BUNDESLIGA

Αμβούργο - Χέρτα 0-2: Έκαναν την ανατροπή και έμειναν στην Bundesliga οι Βερολινέζοι

Οι παίκτες της Χέρτα Βερολίνου πανηγυρίζουν γκολ που σημείωσαν
Οι παίκτες της Χέρτα Βερολίνου πανηγυρίζουν γκολ που σημείωσαν @ 2022 MICHAEL SOHN / AP IMAGES

Η Χέρτα Βερολίνου νίκησε 2-0 εκτός έδρας του Αμβούργο, φέρνοντας τούμπα τη σειρά των playoffs. Η ομάδα του Φέλιξ Μάγκατα θα παραμείνει για άλλη μια σεζόν στην Bundesliga.

Η Χέρτα Βερολίνου έφερε τούμπα τους αγώνες μπαράζ με το Αμβούργο, καθώς νίκησε 2-0 εκτός έδρας, ανατρέποντας την ήττα με 1-0 του πρώτου αγώνα και παρέμεινε στην Bundesliga και για τη νέα χρονιά. Πρωταγωνιστές για την ομάδα του Φέλιξ Μάγκατ, ήταν οι Ντεντρίκ Μπογιατά και Μαρβίν Πλάτενχαρντ.

Οι Βερολινέζοι σκόραραν χάρη σε ισάριθμες στατικές φάσεις. Αρχικά ο Πλάτενχαρντ εκτέλεσε ένα κόρνερ, το πρώτο του αγώνα από τα δεξιά και ο κάπτεν, Ντεντρίκ Μπογιατά πήδηξε πιο ψηλά απ' όλους και με ωραία κεφαλιά έκανε το 1-0.

Το δεύτερο γκολ το σημείωσε ο Πλάτενχαρντ με μια φοβερή απευθείας εκτέλεση φάουλ. Ο 30χρονος ακραίος αμυντικός δοκίμασε να νικήσει απευθείας τον κίπερ των γηπεδούχων, Φερνάντες από πολύ πλάγια θέση και στο τέλος δικαιώθηκε, με την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα.

Στο πρώτο μέρος οι Βερολινέζοι ήταν καλύτεροι και πιο απειλητικοί, ενώ στο δεύτερο μέρος όσο περνούσε η ώρα το Αμβούργο έψαξε το γκολ που θα του έδινε το "δικαίωμα" στο όνειρο, δίχως όμως αποτέλεσμα, με την Χέρτα να μένει στην Bundesliga και το Αμβούργο να μην κερδίσει την άνοδο ούτε τη φετινή σεζόν.

Αμβούργο: Φερνάντες, Χέγιερ, Βούσκοβιτς, Σχόνλαου, Μουχέιμ, Ρέις, Μεφέρ, Ρερ, Ζάτα, Κίτελ, Γκλατζέλ.

Χέρτα Βερολίνου: Κρίστενσεν, Πέκαρικ, Μπογιατά, Κεμπφ, Πλάτενχαρντ, Σερντάρ, Ασκασίμπαρ, Τουσάρ, Μπόατενγκ, Μπελφόντιλ, Γιόβετιτς.

TAGS BUNDESLIGA ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ