 1-2
Αντσουέ, Διγκόζης, ΑΕΛ, Λάρισα

Με ένα αυτογκολ του Καραμανλή στο 81' η Λάρισα πήρε την νίκη στη Καλαμαριά και παρέμεινε μεγάλη κατηγορία

Η Λάρισα μετά την επεισοδιακή νίκη έφτασε στους 36 βαθμούς παράμενοντας στη μεγάλη κατηγορία και πλέον οι Θεσσαλοί θα μπορούν να γιορτάσουν έστω και με καθυστέρηση την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδος.
Οι συνθέσεις των ομάδων
Απόλλων Καλαμαριάς: (Μάκης Κατσαβάκης) Κόβατς, Γαλανόπουλος, Παπαδόπουλος, Ορφανός, Γκονσάλβες, Περόνε, Κολτσής, Σαρακατσάνος, Σαμουιλίδης, Σιλά (76' Δρόσος), Καραλιόπουλος (46' Βέλα Τζούνιορ/ 67' Καραμανλής).

Λάρισα:(Γιώργος Δώνης)Κοτσόλης, Βενετίδης, Νταμπίζας, Γκαλίτσιος (26' Αλεξάνδρου), Κλέιτον, Φωτάκης, Φέρτσερ (65' Μπαχράμης), Μπασιλά (46' Κόζλεΐ), Αλωνεύτης, Διγκόζης, Αντσουέ.
Με μια ματιά
Η Λάρισα μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και με επιθετικές αιχμές κυρίως τους Αλωνεύτη και Αντσουέ απείλησε αρκετές φορές την Καλαμαριά. Συγκεκριμένα στο 5ο μόλις λεπτό ο Αλωνεύτης βρέθηκε τετ α τετ με τον Κόβατς όμως ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων πρόλαβε και μπλόκαρε την μπάλα. Στο 29' και το 30' ο Κύπριος επιθετικός ήταν δημιουργός και ο Αντσουέ αποδέκτης όμως λίγο η ατυχία λίγο ο αμυντικός των Ποντίων Κολτσής δεν έδωσε την ευκαιρία στη Λάρισα ν' ανοίξει το σκόρ.

Και ενώ οι Θεσσαλοί πίεζαν και η Καλαμαριά αμυνόταν, ο νόμος του ποδοσφαίρου ίσχυσε και πάλι καθώς οι Πόντιοι μετά απο μια υποδειγματική αντεπίθεση με τον Σιλά να κάνει την κάθετη πάσα στον Περόνε και αυτός με την σειρά του να νικάει τον Κοτσόλη άνοιξαν το σκορ στο 33ο λεπτό του αγώνα. Το γκολ της Καλαμαριάς αιφνιδίασε τους παίκτες της Λάρισας που δεν φάνηκαν ικανοί να αντιδράσουν και οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το 1-0 να είναι τελικά το σκορ ημιχρόνου.

Στο δεύτερο μέρος οι παίκτες του Γιώργου Δώνη, προσπάθησαν και πάλι να αντιδράσουν δεν τα παράτησαν, καθώς ήθελαν πάση θυσία τη νίκη για να παραμείνουν στην μεγάλη κατηγορία. Και κατάφεραν να ισοφαρίσουν στο 62' ύστερα απο εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του αρχηγού, Άγγελου Διγκόζη. Τα λεπτά κυλούσαν επικίνδυνα για την Λάρισα καθώς η ισοπαλία δεν έφτανε στους Θεσσαλούς και όλα έδειχναν πως θα οδηγηθούμε σ' ένα τελευταίο δεκάλεπτο γεμάτο αγωνία.

Στο 81ο λεπτό η τύχη χαμογέλασε στους Κυπελλούχους καθώς ο Καραμανλής ύστερα απο σέντρα απο τα δεξιά, έπιασε δυνατή κεφαλιά και πέτυχε αυτογκολ βάζοντας την Λάρισα μπροστά στο σκορ. Παρά το γεγονός πως οι Πόντιοι δεν είχαν βαθμολογικό ενδιαφέρον δεν τα παράτησαν και προσπάθησαν να ισοφαρίσουν όμως η θέληση των βυσσινοί ήταν πολύ μεγάλη και το 1-2 έμεινε μέχρι το τέλος και χάρισε στη Λάρισα τη παραμονή της στην μεγάλη κατηγορία.
Συνέντευξη Τύπου
Γιώργος Δώνης: "Αυτό το απόγευμα ήταν πολύ δύσκολο για κάθε προπονητή. Ετσι το έζησα εγώ τουλάχιστον. Το άγχος ήταν μεγάλο, σε σημείο να σκεφτώ να αλλάξω ακόμη και επάγγελμα. Κι όσο κυλούσαν τα λεπτά, τόσο δυσκόλευαν τα πράγματα. Ηρθε ο καιρός να ηρεμήσουμε και να ξεκουραστούμε. Είναι βέβαιο ότι στην ομάδα θα γίνουν αλλαγές".

Μάκης Κατσαβάκης: "Προσπαθήσαμε για τη νίκη, είχαμε τον έλεγχο του αγώνα θεωρώ όμως ότι πληρώσαμε δύο άτυχες στιγμές. Αναφέρομαι στο πέναλτι και στο αυτογκόλ. Χάσαμε το παιχνίδι, αλλά θα μπορούσαμε να το είχαμε κερδίσει. Είχαμε πολλές απουσίες, προέκυψαν και οι τραυματισμοί του Βέλα Τζούνιορ και του Σιλά με αποτέλεσμα να μην παίξουμε έτσι όπως θέλαμε. Υπό αυτές τις συνθήκες τα πράγματα ήταν πολύ δύσκολα για μας".

Άρης Γαλανόπουλος: "Δεν νομίζω ότι κάτι δεν πήγε καλά. Δείξαμε ότι σεβόμαστε τους εαυτούς μας και αυτό φάνηκε και από το ότι προηγηθήκαμε στο σκορ. Στη συνέχεια η Λάρισα μας πίεσε αρκετά, εμείς κάναμε το πέναλτι και δεχτήκαμε ένα δεύτερο τέρμα με αποτέλεσμα να γνωρίσαμε την ήττα. Όπως και να έχει όμως δείξαμε ότι αξίζαμε να μείνουμε στην Super League. Στο δεύτερο ημίχρονο δεχτήκαμε αρκετή πίεση από την Λάρισα αλλά παρόλα αυτά πιστεύω ότι μία ισοπαλία ίσως να ήταν το πιο δίκαιο αποτέλεσμα".

Γιώργος Κολτσής: "Ο Απόλλων Καλαμαριάς έπαιξε για την ιστορία του. Τα πράγματα θα μπορούσαν να ήταν πολύ διαφορετικά αν δεν αντιμετωπίζαμε προβλήματα. Είχαμε πολλές απουσίες και μετά από ένα σημείο λυγίσαμε".

Κλέιτον: "Πέρασα στον Απόλλωνα τρία όμορφα χρόνια, αλλά είμαι παίκτης της Λάρισας και προσπάθησα να κερδίσω. Χαίρομαι γιατί η ομάδα μου αφού κατέκτησε το Κύπελλο εξασφάλισε τη παραμονή της, αλλά και γιατί σώθηκε και ο Απόλλων".
Όλα τα λεφτά...
Ο κόσμος της Λάρισας που ταξίδεψε αρκετά χιλιόμετρα για να συμπαρασταθεί στην ομάδα του, αλλά και η εμφάνιση της Καλαμαριάς που παρά το γεγονός πως ήταν αδιάφορη βαθμολογικά πάλεψε για τη νίκη μέχρι και το τελευτάιο λεπτό.
Ας ξεχάσουμε καλύτερα...
Τις πολλές διακοπές κατά τη διάρκεια του αγώνα που δεν άφησαν σε πολλές περιπτώσεις τους ποδοσφαιριστές και των δύο ομάδων να πιάσουν σταθερό ρυθμό.
To Live του αγώνα...
1' Η 11άδα των γηπεδούχων Απόλλων Κ.
(Μάκης Κατσαβάκης): Κόβατς, Γαλανόπουλος, Παπαδόπουλος, Ορφανός, Γκονσάλβες, Περόνε, Κολτσής, Σαρακατσάνος, Σαμουιλίδης, Σασιλαμουηλίδης, Καραλιόπουλος
1' Η 11άδα των φιλοξενούμενων Λάρισα
(Γιώργος Δώνης): Κοτσόλης, Βενετίδης, Νταμπίζας, Γκαλίτσιος, Κλέιτον, Φωτάκης, Φέρτσερ, Μπασιλά, Αλωνεύτης, Διγκόζης, Αντσουέ
5' Ευκαιρία Λάρισα
Η ομάδα της Λάρισας έχει μπει πολύ δυνατά έχασε μάλιστα και ευκαιρία όταν ο Αλωνεύτης βγήκε μόνος του όμως ο Κόβατς πρόλαβε και μπλόκαρε την μπάλα
21' Σχόλιο
Όσο περνουν τα λεπτά οι παίκτες της Λάρισας ανεβάζουν ρυθμό προσπαθώντας να βάλουν ένα γκολ-σωτηρία
26' Αλλαγή παίκτη Λάρισα
Αναγακαστική αλλαγή για το Γιώργιο Δώνη που βάζει στη θέση του Γκαλίτσιου τον Αλεξάνδρου
29' Ευκαιρία Λάρισα
Ο Αλωνεύτης βγάζει όμορφη μπαλιά στον Αντσουέ ο οποίος όμως δεν έκανε καλό κοντρόλ και η μπάλα κατέληξε άουτ
30' Ευκαιρία Λάρισα
Σέντρα απο τα αριστερά του Αλωνεύτη ο Αντσουέ κάνει την προβολή όμως η μπάλα βρίσκει στον Κολτσή και η Λάρισα κερδίζει το κόρνερ
32' Ευκαιρία Λάρισα
Απευθείας εκτέλεση φάουλ απο το Φωτάκη, ο Κόβατς όμως μπλοκάρει την μπάλα
33' Γκολ Απόλλων Κ. Περόνε
Κάθετη πάσα απο τον Σιλά, ο Περόνε βγαίνει τετ α τετ με τον Κοτσόλη και κάνει το 1-0 για τη Καλαμαριά
39' Σχόλιο
Η Λάρισα ήταν αυτή που πίεζε και έψαχνε το γκολ όμως η Καλαμαρία με υποδειγματική αντεπίθεση έβαλε το γκολ και πλέον οι θεσσαλοί είναι θέλουν δύο γκολ για γλιτώσουν τον υποβιβασμό.
45' Έναρξη καθυστερήσεων +2 λεπτά
45' Λήξη ημιχρόνου
46' Σέντρα 2ου ημιχρόνου
46' Αλλαγή παίκτη Λάρισα
Ο Κόζλεΐ παίρνει τη θέση του Μπασιλά
46' Αλλαγή παίκτη Απόλλων Κ.
Ο Βέλα Τζούνιορ μπήκε στον αγώνα στην θέση του Καραλιόπουλου
61' Πέναλτι Λάρισα
Ο Σαμουηλίδης διώχνει την μπάλα με το χέρι μέσα απο τη μεγάλη περιοχή και ο διαιτήτηυς δίνει το πέναλτι στην Λάρισα
61' Κίτρινη κάρτα Απόλλων Κ. Σαμουηλίδης
62' Γκολ Λάρισα Διγκόζης
Εύστοχη εκτέλεση πέναλτι απο τον Διγκόζη και η Λάρισα ισοφαρίζει σε 1-1
65' Αλλαγή παίκτη Λάρισα
Τρίτη και τελευταία αλλαγή για το Γιώργο Δώνη, που πέρασε στη θέση του Φέρστερ τον Μπαχράμη
67' Αλλαγή παίκτη Απόλλων Κ.
Ο Βέλα Τζούνιορ τραυματίστηκε και αντικαταστάθηκε απο τον Καραμανλή
76' Αλλαγή παίκτη Απόλλων Κ.
Ο Σιλά πηγαίνει στο πάγκο με το νεαρό Δρόσο να παίρνει την θέση του
81' Γκολ Λάρισα Καραμανλής(αυτογκολ)
Ύστερα απο σέντρα απο τα δεξιά ο Καραμανλής πιάνει κατα λάθος τη κεφαλιά και στέλνει την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του, λυτρώνοντας την Λάρισα
87' Κίτρινη κάρτα Λάρισα Βενετίδης
90' Έναρξη καθυστερήσεων +3 λεπτά
93' Λήξη αγώνα
















TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ