ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ

Αντσελότι: "Δεν πιστεύω σε ιδεολογίες όπως ο Γκουαρδιολισμός"

Ο Κάρλο Αντσελότι κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης ανάμεσα στην Σαχτάρ και τη Ρεάλ
Ο Κάρλο Αντσελότι κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης ανάμεσα στην Σαχτάρ και τη Ρεάλ © 2021 EFREM LUKATSKY / AP IMAGES

Ο Κάρλο Αντσελότι παραχώρησε μία ενδιαφέρουσα συνέντευξη στην Corriere dello Sport, όπου μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στη Ρεάλ και τη σχέση του με τον σύλλογο, τη προπονητική του φιλοσοφία, τα σχόλια του αθλητικού διευθυντή της Παρί, Λεονάρντο, καθώς και για το απαιτητικό καλεντάρι.

Η Ρεάλ τόσο στην Ισπανία, όσο και στην Ευρώπη βλέπει μόνο την κορυφή. Η ομάδα του Κάρλο Αντσελότι είναι πρωτοπόρος στον βαθμολογικό πίνακα της La Liga, ενώ ηγείται και του 4ου ομίλου του Champions League, έχοντας ήδη εξασφαλίσει τη συμμετοχή της στη νοκ άουτ φάση της διοργάνωσης.

Ο Ιταλός κόουτς μιλώντας στην ιταλική εφημερίδα Corriere dello Sport, αναφέρθηκε στην κατάσταση που επικρατεί στον χώρο του ποδόσφαιρο, το βεβαρημένο πρόγραμμα των ποδοσφαιριστών, ενώ αναφέρθηκε και στη δική του φιλοσοφία, υποστηρίζοντας ότι καλός τεχνικός είναι εκείνος που προσαρμόζει το παιχνίδι στα χαρακτηριστικά της ομάδας και των παικτών του.

"Έξυπνος προπονητής είναι αυτός που προσαρμόζει το παιχνίδι στα χαρακτηριστικά των παικτών του. Θα ήταν ηλίθιος αν με έναν επιθετικό σαν τον Βινίσιους δεν πόνταρε στην αντεπίθεση. Ένα άλλο παράδειγμα: αν έχω τον Κριστιάνο, ψάχνω τρόπο να του πηγαίνω συχνά την μπάλα, δεν του ζητάω να γυρίσει πίσω. Το ίδιο ισχύει και για τον Ιμπραχίμοβιτς. Υπάρχουν δύο τύποι παικτών: αυτοί που κάνουν τη διαφορά και αυτοί που πρέπει να τρέξουν. Δεν πιστεύω σε ιδεολογίες όπως ο Γκουαρδιολισμός, ο Σαρισμός. Πιστεύω στην ταυτότητα της ομάδας", τόνισε αρχικά ο 62χρονος, ο οποίος εν συνεχεία στάθηκε στη σχέση του με τη Ρεάλ.

"Στη Ρεάλ όλα είναι ίδια και αμετάβλητα, το μόνο που αλλάζει είναι οι προπονητές. Οι ίδιοι φυσιοθεραπευτές, οι ίδιοι αποθηκάριοι, οι ίδιοι δημοσιογράφοι, το ίδιο όραμα, η ίδια επείγουσα ανάγκη για επιτυχίες παρά την οικονομική ζημιά που προκάλεσε η πανδημία. Σε έναν χρόνο, στα τέλη Δεκεμβρίου 2022, το νέο Μπερναμπέου θα είναι έτοιμο και ο Φλορεντίνο (Πέρεθ) έχει μεγάλα σχέδια για τον Ιούλιο. Η πρόταση της Ρεάλ ήταν μια έκπληξη για μένα, αν και δεν είχα χάσει ποτέ την επαφή μου με τον σύλλογο. Αν ήταν στο χέρι μου θα έμενα μια ζωή, δεν υπάρχει καλύτερο μέρος για το ποδόσφαιρο, αλλά και για να ζήσω.

Όσον αφορά τα σχόλια του αθλητικού διευθυντή της Παρί Σεν Ζερμέν, Λεονάρντο, όπου μίλησε για έλλειψη σεβασμού από τη μεριά των "μερένγκες" ανέφερε χαρακτηριστικά: "Σε άλλες εποχές θα είχα απαντήσει διαφορετικά, αλλά βρίσκομαι σε μια φάση της ζωής που θέλω μόνο να έχω ειρηνικές σχέσεις με τον κόσμο. Είμαι στο ποδόσφαιρο από το 1977. Σχεδόν 46 χρόνια, και 30 ως προπονητής. Ξεπέρασα τα 1.200 παιχνίδια, έχασα το μέτρημα. Δεν έχω χρόνο ή διάθεση να τσακωθώ. Όταν ο Φλορεντίνο θέλει να με διώξει, δεν θα θυμώσω".

S24 Bet - Το Στοίχημα επιστρέφει στο SPORT24

Το SPORT24 απέκτησε νέα ενότητα με έγκυρο και μοναδικό περιεχόμενο για το Στοίχημα! Προγνωστικά στοιχήματος, προτάσεις και αναλύσεις με την υπογραφή του SPORT24 και της έμπειρης ομάδας δημοσιογράφων του. Καθημερινό περιεχόμενο με προτάσεις για το στοίχημα σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ στο S24 BET.

TAGS ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ ΙΣΠΑΝΙΑ LA LIGA ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ ΑΓΓΛΙΑ PREMIER LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΥΡΩΠΗ ΠΑΡΙ ΣΕΝ-ΖΕΡΜΕΝ ΓΑΛΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ