ΓΑΛΛΙΑ

Ανάσταση για Παρι

Ανάσταση για Παρι
Μπενζεμά

Ανάσταση για την Παρί που κέρδισε επιτέλους για πρώτη φορά στη σεζόν εντός έδρας και μάλιστα με το ευρύ 3-0 επί της Λανς. Με νίκες έκαναν ποδαρικό στην πρώτη αγωνιστική του 2008 Λυών και Μπορντό για το Championnat καταφέρνοντας μάλιστα αμφότερες να ανατρέψουν το σε βάρος τους σκορ

Παρά το ότι η ομάδα του Γκέρετς άνοιξε το σκορ στο 16' με τον Σισέ η συνέχεια ανήκε στην ομάδα του Λακόμπ που κατάφερε να ισοφαρίσει στο 39' με τον Παζίς. Κομβικό σημείο της αναμέτρησης το 68' όταν και ο Κρουποβιέζα αποβλήθηκε για τους Μασσαλούς, αφήνοντας τους φιλοξενούμενους με 10.
Η Ρεν πίεσε στο τέλος και κατάφερε να πάρει αυτό που ήθελε με τον Βιλτόρ να σκοράρει δυο φορές στο 82' και το 88' για να δώσει διαστάσεις στη νίκη των γηπεδούχων που έφτασαν στο 3-1 επί της Μαρσέιγ και πήραν βαθιά ανάσα ενόψει της συνέχειας.

Ανάσταση για την Παρί που κέρδισε επιτέλους για πρώτη φορά στη σεζόν εντός έδρας και μάλιστα με το ευρύ 3-0 επί της Λανς. Με νίκες έκαναν ποδαρικό στην πρώτη αγωνιστική του 2008 Λυών και Μπορντό για το Championnat καταφέρνοντας μάλιστα αμφότερες να ανατρέψουν το σε βάρος τους σκορ και να φτάσουν σε σημαντικές νίκες παίζοντας μπροστά στο κοινό τους.

Η Παρί χρειάστηκε να περιμένει τη μισή σεζόν, να κάνει πρωτοχρονιά χωρίς να έχει καταφέρει να πετύχει τρίποντο μπροστά στο κοινό της όμως το ποδαρικό στο Παρκ ντε Πρενς για το 2008 έγινε με το δεξί. Οι πρωτευουσιάνοι χάρις σε ένα ξέσπασμα στην επανάληψη φιλοδώρησαν με 3 τέρματα τη Λανς καταφέρνοντας να πάρουν επιτέλους ένα τρίποντο την έδρα της.

Tα προβλήματα της Λανς από την άλλη που είχε εξαιρετική παράδοση στο Παρίσι δείχνουν να μην έχουν γιατρειά και έτσι μετά τον εντός έδρας αποκλεισμό από τη Νιόρ για το κύπελλο ήρθε και ηχηρή σφαλιάρα το 3-0 από την Παρί να γιγαντώσει τα προβλήματα στην ομάδα.

Με νίκες έκαναν ποδαρικό στην πρώτη αγωνιστική του 2008 Λυών και Μπορντό για το Championnat καταφέρνοντας μάλιστα αμφότερες να ανατρέψουν το σε βάρος τους σκορ και να φτάσουν σε σημαντικές νίκες παίζοντας μπροστά στο κοινό τους.

H Λυών βρίσκονταν πίσω στο σκορ από το 9΄ και μάλιστα με αυτογκόλ του Ρεβεγιέρ, όμως αντέδρασε πολύ γρήγορα και στο 16' κατάφερε να φέρει το ματς στα ίσια με τον Μπεν Αρφά να χρίζεται σκόρερ. Η ομάδα του Περέν που έπαιζε με Μπενζεμά στην αιχμή της επίθεσης και τους Μπάρος, Μπεν Αρφά στα άκρα κυριάρχησε μετά το 1-1 και έχασε πολλές και κλασσικές ευκαιρίες για να πάρει το προβάδισμα πριν την ανάπαυλα.

Τελικά χρειάστηκε να φτάσουμε στο 57' για να έρθει το δεύτερο γκολ με τον Ζουνίνιο, ενώ με ένα ακόμα φοβερό γκολ ο Μπενζεμά στο 66' έφτασε το κοντέρ στα 3, με τους λυωνέ να σφραγίζουν την επικράτησή τους και να καρπώνονται με τα τέρματα που άξιζαν την καθολική τους υπεροχή. Το μόνο που κατάφερε η Τουλούζ ήταν να μειώσει στο 93' με τον Φαμπίνιο για το τελικό 3-2.

Η Μπορντό έμεινε επίσης πολύ νωρίς πίσω στο σκορ με τον Νικουλάε να πετυχαίνει γκολ για την Οσέρ μόλις στο δεύτερο λεπτό, όμως και οι Γιρονδίνοι δεν επέτρεψαν από την αρχή να αμφισβητηθεί η αγωνιστική τους ανωτερότητα.

Στο 13' ο Μπεγιόν κέρδισε πέναλτι και ο πρώτος σκόρερ της Μπορντό έσπευσε να το εκτελέσει. Ο Σορίν όμως των οσερουά με φοβερή απόκρουση του αρνήθηκε ένα ακόμα τέρμα με τον Καβενάγκι να παίρνει τελικά το "ριμπάουντ" και να ισοφαρίζει σε 1-1. Πέντε λεπτά πριν τη λήξη του ημιχρόνου ένα φοβερό γκολ του Πλανούς έδωσε το προβάδισμα στη Μπορντό που πήγε προηγούμενη τελικά στα αποδυτήρια.

Η υπεροχή της ήταν σαφής και στην επανάληψη και οι Γιρονδίνοι κατάφεραν να σκοράρουν άλλες δυο φορές με τον Καβενάγκι και τον Μπεγιόν στις καθυστερήσεις για να δώσουν διαστάσεις θριάμβου στην επικράτησή τους και να πιάσουν στους 36 βαθμούς τη Νανσί στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας.

Η ομάδα του Πάμπλο Κορέα έμεινε στο 0-0 στην εδρα της εξαιρετικά φορμαρισμένης Καέν που διατήρησε το φοβερό της αήττητο των δυο τελευταίων μηνών, έχοντας καταφέρει να μπει στην πρώτη εξάδα του πίνακα. Από τα υπόλοιπα ματς ξεχώρισε μια ακόμα εντός έδρας νίκη για τη Βαλενσιέν που έχει ξεχάσει τι θα πει να δέχεται γκολ μπροστά στο κοινό της. Ο Ουαντού και η παρέα του με ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο επικράτησαν με 2-0 της Σεντ Ετιέν και παρέμειναν στο γκρουπ των πρωτοπόρων.

Ξεχώρισαν επίσης οι νίκες της Μονακό που στο 90' κατάφερε να κάμψει πολύ δύσκολα την αντίσταση της Λοριάν με 1-0 αλλά και της Σοσό που πέρασε από την έδρα της αποδεκατισμένης ελέω Κόπα Άφρικα Λε Μαν.

Τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα και πρόγραμμα της 20ης αγωνιστικής στο Championnat έχουν ως εξής:

Σάββατο 12/1 21:00

Bαλενσιέν-Σεντ Ετιέν 2-0 (Ντουμέν 9', Πουζόλ 89')
Kαέν-Νανσί 0-0
Λιλ-Μετς 1-1 (Καμπαγιέ 94' - Γκιγκάξ 25')
Λυών-Τουλούζ 3-2 (Μπεν Αρφά 16', Ζουνίνιο 57', Μπενζεμά 66' - Ρεβεγιέρ αυτ. 9', Φαμπίνιο 93')
Στρασβούργο-Νις 0-1 (Έντερσον 51')
Μπορντό-Οσέρ 4-1 (Καβενάγκι 13', 52', Πλανούς 40', Μπεγιόν 92' - Νικουλάε 2')
Λε Μαν-Σοσό 0-2 (Έρντινγκ 45', Ιζαμπέ 54')
Μονακό-Λοριάν 1-0 (Σαμπού 90')

Κυριακή 13/1
Παρί-Λανς 3-0 (Παουλέτα 59', Ντιανέ 65', 67')
Ρεν-Μαρσέιγ 2-1 (Παζίς 39', Βιλτόρ 82', 88' - Σισέ 16')

Παρί-Λανς 3-0




Λυών-Τουλούζ 3-2
















Bαλενσιέν-Σεντ Ετιέν 2-0




Mπορντό-Οσέρ 4-1
































































































TAGS ΓΑΛΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ