ΕΛΛΑΔΑ

Αναβλήθηκε η δίκη Φιλόπουλου

Αναβλήθηκε η δίκη Φιλόπουλου
Φιλόπουλος

Αναβολή για την Τετάρτη (10/09, 09:00) πήρε η δίκη των 27 για τη δολοφονία του Φιλόπουλου

Αναβλήθηκε για την Τετάρτη...


Αναβολή για την Τετάρτη (10/09, 09:00) πήρε η δίκη των 27 για τη δολοφονία του Φιλόπουλου, μετά από αίτηση των συνηγόρων τους για αναίρεση του βουλεύματος το οποίο παρέπεμψε τους πελάτες τους σε δίκη.

Το πρωί της Παρασκευής (5/9 - 12:30) ξεκίνησε η πολύκροτη υπόθεση στο A' Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων η δίκη για την δολοφονία του Μιχάλη Φιλόπουλου, πριν από ενάμιση χρόνο στα τραγικά επεισόδια της Λεωφόρου Λαυρίου.

Οι κατηγορίες που αποδίδονται στους 27 οπαδούς, σύμφωνα με το πόρισμα, είναι βαρύτατες και επισύρουν ποινές από 10 χρόνια φυλάκισης μέχρι και ισόβια κάθειρξη.

Αναλυτικά κατηγορούνται: για ανθρωποκτονία από πρόθεση, για συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης, έκρηξης και προμήθεια εκρηκτικών βομβών.

Όσον αφορά την κατηγορία συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης, η διαδικασία θα γίνει με βάση τις διατάξεις του αντιτρομοκρατικού νόμου, όπως στη δίκης της 17ης Νοέμβρη!

"Θέλουμε δικαιοσύνη..."


Όπως δήλωσε η οικογένεια του θύματος, μέσω του δικηγόρου Θέμη Σοφού: "το μόνο που θέλουμε είναι να αποδοθεί δικαιοσύνη". Ο δικηγόρος της οικογένειας, Θέμης Σοφός, με δηλώσεις του στον SENTRA FM 103,3, αναφέρθηκε στην δίκη της Παρασκευής:

Διαβάστε ένα απόσπασμα:


"Επειδή υπάρχουν και άνθρωποι προσωρινά κρατούμενοι η πιθανότητα της αναβολής, όπως αντιλαμβάνεστε, είναι μάλλον περιορισμένη.

Φυσικά οποιοσδήποτε κατηγορούμενος υποβάλει αίτημα αναβολής για σπουδαίο λόγο είτε του ιδίου είτε του συνηγόρου του το δικαστήριο πρέπει να το εξετάσει. Από την πλευρά της πολιτικής αγωγής όμως δεν υπάρχει ούτε βούληση ούτε πρόθεση φυσικά για την αναβολή της δίκης.

Ο πατέρας και η μάνα του άτυχου Μιχάλη επιθυμούν σε κάθε περίπτωση να μάθουν ποιος ή ποιοι είναι αυτοί που δολοφόνησαν τον γιο τους. Υπήρξαν κάποια εμπόδια τα οποία θεωρώ εγώ ταπεινά ότι ξεπεράστηκαν.

Υπάρχουν και κάποια άλλα τα οποία η υπεράσπιση θα προβάλει, δεν θέλω να προεξοφλήσω ότι η υπεράσπιση δεν θα προβάλει κάποιες ενστάσεις. Θα τις αντιμετωπίσουμε βέβαια στην διαδικασία".




















TAGS ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ