ΑΕΚ

Αναγέννηση... Επιστροφή... Κατάκτηση...

Αναγέννηση... Επιστροφή... Κατάκτηση...
INTIME SPORTS

Ενωτικός, ξεκάθαρος, λακωνικός και αποφασιστικός ο Δημήτρης Μελισσανίδης στην πρώτη του συνέντευξη Τύπου. Στο πλάι του ο Ντούσαν Μπάγεβιτς, πιο άνετος από ποτέ και έτοιμος να αναλάβει την δυσκολότερη αποστολή που είχε ποτέ για την ΑΕΚ. Το Sport24.gr βρέθηκε στο Τατόι Club και σας μεταφέρει όλο το παρασκήνιο της εκδήλωσης από τους πρωταγωνιστές

Αν ισχύει ότι η καλή μέρα φαίνεται από το πρωί, τότε σίγουρα η ΑΕΚ μπήκε σε μια άλλη εποχή, άγνωστη για αυτήν, καθώς την συγκεκριμένη διοικητική δυναμική δεν την είχε ποτέ στην ιστορία της, ούτε επί Μελισσανίδη στην πρώτη του θητεία.

Το Τατόι Club θύμιζε φυλακή υψίστης ασφαλείας, καθώς κάθε 10 βήματα και ένας security να σου δείξει τον δρόμο για την τοποθεσία της εκδήλωσης. Σε κάθε σου ματιά μετρούσες και μια πεντάδα από δαύτους.

Ο χώρος επιβλητικός με το καλησπέρα, τεράστιος, με ένα πορτατίφ ολόκληρο ξύλινο άλογο (κανονικές διαστάσεις!) στην είσοδο καθώς περνούσες για το μπαρ. Έξω στον χώρο η ατμόσφαιρα "μύριζε" ΑΕΚ. Παλιές δόξες του παρελθόντος σε πηγαδάκια, Κώστας Νεστορίδης, Μίμης Παπαϊωάννου, Θωμάς Μαύρος από την μία και από την άλλη Ηλίας Ατματζίδης, Μιχάλης Κασάπης, Στέλιος Μανωλάς, Βασίλης Τσιάρτας...

Ήταν οι περισσότεροι εκεί, κάποιοι δεν κατάφεραν να παραβρεθούν αλλά ήταν όλοι προσκεκλημένοι στη έναρξη της νέας εποχής της ΑΕΚ. Στο βάθος όλων των τραπεζιών ξεχώριζε ένα που είχε την λάμψη και τη δυναμική που χρειάζεται αυτό το εγχείρημα, προκειμένου να οδηγήσει στην επιτυχία στο παρόν και το μέλλον της ΑΕΚ.

Δημήτρης Μελισσανίδης, Γιώργος Μελισσανίδης(υιός), Ντούσαν Μπάγεβιτς, Νίκος Λυμπερόπουλος, Τραϊανός Δέλλας, Βασίλης Μπορμπόκης και Βασίλης Δημητριάδης. Όλη η ΑΕΚ σε ένα τραπέζι, ακόμα και την συγκεκριμένη μέρα να συζητάει τα θέματα της ομάδας.

Υπό τη σκέπη του Τίγρη

Η συνέντευξη Τύπου ξεκίνησε με ένα συγκινητικό βίντεο για την ιστορία της προσφυγιάς και την ίδρυση της ΑΕΚ, ένα βίντεο που κατέληξε στην φετινή εφιαλτική χρονιά για τον δικέφαλο. Τελείωσε όμως με την ελπίδα...

Και εκεί πήρε τον λόγο ο Δημήτρης Μελισσανίδης. Ο Τίγρης όπως είναι το προσωνύμιο του ισχυρού άνδρα της Aegean, μίλησε για ενωτική προσπάθεια όλων των ΑΕΚτζήδων, για την κατασκευή του γηπέδου αλλά και για την καταδίκη της ΑΕΚ να πρωταγωνιστεί.

Μάλιστα δεν αμέλησε να στείλει το μήνυμα του προς όλους τους αντιπάλους, τονίζοντας πως "δεν υπάρχει λόγο να φοβάστε τώρα, όταν έρθει η ώρα θα σας ενημερώσω εγώ ο ίδιος προσωπικά".

Φανερά ικανοποιημένος και σίγουρος για την προσπάθεια του, απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις, ξεκαθαρίζοντας πως ότι έχει να κάνει με το παρελθόν, θα μείνει στο παρελθόν. Τέλος, με την ατάκα, "μπαίνω εγγυητής για την αναγέννηση της ομάδας και την κατασκευή του γηπέδου", έδωσε το στίγμα σε όλους πως ναι μεν υπάρχουν συγκεκριμένοι άνθρωποι της απολύτου εμπιστοσύνης του σε συγκεκριμένες θέσεις, αλλά αυτός θα είναι πλέον το αφεντικό της ΑΕΚ.

Θύμιζε Ντούσαν της χρυσής εποχής

Μία λέξη θα μπορούσε να τον χαρακτηρίσει στην εκδήλωση της νέας εποχής, άνετος. Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς για πρώτη φορά μετά την χρυσή τριετία της δεκαετίας του 90', εμφανίστηκε και πάλι σίγουρος και άνετος που επέστρεψε στην οικογένεια του (όπως ο ίδιος τονίζει), την ΑΕΚ.

Σε μια θέση, εκτελεστικός διευθυντής, που δεν την γνωρίζει, αλλά που έδειχνε να ασκεί τα συγκεκριμένα καθήκοντα για χρόνια. Χαμογελαστός σε όλα τα πηγαδάκια, κυρίως σε αυτά με τους συνεργάτες του, για τους οποίους δήλωσε σίγουρος ότι θα βοηθήσουν την Ένωση να επιστρέψει.

Σε όλα τα πηγαδάκια με τους Δέλλα και Λύμπε, παρακολουθούσε την συζήτηση και έκανε τις επεμβάσεις του, όταν έκρινε αυτός, δείχνοντας ξεκάθαρα τον ρόλο του. Την τελευταία φορά που ο Μπάγεβιτς ήταν στην ΑΕΚ και είχε αυτή την ψυχολογία και συμπεριφορά, κατέκτησε τρία συνεχόμενα πρωταθλήματα!

Λίγα λόγια και σταράτα από τον Λύμπε

Ο τεχνικός διευθυντής της ΑΕΚ, από την αρχή ήταν δίπλα σε Μελισσανίδη και τον Δέλλα. Παρατηρητικός, "έκοβε φάτσες" σε λαϊκή γλώσσα και ήταν περισσότερο συγκεντρωμένος στους συνεργάτες του, παρά στο τι γίνεται γύρω του.

Χωρίς πολλά πολλά, περίμενε να τελειώσει η εκδήλωση για να συνεχιστούν οι συζητήσεις με τους Μελισσανίδη, Μπάγεβιτς, Δέλλα, Ζήκο, Μπορμπόκη. Άλλωστε στο τέλος οι προαναφερθέντες μείνανε τελευταίοι σε ένα τραπέζι όταν το Τατόι είχε αδειάσει.

Παθιασμένος περισσότερο από ποτέ, στο νέο του επαγγελματικό εγχείρημα, με την κάθε αφορμή έκανε πηγαδάκια για τις κινήσεις και την λειτουργία της ομάδας. Μέσα σε αυτά και η ολιγόλεπτη συζήτηση του με τον γενικό διευθυντή της ΑΕΚ, Γιώργο Ρόκα.

Φανερά επηρεασμένος ο Δέλλας

Από τα τέσσερα μεγάλα κεφάλια, ο Τραϊανός Δέλλας ήταν ο πιο επηρεασμένος, καθότι και ο μοναδικός του οποίου το φορτίο είναι αρκετά βαρύ. Ευγενικός με όλους όσους τον προσέλκυσαν και όπως πάντα σοβαρός, προσπαθούσε πάντα να αποφύγει τα ενοχλητικά πηγαδάκια που περίμεναν για ενημέρωση.

Μοναδική στιγμή που έδειξε να είναι περισσότερο στο στοιχείο του, ήταν η συνάντηση του με τους Μπορμπόκη, Κασάπη, Τσιάρτα και Ατματσίδη με τους οποίους και αφέθηκε ελεύθερος. Και φυσικά αυτό για λίγο, καθώς με την πρώτη ευκαιρία απομακρυνόταν για να μπορεί να μιλάει με τους συνεργάτες του.

Δύσκολα να σπάσει η πεντάδα

Σε μια προσπάθεια να ερμηνεύσουμε τις παραπάνω συμπεριφορές, το συμπέρασμα που καταλήγουμε είναι πως δύσκολα θα μπορέσει να χαλάσει το κλίμα ανάμεσα στους πέντε άνδρες που ανέλαβαν να σηκώσουν την ποδοσφαιρική ΑΕΚ στα χέρια τους.

Ο ένας κρέμεται από τα χείλη του άλλου και όλοι από τον Δημήτρη Μελισσανίδη, ο οποίος θα μπορούσε να είναι περήφανος για την ομάδα που οργάνωσε. Το μόνο σίγουρο είναι πως η ΑΕΚ με τους συγκεκριμένους ανθρώπους σε καίρια πόστα στην ομάδα, μόνο επιτυχίες μπορούν να φέρουν.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ