ΟΦΗ

Απογοήτευση και προβληματισμός

Απογοήτευση και προβληματισμός
οφη απογοητευση

Στον ΟΦΗ δεν περίμεναν αυτή την εμφάνιση και τηνήττα απο τον Αστέρα Τρίπολης, με αποτέλεσμα να επικρατεί προβληματισμός στις τάξεις των Κρητικών

Μετά τη νίκη επί του Εργοτέλη και την ισοπαλία με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα , επικρατούσε ικανοποίηση στον ΟΦΗ και αισιοδοξία για το μέλλον. Μετά την ήττα απο τον Αστέρα Τρίπολης όμως το μόνο που επικρατεί είναι προβληματισμός και πολλές απορίες για τον τρόπο που ήρθε το συγκεκριμένο αποτέλεσμα.
Θα μπορούσε να πει κάποιος οτι η αποβολή του Ρουμπάκη (40') έπαιξε σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη του αγώνα. Ίσως και να έχει δίκιο, όμως μέχρι εκείνο το χρονικό σημείο οι Κρητικοί ήταν ήδη πίσω στο σκορ (ο Σέζαρεκ είχε κάνει το 1-0 στο 32'), ενώ δεν είχαν κάνει ούτε μια ουσιαστική φάση στα καρέ του Αμπάρη. Η “ρίζα” του κακού όμως δεν είναι η έλλειψη ευκαιριών, αλλά η αμυντική λειτουργία της ομάδας που μερικές φορές δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ούτε ερασιτεχνική.

Μετά την “έμπνευση” του Καραϊσκάκη, ο Ράϊνερ Μάουρερ έδειξε να στρέφεται σε πιο λογικές λύσεις, με αποτέλεσμα να έρθει μια εύκολη νίκη απέναντι στον Εργοτέλη και μια πολύτιμη ισοπαλία κόντρα στον ΠΑΟΚ. Εκεί λοιπόν που φαινόταν οτι η ομάδα αρχίζει και βρίσκει τον δρόμο της, ήρθε το πείραμα με τον Μπαρκαουάν στον αγώνα με τον Αστέρα με αποτέλεσμα η άμυνα να “μπάζει” απο παντού και οι παίκτες του Κάμπος να βγαίνουν απέναντι απο τον Πέερσμαν όποτε το επιθυμούσαν. Μάλιστα, αν ο Βέλγος δεν έκανε μερικές καθοριστικές επεμβάσεις τότε είναι πιθανό οι “μελανόλευκοι” να είχαν γνωρίσει μια απο τις πιο βαριές ήττες στην ιστορία τους.

Ο ΟΦΗ έχει την χειρότερη άμυνα του πρωταθλήματος, καθώς έχει δεχθεί 14 γκολ σε πέντε αγώνες (Μ.Ο. 2,8 ανά αγώνα). Είναι βέβαιο οτι με τέτοιες επιδόσεις ο Ράϊνερ Μάουρερ και οι παίκτες του δεν μπορούν να ελπίζουν σε πολλά. Η απουσία του Ντρούλιτς είναι ξεκάθαρη, καθώς φαίνεται οτι δεν υπάρχει ο ηγέτης που θα πάρει στις πλάτες του την ομάδα όταν αντιμετωπίζει δυσκολίες, όμως ακόμη και όταν είναι 100% έτοιμος ο Σέρβος μεσοεπιθετικός είναι εξαιρετικά αμφίβολο αν θα καταφέρει ν' αλλάξει την εικόνα της αν συνεχίσει να δέχεται σχεδόν τρία γκολ σε κάθε παιχνίδι.

Σε τέτοιες περιπτώσεις οι νίκες είναι το καλύτερο “φάρμακο”. Απο εδώ και πέρα ο ΟΦΗ έχει ν' αντιμετωπίσει τον Εθνικό για το Κύπελλο, Βέροια και Ατρόμητο για το πρωτάθλημα. Αν οι Κρητικοί έχουν θετικά αποτελέσματα, τότε σταδιακά θα αλλάξει το κλίμα, σε διαφορετική περίπτωση όλα τα ενδεχόμενα είναι πιθανά...






TAGS ΟΦΗ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ