ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

''Ανυπομονώ να παίξω στον ΠΑΟ'' είπε ο Μανούτσο, ο οποίος θα έρθει καθυστερημένα. Φήμες και για χαφ

''Ανυπομονώ να παίξω στον ΠΑΟ'' είπε ο Μανούτσο, ο οποίος θα έρθει καθυστερημένα. Φήμες και για χαφ
μανουτσο

Στο πρόσωπο του Μανούτσο Γκονσάλβες βρήκε ο Παναθηναϊκός τον αντικαταστάτη του Βαγγέλη Μάντζιου που έφυγε για την Αϊντραχτ Φρανκφούρτης. Ερχεται δανεικός ο πρώτος σκόρερ της Ανγκόλα, αφού άνθρωπος του "τριφυλλιού" ταξιδεύει στην Γκάνα να πάρει την υπογραφή του. Τον επιβεβαίωσαν και οι Ιταλοί. Θα καθυστερήση η άφιξή του στην Ελλάδα λόγω πρόκρισης... της Ανγκόλα στο Κόπα Αφρικα.

Παίκτης του "τριφυλλιού" πρέπει να θεωρείται ο Μανούτσο Γκονσάλβες, καθώς μετά το ναυάγιο των επαφών με τον Αργεντίνο χαφ, οι ιθύνοντες του Παναθηναϊκού αποφάσισαν να προχωρήσουν στο δανεισμό του Ανγκολέζου επιθετικού, που είναι πρώτος σκόρερ στο Κόπα Αφρικα.
Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες μετά την συγκατάθεση της Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ παράγοντας του Παναθηναϊκού έχει ξεκινήσει το ταξίδι του για τη Γκάνα, όπου διεξάγεται το Κόπα Αφρικα προκειμένου να ολοκληρώσει την απόκτηση του Μανούτσο, που δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό αν θα έρθει δανεικός μέχρι το καλοκαίρι ή για ένα χρόνο.

Ο επιθετικός της Ανγκόλα αναμένεται στην Ελλάδα μετά το τέλος των υποχρεώσεών του στο Κόπα Αφρικα που δείχνει "δείγματα" ενός δυνατού φορ και σπουδαίου σκόρερ (3 γκολ μέχρι τώρα).

Η επιβεβαίωση του προπονητή της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για τον δανεισμό του Ανγκολέζου φορ -ο οποίος εντάχθηκε στο δυναμικό των "μπέμπηδων" στις 21 Δεκεμβρίου- σε συνδυασμό με τις πριν από λίγο καιρό συστάσεις του φίλου και συμπατριώτη του Ζοσέ Πεσέιρο, Κάρλος Κεϊρός στέλνουν τον υψηλόσωμο φορ στην Παιανία.

Η απόκτηση του 24χρονου άσου (7 Μαρτίου 1983) που πιθανώς να έρθει στην Ελλάδα μετά το ματς με την Βέροια, αφού η ομάδα του είναι με το ένα πόδι στο να προκριθεί στα προημιτελικά, αναγκάζει τους "πράσινους" να παραχωρήσουν -τελικά- τον Αντώνη Πετρόπουλο σε άλλο σύλλογο της Σούπερ Λίγκα, με τον ΟΦΗ, επόμεμο σταθμό.

Μανούτσο: ''Ανυπομονώ να έρθω στην Ελλάδα''



Η επιβεβαίωση για την μετακίνηση του Μανούτσο Γκονσάλβες από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στον Παναθηναϊκό, ήρθε από τον ίδιο τον παίκτη, ο οποίος από τη Γκάνα που βρίσκεται με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της Αγκόλας για το Κύπελλο Εθνών Αφρικής, μίλησε για τη νέα σελίδα της καριέρας του.

''Μετά την ολοκλήρωση του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής θα μεταβώ στη Λουάντα και ακολούθως στην Αθήνα. Ανυπομονώ να παίξω στην Ελλάδα με τον Παναθηναϊκό και έπειτα, ελπίζω να κάνω μια επιτυχημένη καριέρα στο Ολντ Τράφορντ'', τόνισε ο χαρισματικός επιθετικός.

Είναι χαρακτηριστικό οτι 14 ομάδες (!) ''χτύπησαν'' την πόρτα της Μάντσεστερ, μόλις ενημερώθηκαν ότι ο Μανούτσο τίθεται προς παραχώρηση με τη μορφή δανεισμού. Υπήρχαν ενδιαφερόμενες ομάδες από την Πορτογαλία, την Ιταλία κα το Βέλγιο, ωστόσο, οι ''πράσινοι'' κινήθηκαν γρήγορα και απέσπασαν το πολυπόθητο ''ναι'' του αφρικανού φορ.

Δημοσιεύματα στην Ιταλία και δηλώσεις Φέργκιουσον

« Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έδωσε τον Μανούτσο από την Αγκόλα στον Παναθηναϊκό» ανέφερε η «Gazzetta dello sport» στην έκδοση της Τετάρτης.

Στην πατρίδα του υψηλώσομου Αφρικάνου φορ φιλοξενούνται δηλώσεις του σερ Aλεξ Φέργκιουσον που αναφέρει χαρακτηριστικά, την συνέχεια στην πορεία του μετά το Κόπα Αφρικα:

" Το γεγονός ότι συμμετέχει στο Κόπα Aφρικα θα μας βοηθήσει στο να βγάλουμε πιο εύκολα άδεια εργασίας. Είμαι σίγουρος για αυτό. Είναι ένα αυθεντικό ταλέντο, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για αυτό και θα έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον να παρακολουθήσουμε την πορεία του στη συγκεκριμένη διοργάνωση.

Ακόμα και αν περάσει η Αγκόλα στα ημιτελικά, θα είναι πολύ αργά δύσκολο να παίξει σε μας. Θα τον δανείσουμε σε κάποια άλλη ομάδα, μέχρι το τέλος της σεζόν

", τόνισε ο σερ Aλεξ.

Εντονες φήμες... και για χαφ



Σύμφωνα με έντονες πληροφορίες στους δημοσιογραφικούς κύκλους, οι "πράσινοι" δεν θα σταματήσουν τα μεταγραφικά τους "χτυπήματα" με την απόκτηση του Μανούτσο Γκονσάλβες. Συγκεκριμένα ο τελευταίος "κρίκος" της φετινής ενίσχυσης θα είναι ένας παίκτης της μεσαίας γραμμής με τον οποίο έχουν έρθει σε συμφωνία ήδη. Οι διοικούντες σίγουρα κινούνται με άκρα μυστικότητα και οι όποιες εξελίξεις θα λάβουν τέλος σύντομα.

Με καθυστέρηση η άφιξη...



Με μια μικρή καθυστέρηση θα έχουν την ευκαιρία να δουν τον Μανούτσο Γκονσάλβες στην Ελλάδα οι "πράσινοι" οπαδοί. Ο σέντερ φορ των "πράσινων" προκρίθηκε με την Ανγκόλα στα προημιτελικά της Δευτέρας, ως δεύτερη ομάδα του ομίλου και έτσι ο Ζοσέ Πεσέιρο θα περιμένει (αν και εφόσον δεν προχωρήσει άλλο στην συνέχεια) να εμφανιστεί στην Παιανία μετά το ματς με τον Αστέρα Τρίπολης.

Σε ότι αφορά το τελευταίο ματς των ομίλων ο 24χρονος επιθετικός κυμάνθηκε σε μέτρια απόδοση αφού όπως έδειξαν και οι δύο ομάδες δεν ήθελαν να "ανοιχτούν". Πάντως εκτός από το γκολ που του έλειψε, έδειξε μερικά από τα στοιχεία που τον συνοδεύουν, όπως ταχύτητα, όγκος ενός επιθετικού στην περιοχή, και τέλος καλή τεχνική.

To who is who του Μανούτσο



Ο Μανούτσο ξεκίνησε την καριέρα το 1993 με την Φλαμενγκίνιο και το 2004 πήγε στην Μπενφίκα ντε Λουάντα και αργότερα αποκτήθηκε από την Πέτρο Ατλέτικο, όπου τον είδε η Μάντσεστερ και έδειξε ενδιαφέρον για την απόκτηση του. Τις δύο τελευταίες χρονιές έχει βγει πρώτος σκόρερ με την ομάδα του.

Ευχάριστος ''πονοκέφαλος'' για Πεσέιρο

Στην ευχάριστη θέση να υπολογίζει σε όλους τους παίκτες του, πλην τους γνωστούς τραυματίες, βρίσκεται ο Ζοσέ Πεσέιρο. Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού, είδε με μεγάλη ικανοποίηση να μην υπάρχουν νέα προβλήματα μετά τη προπόνηση της Πέμπτης και ως εκ τούτου θα μπορεί να παρατάξει την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα στο κυριακάτικο ματς με τον Αστέρα Τρίπολης.

Όσον αφορά στο αγωνιστικό κομμάτι, μετά το καθιερωμένο ζέσταμα οι ''πράσινοι'' επιδόθηκαν σε ασκήσεις στην κυκλοφορία της μπάλας και ταχύτητες. Στην συνέχεια χωρίστηκαν σε τρία γκρουπ όπου δούλεψαν στις στημένες φάσεις και έπαιξαν δίτερμα. Το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με αποθεραπεία. Απόντες οι γνωστοί Σωτήρης Λεοντίου και Σεμπαστιάν Ρομέρο, που αμφότεροι ακολούθησαν ατομικό πρόγραμμα φυσικής κατάστασης.

Στον ΟΦΗ ο Πετρόπουλος



Στην απόκτηση του Αντώνη Πετρόπουλου ως δανεικού για τους επόμενους 6 μήνες, προχώρησε την Πέμπτη το απόγευμα ο ΟΦΗ. Οι δύο διοικήσεις ήρθαν σε συμφωνία για τον ταλαντούχο επιθετίκό και ο παίκτης που πρόσφατα μετακινήθηκε από το Αιγάλεω στο "τριφύλλι" θα μεταβεί την Παρασκευή στην Κρήτη για να τεθεί άμεσα στην διάθεση του Γιώργου Παράσχου.

Δείτε τα γκολ του Μανούτσο με την φανέλα της Ανγκόλας στο Κόπα Άφρικα 2008
















































TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ