STOIXIMAN SUPER LEAGUE

"Ανυπόστατη φήμη"

"Ανυπόστατη φήμη"
κοκκαλης

Ο Πέτρος Κόκκαλης χαρακτήρισε ανυπόστατες φήμες όσα ακούγονται για ντοπαρισμένο παίκτη

"Δεν γνώριζω τίποτα τέτοιο. Δεν έχουμε καμία τέτοια πληροφορία. Πρόκειται για ανυπόστατη φήμη", ανέφερε χαρακτηριστικά.

Πρόταση για τη διαιτησία

Η ατζέντα στο διοικητικό συμβούλιο της Σούπερ Λίγκας την Πέμπτη καθώς παρουσία του Υφυπουργού Αθλητισμού συζητήθηκαν πολλά και σημαντικά θέματα ενώ ελήφθησαν καίριες αποφάσεις.

Σχετικά με τη διαιτησία στο τραπέζι έπεσε η πρόταση που θα κατατεθεί στην ΕΠΟ ως βάση διαλόγου, για τη σύσταση τετραμελούς επιτροπής με πρόεδρο κοινής αποδοχής στην οποία θα συμμετέχουν εκπρόσωπος της Σούπερ Λίγκας, της ΕΠΟ και της Β΄Εθνικής.

O εκπρόσωπος της Σούπερ Λίγκας θα έχει την αποκλειστική ευθύνη κατάρτισης των πινάκων και ορισμού διαιτητών και παρατηρητών του πρωταθλήματος.Η Πειθαρχική Επιτροπή θα είναι διμελής (πρόεδρος και ο εκπρόσωπος της διοργανώτριας που αφορά την εκδίκαση).

Ο Γιώργος Ορφανός μάλιστα χαρακτήρισε ενδιαφέρουσα την συγκεκριμένη πρόταση και πρόσθεσε :" Εγώ δεν συμμετείχα στο διάλογο, απλά έθεσα κάποιες παραμέτρους. Περιέγραψα πώς βλέπω τη διαιτησία. Μακριά από επιρροές, όσον αφορά την επιλογή των 20-25 διαιτητών.

Γενικά αυτοί που ελέγχουν τη διαιτησία να μην κατευθύνονται. Πρέπει να δημιουργηθεί ένα ισχυρό μέτωπο από τους ανθρώπους των ομάδων, με κοινή κατεύθυνση.

Αυτά είναι τρία στοιχεία τα οποία θεωρώ ότι συναπαρτίζουν τη συνταγή, όχι για λύσουμε 100% το πρόβλημα, κάτι που δεν έχει γίνει πουθενά, αλλά για να αποκτήσουμε αξιοπιστία. ".

"Γίνεται σοβαρή προσπάθεια"

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού που έδωσε το "παρών" στο διοικητικό συμβούλιο μετά από πρόταση της ηγεσίας της Σούπερ Λίγκας, έκανε λόγο για μία σοβαρή προσπάθεια ενώ στην συζήτηση ενημέρωσε τα μέλη κυρίως για τα μέτρα που θα θεσπιστούν από την πολιτεία για την καταπολέμηση της βίας, με το ρόλο που θα έχει η ιδιωτική ασφάλεια στα γήπεδα αλλά και την Υπουργική απόφαση για το ηλεκτρονικό εισιτήριο, τον έλεγχο κατά την είσοδο των φιλάθλων(σ.σ επισημάνθηκε η ανάγκη νομοθετικής ρύθμισης για την δυνατότητα των υπαλλήλων εταιριών security να μπορούν να προχωρούν σε σωματικό έλεγχο στις εισόδους των γηπέδων)αλλά και τις κάμερες.

" Η αυστηρότητα του νόμου θα αποτελέσει οπλοστάσιο για την καταπολέμηση της βίας. Γίνεται μία σοβαρή προσπάθεια για να έχει καλό αποτέλεσμα και να επιστρέψει ο κόσμος στα γήπεδα".

Aξίζει να σημειωθεί ότι το Δ.Σ. της διοργανώτριας αποφάσισε να συνεχιστεί το μέτρο της απαγόρευσης μετακίνησης οπαδών στους αγώνες πρωταθλήματος για ακόμη έναν μήνα.

Ο Γιώργος Ορφανός ρωτήθηκε εξάλλου για τις φήμες περί κρούσματος ντόπινγκ σε ποδοσφαιριστή ομάδας της Σούπερ Λίγκας, αλλά και για το θέμα που προέκυψε με τον έλεγχο του ΕΣΚΑΝ στην ομάδα της ΑΕΚ και απάντησε:

" Αν υπάρξουν τέτοια γεγονότα, ο νόμος προβλέπει εξέταση του πρώτου δείγματος, στη συνέχεια του δεύτερου και τα αποτελέσματα ανακοινώνονται από τους αρμόδιους. Για το δεύτερο, τόσο η ΑΕΚ, όσο και το ΕΣΚΑΝ έδωσαν τη δική τους ερμηνεία. Με βάση αυτά θα προχωρήσουν οι αρμόδιοι, όπως προβλέπει ο νόμος".

Αμετάβλητο το πρόγραμμα
Το διοικητικό συμβούλιο της Σούπερ Λίγκας αποφάσισε ακόμα να μην αλλάξει το πρόγραμμα του πρωταθλήματος και έτσι το φινάλε θα είναι στις 29 Απριλίου, παρά την αντίδραση του Ομοσπονδιακού προπονητή, Ότο Ρεχάγκελ ο οποίος μέσω αιτήματος της ΕΠΟ είχε ζητήσει η τελευταία αγωνιστική να διεξαχθεί στις 13 Μαϊου,ώστε να παραμείνουν σε αγωνιστικούς ρυθμούς οι διεθνείς παίκτες ενόψει των αγώνων της πρωταθλήτριας Ευρώπης στα προκριματικά του "Euro 2008". Ο Πέτρος Κόκκαλης αναφερόμενος σε αυτό το θέμα ανέφερε:

"Eγινε μια πολύ μακριά κουβέντα και τελικά η απόφαση που ελήφθη ήταν να μην αλλάξουμε τις ημερομηνίες και να κυλήσουν τα πράγματα όπως έχουν.

Βεβαίως έχει τεράστια σημασία για εμάς η επιτυχία της Εθνικής ομάδας. Έχω την άποψη ότι, παρ΄όλο που θα τελειώσει νωρίτερα το πρωτάθλημα, οι ομάδες θα διατηρήσουν σε αγωνιστική ετοιμότητα τους ποδοσφαιριστές τους ούτως ώστε να συμμετάσχουν στα παιχνίδια της Εθνικής όσον το δυνατόν καλύτερα».

Τέλος αναφορικά με τον ΟΠΑΠ όπως τόνισε ο Πέτρος Κόκκαλης υπάρχει συζήτηση για τη στήριξη δράσεων από την Εταιρεία, για το πρωτάθλημα Νέων, την καταπολέμησης της βίας αλλά και της φαρμακοδιέγερσης.






























TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ