STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Απόλλων - ΠΑΟΚ 1-3: Απόδραση από τη Ριζούπολη

Οι παίκτες του ΠΑΟΚ πανηγυρίζουν το γκολ κόντρα στον Απόλλωνα για τη Super League Interwetten
Οι παίκτες του ΠΑΟΚ πανηγυρίζουν το γκολ κόντρα στον Απόλλωνα EUROKINISSI SPORTS

Ο ΠΑΟΚ δεν βρέθηκε σε καλή βραδιά, αλλά κατάφερε να φύγει με το διπλό (1-3) από τη Ριζούπολη, έχοντας για μεγάλους πρωταγωνιστές τους Στέφαν Σβαμπ και Κάρολ Σβιντέρσκι. Ο Τσιλούλης είχε ισοφαρίσει προσωρινά για τον Απόλλωνα.

Ο ΠΑΟΚ δυσκολεύτηκε απέναντι στον μαχητικό Απόλλωνα Σμύρνης, αλλά κατάφερε να φύγει με το διπλό απ' τη Ριζούπολη, επικρατώντας 3-1 για την 8η αγωνιστική της Super League Interwetten.

Μεγάλοι πρωταγωνιστές για τον Δικέφαλο οι Στέφαν Σβαμπ (γκολ και ασίστ) και Κάρολ Σβιντέρσκι (γκολ και κερδισμένο πέναλτι), που έκαναν τη διαφορά και χάρισαν ένα σημαντικό "τρίποντο" στην ομάδα τους. Έτσι ο Πάμπλο Γκαρσία έκανε το 3Χ3 στις νίκες σε πρωτάθλημα και Europa League, με τον ΠΑΟΚ να ανεβαίνει στην 3η θέση της βαθμολογίας με 15 βαθμούς.

Ο ΣΒΙΝΤΕΡΣΚΙ ΔΙΚΑΙΩΝΕΙ ΤΟΝ ΓΚΑΡΣΙΑ

Ο Ουρουγουανός τεχνικός για δεύτερο σερί αγώνα πρωταθλήματος έδωσε φανέλα βασικού στον Κάρολ Σβιντέρσκι αντί του Αντόνιο Τσόλακ και ο Πολωνός επιθετικός τον δικαίωσε με τη συμπλήρωση 15 λεπτών. Ο 23χρονος φορ εκμεταλλεύτηκε την εξαιρετική κάθετη του Στέφαν Σβαμπ και πλάσαρε υπέροχα τον Βέρλχουρστ για το 0-1. Αυτό ήταν το δεύτερο γκολ του Σβιντέρσκι σε ισάριθμα παιχνίδια πρωταθλήματος με τον Γκαρσία τον πάγκο.

Ουσιαστικά ο Δικέφαλος μετουσίωσε σε γκολ την πρώτη καλή στιγμή του στον αγώνα, ενώ την ίδια στιγμή ήταν εμφανής η προσπάθεια των παικτών του Απόλλωνα να παίξουν απ' τα δεξιά, πάνω στον Λευτέρη Λύρατζη, ο οποίος αντικατέστησε τον τραυματία, Δημήτρη Γιαννούλη. Είναι χαρακτηριστικό πως οι γηπεδούχοι αναπτύχθηκαν κατά 58.4% απ' τα δεξιά στο πρώτο μέρος και μόλις 12.8% απ' τα αριστερά.

Τα Expected Goals από την Opta σας δείχνουν τη συνολική απειλή κάθε ομάδας, τα γκολ που θα "έπρεπε" να πετύχει με βάση τις τελικές της. Όσο πιο μεγάλος είναι ο κύκλος, τόσο μεγαλύτερη είναι η ευκαιρία. Μπορείτε να επιλέξετε τον τρόπο επίθεσης και να δείτε ξεχωριστά τις τελικές κάθε ομάδας στην κανονική ροή, από στημένες φάσεις, κτλ.

Η "Ελαφρά Ταξιαρχία" προσπάθησε να αντιδράσει μετά το 0-1 του ΠΑΟΚ, αλλά θα μπορούσε να το "πληρώσει" με δεύτερο γκολ χάρη στις εξαιρετικές αντεπιθέσεις των φιλοξενούμενων. Συγκεκριμένα, στο 23ο λεπτό ο Τάσος Παπαπέτρου έδειξε την άσπρη βούλα για ανατροπή του Άντριγια Ζίβκοβιτς από τον Μπρούσιτς. Ωστόσο, ύστερα από εξέταση του VAR, το πέναλτι ακυρώθηκε, καθώς ο Σέρβος εξτρέμ ήταν οφσάιντ στην αρχή της φάσης.

Ο ΒΕΡΛΧΟΥΡΣΤ ΚΡΑΤΗΣΕ ΟΡΘΙΑ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ

Ο Απόλλων ανέβηκε μετρά στον αγωνιστικό χώρο και προσπάθησε κυρίως με στημένες φάσεις. Σε μία εξ αυτών, ο Μπεντινέλι εκτέλεσε το φάουλ, ο Νίκος Ιωαννίδης πήρε ανενόχλητος την κεφαλιά, αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα απ' το αριστερό δοκάρι του Ζίβκο Ζίβκοβιτς.

Πατήστε στο "Πραγματικός σχηματισμός" για να δείτε που ήταν ο κεντρικός χώρος ενεργειών κάθε παίκτη.

Αυτή ήταν, ουσιαστικά, κι η μοναδική αξιόλογη φάση του Απόλλωνα στο πρώτο μέρος, αφού στη συνέχεια ανέλαβαν και πάλι... δράση οι παίκτες του ΠΑΟΚ. Μάλιστα, οι "ασπρόμαυροι" είχαν δύο καλές στιγμές στο 41ο λεπτό με τον Σβαμπ και στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων με τον Ίνγκασον, αλλά σε ισάριθμες περιπτώσεις ο Βέρλχουρστ αρνήθηκε την παραβίαση της εστίας του με εξαιρετικές επεμβάσεις.

Ο ΠΑΟΚ ΔΕΝ ΠΗΡΕ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΟΥ

Με την έναρξη του δεύτερου μέρος, ο Γκαρσία, βλέποντας τα προβλήματα που αντιμετώπισε ο Λύρατζης στο πρώτο ημίχρονο, προχώρησε σε αλλαγή πλευρών, με τον Ροντρίγκο να πηγαίνει στα αριστερά και τον νεαρό μπακ στα δεξιά. Ωστόσο, το πρόβλημα ήταν κυρίως δημιουργικό για τον ΠΑΟΚ, αφού αδυνατούσε να δημιουργήσει ευκαιρίες μπροστά απ' τα καρέ του Βέρλχουρστ, πέρα από ένα σωστά ακυρωθέν γκολ του Ζίβκοβιτς στο 48'.

Ο Απόλλων αναθάρρησε, ανέβηκε μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και έψαξε την ισοφάριση. Έστειλε δύο προειδοποιητικές... βολές με τον Άντονι Φατιόν στο 51' και το 59' και τελικά έφερε το ματς στα ίσα στο 63ο λεπτό με τον Τσιλούλη. Ο Τσαμπούρης εκτέλεσε το κόρνερ, ο επιθετικός του Απόλλωνα πρόλαβε τον Σβαμπ και νίκησε με όμορφη προβολή τον Ζίβκοβιτς για το 1-1. Ο ΠΑΟΚ δεν το πλήρωσε στο πρώτο μέρος από τις στημένες φάσεις, αλλά δεν ίσχυσε το ίδιο και στο δεύτερο.

ΝΙΚΗ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗ... ΒΟΥΛΑ

Ο Γκαρσία θέλησε να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του μετά την ισοφάριση, πέρασε τον Ομάρ Ελ Καντουρί στο γήπεδο αντί του Χρήστου Τζόλη και τέσσερα λεπτά αργότερα ο Μαροκινός είχε συμβολή στο κερδισμένο πέναλτι της ομάδας του. Ο Μαροκινός βρήκε τον Σβιντέρσκι, ο οποίος έκανε την προβολή, ο Λισγάρας τον πάτησε μέσα στην περιοχή και ύστερα από έλεγχο του VAR, ο Παπαπέτρου έδειξε το σημείο του πέναλτι. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Σβαμπ που έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία για το 2-1 της ομάδας του.

Στα τελευταία λεπτά, ο Απόλλωνας έψαξε την ισοφάριση, αλλά ο ΠΑΟΚ εκμεταλλεύτηκε τους κενούς χώρους, έχασε δύο καλές στιγμές με τους Τσόλακ (90 +4') και Αουγκούστο (90 +5') και τελικά στο έβδομο λεπτό των καθυστερήσεων πέτυχε και τρίτο γκολ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του δεύτερου (για χέρι του Μπρούσιτς), ο οποίος ήταν εκ των πρωταγωνιστών του αγώνα.

ΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΠΑΟΚ ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ