ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Από τα πανηγύρια στην πρόκριση

Από τα πανηγύρια στην πρόκριση
παναθηναικος πανηγυρικο

Με παρακαταθήκη την επιβλητική νίκη (1-4) επί της ΑΕΚ, ο Αντρέας Ιβανσιτς στέλνει μήνυμα στους οπαδούς του ΠΑΟ, ενόψει Λανς

Ο λόγος, απλά ότι οι ποδοσφαιριστές του Βίκτορ Μουνιόθ έχοντας συνειδητοποιήσει τι έχουν πετύχει έδειξαν να έχουν αφήσει στο περιθώριο την μεγάλη επιτυχία στο υποτιθέμενο ντέρμπι γνωρίζοντας ότι σε λιγότερο από τέσσερις μέρες έχουν να «παλέψουν» για την πρόκριση στην «16» ομάδες του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ στο επαναληπτικό του 3-1 με την Λανς από το «Φελίξ Μπολάρ».
«Να μας σπρώξουν οι οπαδοί στην πρόκριση»

« Πετύχαμε δύο γκολ στις δύο πρώτες ευκαιρίες μας. Αυτό μας τόνωσε την αυτοπεποίθηση και παίξαμε πολύ καλά. Καθαρίσαμε το παιχνίδι πιο εύκολα απ’ ότι περιμέναμε. Είναι σημαντικό αποτέλεσμα κόντρα σε μία πολύ καλή ομάδα.

Το παιχνίδι της Πέμπτης είναι τελείως διαφορετικό για εμάς. Οι οπαδοί μας θα πρέπει να μας σπρώξουν για να πάρουμε την πρόκριση. Δεν είναι εύκολο να βάλεις δύο γκολ και να μη δεχθείς κανένα.

Πρέπει να παίξουμε έξυπνα και με αποφασιστικότητα και να δείξουμε από το πρώτο λεπτό ότι θέλουμε τη νίκη και την πρόκριση. Μετά το 3-0 εμείς ρίξαμε τον ρυθμό μας. Ο Νίνης έκανε καλό παιχνίδι. Ηταν και φρέσκος και βοήθησε στο μέγιστο.

Εγώ από την πλευρά μου, θα προσπαθώ σε κάθε παιχνίδι να διατηρώ ψηλά την απόδοσή μου. Το πρωτάθλημα δεν είναι μόνο τα ντέρμπι. Πρέπει να κατακτάς τους τρεις βαθμούς και σε παιχνίδια θεωρητικά με πιο εύκολους αντιπάλους» υποστήριξε λίγο πριν επιβιβαστεί στο πούλμαν του Παναθηναϊκού, ένας από τους κορυφαίους του συλλόγου στα τελευταία παιχνίδια, Αντρέας Ιβανσιτς.

Με όπλο την ψυχολογία…

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού πλέον έχει εκτός ένα σπουδαίο «όπλο» στα χέρια του ενόψει της αναμέτρησης με τους Λανσουά. Την αγωνιστική ανάκαμψη των «πράσινων» και κυρίως την θετική ψυχολογία των παικτών του που θεωρητικά είναι στα ύψη μετά την σπουδαία σε ευκολία και έκταση νίκη στο ντέρμπι της 22ης αγωνιστικής.

Οι ποδοσφαιριστές του «τριφυλλιού» έχοντας τους Νίνη, Ίβανσιτς, Σαλπιγγίδης να διανύουν περίοδο εξαιρετικής φόρμας, τον Εμπεντε να δείχνει πως «αντέχει» στα δύσκολα και κρίσιμα ματς, αλλά και τις λύσεις από τον πάγκο να βοηθούν στα μέγιστα (όπως φάνηκε και από το ματς με την Λανς), άπαντες δείχνουν να είναι αισιόδοξοι.

Κάτι που σίγουρα είναι και ο 49χρονος Ισπανός τεχνικός που έχοντας παρακαταθήκη τις δύο συνεχόμενες καλές εμφανίσεις παρά την ήττα στην Γαλλία που συνοδεύθηκε με γκολ και την επιβλητική εικόνα κόντρα στους «κιτρινόμαυρους» θεωρεί πως η ομάδα του έχει όλα τα απαραίτητα στοιχεία για την πρόκριση, δείχνοντας ακόμα ότι έχει μέλλον.

… και τον κόσμο


Οι οπαδοί του Παναθηναϊκού σε κάθε γωνία της Ελλάδας από την μια στενοχωρήθηκαν που δεν βρέθηκαν στο ΟΑΚΑ για να πανηγυρίσουν από κοντά την μεγαλειώδη εμφάνιση και νίκη επί της ΑΕΚ, από την άλλη ωστόσο αναμένουν το προσεχές ραντεβού με τους παίκτες του Μουνιόθ. Γιατί, απλά ο Παναθηναϊκός τους δημιούργησε με την εμφάνισή του προσδοκίες και πάλι.

Ετσι στο παιχνίδι της Πέμπτης και καιρού επιτρέποντος αναμένεται «κοσμοσυρροή» στο Ολυμπιακό στάδιο, αφού άπαντες οι «πράσινοι» έστειλαν το δικό τους μήνυμα είτε εντός αγωνιστικού χώρου (νίκη με ΑΕΚ) είτε με τις δηλώσεις τους (θέλουμε ο κόσμος να μας σπρώξει στην πρόκριση).

Υ. Γ. 1. Η μεγάλη νίκη του Παναθηναϊκού επί της ΑΕΚ και μάλιστα εκτός έδρας ήταν ρεβάνς από την ΑΕΚ σε μια «πράξη» εκδίκησης για το περσινό 3-0 αλλά και το φετινό 2-1 του πρώτου γύρου.

Παράλληλα, οι παίκτες του κ. Μουνιόθ περιμένουν με αέρα την ρεβάνς με τη Λανς, αφού γνωρίζουν πως με λίγη δόση τύχης αλλά και τις αγωνιστικές τους ικανότητες να είναι τεράστιες μπορούν να αιφνιδιάσουν και να πάρουν το πολυπόθητο εισιτήριο.

Υ.Γ. 2. Αξιο αναφοράς πως με την λήξη του πρώτου ημιχρόνου ο Σωτήρης Νϊνης πήγε, ζήτησε και πήρε τη φανέλα από τον Ζούλιο Σέζαρ., ο οποίος ουσιαστικά ήταν άντιπαλός του.

Στο τέλος της αναμέτρησης ο ταλαντούχος μέσος ζήτησε και άλλη φανέλα από αντίπαλο ποδοσφαιριστή, αλλά εισέπραξε κάτι καλύτερο. Την ηθική επιβράβευση με ένα φιλικό χτύπημα στην πλάτη που δέχθηκε από τον Στέφανο Σορεντίνο.

Ο Ιταλός τερματοφύλακας των γηπεδούχων έδειξε τον ποδοσφαιρικό πολιτισμό του και αναγνώρισε την πολύ καλή απόδοση του ταλαντούχου «πιιτσιρικά» και του έδωσε συγχαρητήρια σε μια σκηνή που σπανίζει στα ελληνικά γήπεδα.

Υ.Γ. 3. Η χθεσινή επικράτηση των "πράσινων" επί της ΑΕΚ με 4-1 ήταν παράλληλα η τέταρτη νίκη του Βίκτορ Μουνιόθ απέναντι στον Λορένσο Σέρα Φερέρ στις μεταξύ τους "μονομαχίες". Οι δύο Ισπανοί τεχνικοί έχουν από μια νίκη ο ένας κόντρα στον άλλο στις εν Ελλάδι μονομαχίες τους, όμως ο τεχνικός του Παναθηναϊκού έχει τρεις νίκες (με Βιγιαρεάλ και Σαραγόσα) κόντρα σε μια επί ισπανικού εδάφους. Για την ισπανική αυτή μονομαχία εξάλλου επισκέφτηκαν την χώρα μας και παρακολούθησαν το ματς του ΟΑΚΑ, συνάδελφοι από την Ισπανία και την Γαλλία (Canal +).

Από την Ιβηρική χερσόνησο ο Χουάν Κάστρο της "Marca" μας τόνισε ότι έγινε ένα σπουδαίο ματς από πλευράς Παναθηναϊκού, με τον κ. Μουνιόθ να του λέει όσα ανέφερε στην συνέντευξη Τύπου με αρκετή δόση χιούμορ ενώ δεν απέκλεισε τίποτα στην υπόθεση παραμονή του στον "πράσινο" πάγκο.



































TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ