ΓΑΛΛΙΑ

Απογοήτευσε η Μαρσέιγ (videos)

Απογοήτευσε η Μαρσέιγ (videos)
12624

Ήττα πάλι για Μαρσέιγ στο Βελοντρόμ. Πήρε φόρα η Λυών που διέλυσε με 5-1 τη Μετς, πρώτη νίκη για Λανς, νεύρα στο Μετροπόλ

Η Λιλ του Πιέλ προηγήθηκε πριν καν συμπληρωθεί το δεύτερο λεπτό της αναμέτρησής της με τη Μπορντό, σε ένα πολύ δυνατό ματς με πολλές και σκληρές μονομαχίες, για να ισοφαρίσουν οι Γιρονδίνοι του Λοράν Μπλαν με τον Μπεγιόν λίγο πριν τη λήξη του σαραπενταλέπτου, με τον πέρυσι παίκτη της Νις να σκοράρει για μια ακόμα φορά με τη φανέλα της νέας του ομάδας.
Στην επανάληψη έπεσαν κορμιά με τον Σαμάκ της Μπορντό να αποβάλλεται και τις δυο ομάδες να μη βρίσκουν μέχρι το τελικό σφύργιμα τον τρόπο να πάρουν τους τρεις βαθμούς της νίκης.

Η προσεχής αντίπαλος του Πανιωνίου στο κύπελλο UEFA αντιμετώπιζε στο Μπονάλ τη γειτόνισα Στρασμπούργκ σε ένα τοπικό ντέρμπι ψάχνοντας εναγωνίως την πρώτη της νίκη μετά από επτά ματς. Παρά τις προσθήκες των Πανκράτ από την Παρί και Βάργκας από τη Μονακό οι σοσιαλέν του Χανζ δεν κατάφεραν να σπάσουν το ρόδι και έμειναν στη λευκή ισοπαλία 0-0, μένοντας πλέον για οκτώ αγωνιστικές χωρίς νίκη στο Championnat.

Η Λυών με τον σεληνιασμένο Μπενζεμά να κάνει χατ τρικ σε ένα ημίχρονο και να σκοράρει ανελειπώς εδώ και 5 αγωνιστικές διέλυσε με 5-1 εκτός έδρας την ουραγό Μετς σε ένα ματς που όπως είναι φυσικό και μόνο από το άκουσμα του σκορ δεν αντέχει σε κριτική. Οι παίκτες του Περέν διέλυσαν τους νεοφώτιστους με τους Μπεν Αφρά και Ζουνίνιο (πρώτο του φετινό γκόλ με τη γνωστή σπεσιαλιτέ-φάουλ) να σκοράρουν τα αλλα δυο τέρματα για τους πρωταθλητές, ενώ η Μετς είχε καταφέρει να μειώσει σε 1-3 στις αρχές της επανάληψης.

Η Λανς είχε από την περασμένη αγωνιστική την Παπέν στον πάγκο της με τον ποδοσφαιρικό αστέρα να αντικαθιστά το Ζιγιό, αλλά το ντεμπούτο του νέου τεχνικού δεν πήγε καλά με τους λανσουά να ηττώνται με 1-0 στο Φελίξ Μπολάρ από τη Νις. Σήμερα κατάφεραν να κατακτήσουν το πρώτο τους τρίποντο στο πρωτάθλημα και να προκαλέσουν ταυτόχρονα την πρώτη ήττα της πρωτοπόρου Νανσί, την οποία κέρδισαν με 1-0 χάρις σε πέναλτι του Αρούνα Ντιντάν στο 69', με τον Ιβοριανό άσο να παίρνει εκδίκηση για το χαμένο πέναλτι της περασμένης αγωνιστικής.

Ήττα πάλι για Μαρσέιγ στο Βελοντρόμ με την ομάδα του Εμόν που πλέον βρίσκεται ένα βήμα από την έξοδο να ηττάται με 2-1από την Τουλούζ

Η Μαρσέιγ του πρώτου μέρους ήταν ίδια και απαράλαχτη η μέτρια ομάδα με σημαντικότατα προβλήματα στη δημιουργικότητα και τα διαστήματα με τραγικά αμυντικά κενά, που ξεκίνησε άσχημα τη σεζόν μετρώντας μια μόλις νίκη.

Mε την καρέκλα του Εμόν να τρίζει επικίνδυνα παρά τις δηλώσεις στήριξεις των ανθρώπων των Μασσαλών, οι γηπεδούχοι δεν κατάφεραν στο πρώτο σαραντεπεντάλεπτο κόντρα στην Τουλούζ να παρουσιάσουν κάποια βελτίωση στο παιχνίδι τους. Ο τεχνικός της Μαρσέιγ ανακάτεψε την τράπουλα στην αρχική ενδεκάδα αφήνοντας για πρώτη φορά εκτός του Ζιανί, Zέντεν και Μπεγιέ, όμως η ομάδα δεν έδειξε να ανταποκρίνεται ούτε σε αυτές τις αλλαγές.

Η Μαρσέιγ προσπαθούσε με σέντρες να διασπάσει την καλοστημένη από τον Ελί Μπο Τουλούζ και το άγχος έκανε από νωρίς την εμφάνισή του για τους γηπεδούχους, όταν οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ με τον Εμανά.

Η Τουλούζ κέρδισε φάουλ στο κέντρο, το εκτέλεσε γρήγορα πιάνοντας στον ύπνο την αμυντική γραμμή της Μαρσέιγ, η μπάλα έφτασε στον Ελμάντερ, ο οποίος με ωραία ασίστ έβγαλε τετ α τετ τον Εμανά με τον Ματάντα. Ο παίκτης των φιλοξενούμενων δε λάθεψε και πλάσαρε υποδειγματικά για το 0-1 φέρνοντας από πολύ νωρίς γκρίνιες στο Βελοντρόμ.

Οι οποίες μάλιστα γιγαντώθηκαν λίγο αργότερα όταν ο Ελμάντερ με δυνατό σουτ από τα δεξιά και λίγο μέσα από την περιοχή έκανε το 0-2 εκμεταλλευόμενος και πάλι την τραγική ανασταλτική λειτουργία των Μασσαλών που χωρίς να καταλάβουν τι συνέβη βρίσκονταν στο 37΄δυο γκολ πίσω στο σκορ.

Το μόνο που είχε να επιδείξει η Μαρσέιγ στο πρώτο μέρος ήταν δυο πολύ καλά σουτ του Νασρί εκτός περιοχής που ανάγκασαν τον Ντουσέζ σε εντυπωσιακές αποκρούσεις.

Τίποτε δεν άλλαξε προς το καλύτερο για την άνευρη Μαρσέιγ και στην επανάληψη και μάλιστα οι γηπεδούχοι εν μέσω γιουχαϊσμάτων και φωτιάς που άναψαν οι οπαδοί της στην εξέδρα έμεινε με 10 παίκτες μετά την αποβολή του Ροντριγκέζ(66'). Λίγο αργότερα ο Ιλούνγκα της Τουλούζ αποβλήθηκε (74')(επίσης για να αποκατασταθεί η αριθμητική ισορροπία, όμως το ματς είχε κριθεί και η εικόνα των Μασσαλών ήταν τόσο αποκαρδιωτική που οι φίλοι της άρχισαν να αποχωρούν δέκα και πλέον λεπτά πριν το τελικό σφύριγμα. Οι υπόλοιποι έμειναν απλά για να αποδοκιμάζουν.

To γκολ του Ζουμπάρ στο 90' που έκανε το 1-2 για τη Μαρσέιγ αντέστρεψε ελαφρώς το κλίμα αφού οι αποδοκιμασίες έδωσαν προς στιγμήν τη θέση τους στην αγωνία, όμως η ομάδα του Εμόν δεν κατάφερε να λυτρωθεί και έτσι τα γιουχαϊσματα επανήλθαν μετά το τελευταίο σφύριγμα καθώς η Μαρσέιγ έχασε εντός έδρας από την Τουλούζ μετά από 44 χρόνια
Br>Τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα και το πρόγραμμα της 8ης αγωνιστικής στο Championnat έχουν ως εξής:

Σάββατο 15/9 21:00

Μαρσέιγ-Τουλούζ 1-2 (Zουμπάρ 90' - Εμανά 11', Ελμάντερ 37')
Λανς-Νανσί 1-0 (Nτιντάν πεν. 69')
Λιλ-Μπορντό 1-1 (Καμπαγιέ 2' - Μπεγιόν 40')
Λε Μαν-Βαλενσιέν 2-0 (Σεσενιόν 41', Ντε Μέλο 48')
Σοσό-Στρασβούργο 0-0
Μετς-Λυών 1-5 (Ογουόνα 47' - Μπενζεμά 4', 35', 47', Μπεν Αφρά 59', Ζουνίνιο 87')
Σεντ Ετιέν-Καέν (3-0 (Ιλάν 9', 21', Γκομίς 49')
Οσέρ-Νις 2-0 (Λεζέν 5', Νικουλάε 93')

Κυριακή 16/9

Μονακό-Παρί 17:00
Λοριάν-Ρεν 19:00

Mαρσέιγ-Τουλούζ 1-2


<βr>






Μετς-Λυών 1-5




Λιλ-Μπορντό 1-1




Σεντ Ετιέν-Καέν 3-0










Λε Μαν-Βαλενσιέν 2-0







Λανς-Νανσί 1-0




Oσέρ-Νις 2-0































































































TAGS ΓΑΛΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ