ΟΛΛΑΝΔΙΑ

Αποχαιρέτησε το ποδόσφαιρο ο Φαν Μπρόνκχορστ

Αποχαιρέτησε το ποδόσφαιρο ο Φαν Μπρόνκχορστ

Ο Τζοβάνι φαν Μπρόνκχορστ τερμάτισε την ποδοσφαιρική του καριέρα στο φιλικό της Φέγενοορντ με την Μαγιόρκα στο "Κούιπ" του Ρότερνταμ.

Ο 35άχρονος αποχαιρέτησε το κοινό της ομάδας που λάτρεψε και λατρεύτηκε μέσα σε έντονη συγκίνηση.

Τα τελευταία δύο χρόνια ήταν αρχηγός της εθνικής Ολλανδίας και φέτος την οδήγησε μία ανάσα από την κατάκτηση του Μουντιάλ 2010 στην Νότιο Αφρική.

Με τους "Oranje" έκανε 106 εμφανίσεις και πέτυχε 6 γκολ, το τελευταίο στον ημιτελικό με την Ουρουγουάη με άπιαστο σουτ, με το εξαιρετικό αριστερό του πόδι.

Ξεκίνησε την καριέρα του στην Βάαλβαϊκ και μετά από μία επαγγελματική χρονιά πήρε στην Φέγενοορντ το 1994. Το 1998 ακολούθησε η Ρέιντζερς, το 2001 η Άρσεναλ και το 2003 η Μπαρτσελόνα.

Επέστρεψε το 2007 στην Φέγενοορντ, με την οποία έχει κατακτήσει δύο κύπελλα, ενώ πρωτάθλημα έχει πάρει 2 φορές με την Ρέιντζερς, 1 με την Άρσεναλ και 2 με την Μπαρτσελόνα.

"Είναι δύσκολη μέρα για μένα. Παίζω 17 χρόνια ποδόσφαιρο, ήταν μια όμορφη περιπέτεια. Τα 7 χρόνια από αυτά ήμουν στην Φέγενοορντ και το αντίο αυτό από τους οπαδούς με γεμίζει συναισθήματα", τόνισε ο Φαν Μπόνκχορστ, ο οποίος θα μείνει στην ομάδα και θα είναι μέλος του προπονητικού τιμ.



Αποθέωση στο "Κούιπ" για Φαν Μπρόνκχορστ...

TAGS ΟΛΛΑΝΔΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ