ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Αναστασίου: "Πιο αποτελεσματικοί και απαιτητικοί"

Αναστασίου: "Πιο αποτελεσματικοί και απαιτητικοί"
INTIME SPORTS

Ο Γιάννης Αναστασίου έμεινε ικανοποιημένος από τη νίκη και την αμυντική λειτουργία της ομάδας του στο ματς με τον Παναιτωλικό ενώ αναφέρθηκε και στην αναγέννηση του Πέτριτς.

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε 1-0 του Παναιτωλικού αφήνοντας απόλυτα ικανοποιημένο τον Γιάννη Αναστασίου σε ότι είχε να κάνει με την αμυντική λειτουργία της ομάδας του κόντρα σε μια πολύ καλή ομάδα όπως η ομάδα του Αγρίνου. Ο τεχνικός των πράσινων μίλησε και για την χρησιμοποίηση του Ζέκα ως δεξί μπακ σε ακόμα ένα ματς αλλά και για την αναγέννηση του Πέτριτς.

Σε ερώτηση μάλιστα για το γιατί σε δυο συνεχόμενα παιχνίδια έχει αντικαταστήσει τους παίκτες που έχουν κίτρινη κάρτα στο πρώτο ημίχρονο σημείωσε ότι το κάνει γιατί δεν έχει εμπιστοσύνη πουθενά.

Χαρακτηριστικά σημείωσε:

"Παίξαμε απέναντι σε μια ποιοτική ομάδα που βρισκόταν σε καλή κατάσταση και παίζει καλό ποδόσφαιρο και το γεγονός ότι τους εγκλωβίσαμε και δεν έκαναν ούτε μια τελική είναι πολύ σημαντικό για την λειτουργία στο αμυντικό κομμάτι. Στο επιθετικό δεν κάναμε φάσεις στο πρώτο μέρος καθώς στην τελική πάσα υστερούσαμε. Είχαμε μια καλή φάση με τον Πέτριτς μετά από έναν ωραίο συνδυασμό με την μια αλλά δεν πήραμε το προβάδισμα.

Το σημαντικό που τους είπα και στο ημίχρονο ήταν να έχουμε υπομονή και να κρατήσουμε την ισορροπία και μπροστά θα είχαμε περισσότερες φάσεις. Δείξαμε ωριμότητα όταν δημιουργούμε φάσεις και μετά το 1-0 αυτές που κάναμε έπρεπε να τις τελειώσουμε και να ήμασταν πιο ήρεμοι. Μετά από 7-8 μήνες πρέπει να είμαστε πιο αποτελεσματικοί και πιο απαιτητικοί από τους εαυτούς μας".

Ξεχωρίσατε κάποιους παίκτες από τον Παναιτωλικό, θεωρείτε ότι μπορεί να πάει καλύτερα;
"Έχει αρκετά καλούς παίκτες σε όλες τις γραμμές, δεν θέλω να αναφερθώ προσωπικά. Πιστεύω ότι κάνει μια εξαιρετική πορεία και ότι θα μπει στην πρώτη πεντάδα. Έχει σταθερότητα, ποιότητα, πλάνο και ξέρουν τι θέλουν στο γήπεδο. Είναι μια ομάδα που έχει αλλάξει τελείως την φιλοσοφία της σε σχέση με πέρσι που έπαιζε κόντρα επίθεση και φέτος θέλει να κυριαρχήσει. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στον κ. Χάβο για την δουλειά που κάνει".

Βλέπουμε τον Ζέκα ως δεξί μπακ και μάλιστα να αποδίδει καλά, είναι μια σκέψη σας για τη συνέχεια;
"Είναι μια θέση του δεξιού μπακ που μας προβληματίζει από την αρχή της σεζόν και δεν σταθερότητα και την απαιτούμενη απόδοση από τους παίκτες μας. Έχουμε επιλογές βέβαια και με την επάνοδο του Μαρινάκη έχουμε κάποιες σκέψεις στο μυαλό μας. Ξέρω ότι είναι καλό για έναν παίκτη να το ευχαριστιέται και να έχει την εμπιστοσύνη του προπονητή του και να παίζει χωρίς φόβο και άγχος και χωρίς πίεση αλλά πρέπει να το δείχνουν".

Για την αναγέννηση του Πέτριτς και τον ρόλο που παίζει;
"Προσπαθούμε να βρούμε τρόπους για να πάρουμε το καλύτερο δυνατό από αυτό. Όταν είχε φύγει ο Φιγκερόα είχε έρθει για επιθετικός αλλά πέρασε πολλά. Το αρχικό πλάνο ήταν να πάρουμε το μάξιμουμ και να παραμείνει φιτ έχει κάνει πολλές συμμετοχές, οπότε έχουμε κάνει καλή δουλειά στον τομέα ότι είναι φιτ και διαθέσιμος κάθε Κυριακή. Δεν είναι σέντερ φορ, ούτε δεκάρι, αλλά ένας πολύ εγκεφαλικός παίκτης και πρέπει να τον αξιοποιήσουμε. Οι παίκτες ξέρουν τι πρέπει να κάνουν και να το ευχαριστούνται και παίζουν το ποδόσφαιρο τους".

Είδαμε για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι να κάνετε αλλαγή παίκτη που είχε κάρτα στο πρώτο μέρος, το κάνετε για να μην γίνει κάτι στο δεύτερο ημίχρονο. Επίσης μπορείτε να μας πείτε τι έπαθε ο Λαγός;
"Ο Λαγός έπαθε κάτι κάτω στο πέλμα και δεν μπορούσε να περπατήσει αλλά αύριο θα ξέρουμε περισσότερα. Όσο για αυτό με τις κάρτες είναι ένα θέμα για εμάς και επειδή δεν έχω εμπιστοσύνη πουθενά προτιμώ να μην πάρω κάποιο ρίσκο και να διασφαλίσουμε την ισορροπία της ομάδας μου".

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ