FOOTBALL ANALYSIS

Αουγκούστο, ο x-factor του Γκαρσία

Ο Αουγκούστο
Ο Αουγκούστο EUROKINISSI SPORTS

Ο Αουγκούστο επέστρεψε την κατάλληλη στιγμή για να δώσει σημαντικές λύσεις στη μεσαία γραμμή του ΠΑΟΚ, αποτελώντας τον x-factor του Πάμπλο Γκαρσία στο 4-2-3-1, όπως αποδείχθηκε και κόντρα στον Απόλλωνα.

Ο ΠΑΟΚ δεν έπιασε υψηλά στάνταρ απόδοσης απέναντι στον Απόλλωνα, αλλά κατάφερε να επικρατήσει 3-1 στη Ριζούπολη για την 8η αγωνιστική της Super League Interwetten.

Οι Κάρολ Σβιντέρσκι και Στέφαν Σβαμπ ήταν πρωταγωνιστές, αλλά εκείνος που ξεχώρισε για τον πλουραλισμό στο παιχνίδι του ήταν ο Ντάγκλας Αουγκούστο, ο οποίος επέστρεψε από σοβαρό τραυματισμό και κατάφερε να γίνει υπερπολύτιμος στα πλάνα του Πάμπλο Γκαρσία.

ΑΟΥΓΚΟΥΣΤΟ ΠΑΝΤΑΧΟΥ ΠΑΡΩΝ

Ο Βραζιλιάνος ήταν ο παίκτης με τις περισσότερες ενέργειες με την μπάλα (75) κι από τις δύο ομάδες, κινούμενος σε όλα τα μήκη και πλάτη του γηπέδου, όπως φαίνεται κι από το γράφημα της Opta.

Ο 23χρονος χαφ κατέβαινε χαμηλά στο γήπεδο κι έπαιρνε την μπάλα για να "χτίσει" το παιχνίδι του Δικεφάλου από πίσω, ενώ δεν δίσταζε να την κουβαλήσει μέχρι το τελευταίο τρίτο του γηπέδου. Μάλιστα, ήταν μαζί με τον παρτενέρ του, Στέφαν Σβαμπ οι δύο παίκτες με τις περισσότερες εισόδους με την μπάλα στο τελευταίο τρίτο (10). Επίσης, ήταν δεύτερος σε πάσες (56) πίσω μόνο από τον Χοσέ Άνχελ Κρέσπο (59), με ποσοστό επιτυχίας 80.4%.

Ιδού και το γράφημα της Opta με τις πάσες του Βραζιλιάνου:

ΑΠΕΙΛΗΤΙΚΟΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ, ΔΥΝΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΑΜΥΝΑ

Είχε δύο κερδισμένα φάουλ, καθώς και τρεις τελικές (συμπεριλαμβανομένου και του εύστοχου πέναλτι), αποτελώντας τον κορυφαίο μαζί με τον φορ της ομάδας, Κάρολ Σβιντέρσκι. Μάλιστα, οι δύο εξ αυτών βρήκαν εστία.

Στο διάγραμμα της Opta, με το πράσινο τρίγωνο είναι τα κλεψίματα, το γαλάζιο τρίγωνο είναι οι ανακτήσεις κατοχής, ενώ ο πράσινος και κόκκινος ρόμβος είναι οι κερδισμένες και χαμένες μονομαχίες αντίστοιχα.

Πέρα, όμως, απ' το κομμάτι της δημιουργίας και της παραγωγικότητας, ο Βραζιλιάνος τα πήγε πολύ καλά και στα αμυντικά καθήκοντά του. Ήταν πρώτος σε μονομαχίες στο έδαφος (13) μαζί με τον Λευτέρη Λύρατζη, είχε 1/2 εναέριες μονομαχίες, τα περισσότερα κερδισμένα τάκλιν (2) από τους παίκτες του ΠΑΟΚ, ένα κλέψιμο, καθώς και 4 ανακτήσεις κατοχής.

Όπως είναι εμφανές κι από τους αριθμούς, ο Πάμπλο Γκαρσία κλείνει την τρύπα στη μεσαία γραμμή με τον Αουγκούστο, ο οποίος είναι ο x-factor του Ουρουγουανού τεχνικού και εκείνος που τακτοποιεί το κέντρο σε μία κρίσιμη καμπή της σεζόν.

TAGS FOOTBALL ANALYSIS ΠΑΟΚ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ